Wysany: 2010-04-07, 20:52 [e30] Brak pradu w złaczu X
Siema, podłączyłem dzis wiekszosc instalacji w e30.
Nie działają niestety elektryczne szyby , nawiew i oświetlenie konsoli środkowej...
Skupmy sie na szybach.
Nie ma napięcia w złączu X , a dokładnie w miejscu gdzie wpina się Pin plusowy elektrycznych szyb.
Sprawdziłem gdzie leci przewód z gniazda, idzie on prosto do bezpiecznika nr17, bezpiecznik 17 jest zasilany prosto ze stopki przekaźnika K5.
Zbadałem gniazdo przekaźnika i tak : na 3 stopkach jest +12v mniejwięcej, na czwartej stopce nie ma nic... dokladnie na tej stopce z ktorej leci prad na bezpiecznik i dalej do gniazda.
A przekażnik ma masę bo piszesz tylko o + ? Cudów nie ma zrób mostek( zewrzyj )tor prądowy w gnieżdzie przekażnika i wtedy zobacz czy pojawi się prąd .
Raczej wolałbym wyeliminować usterke niz robić mostek..
a czy ja Ci każę robic na sztukę druciarstwo ? Napisałem jak sprawdzic.
Pietrek napisa/a:
Ps. Czy to że nie mam podłączonej wiązki silnika może być przyczyną ?
a cienki przewód przy automacie rozrusznika podłączony? Nie ten od stacyjki włączający elektromagnes tylko ten po przeciwnej stronie który odcina masę przy kręceniu rozrusznikiem żeby odciążyc akumulator .
Brak wiązki silnika raczej nie ma na to wpływu ale nie jestem 100% pewien. Raczej to wina przekaźnika bo na którymś pinie musi pojawiać się masa żeby przekaźnik zwarł styki chyba że styki się wypaliły w przekaźniku i nie podaje prądu dalej. Zaraz lookne w schematy i powiem Ci co i jak sprawdzić
Bierzesz sobie żarówkę 12V jedna końcówkę do masy i drugą patrzysz na przekaźniku K1 30 pin stały + z aku (czyli świeci ) 86pin + po zapłonie 87 pin idzie dalej do wył nadmiarowo prądowego oraz do pinu 87 w przekaźniku K2 ale wracając jeszcze do K1 przepinasz żarówkę do + akumulatora a drugą końcówkę do pinu 85 przekaźnika K1 i też powinna zaświecić. Teraz K2 przepinasz z powrotem żarówkę do masy i od początku 30 pin oraz 86pin stały + z aku (czyli świeci ) przepinasz żarówkę do + akumulatora a drugą końcówkę do pinu 85 i otwierasz dowolne drzwi .
*żarówka zwykła 12V 5W jak to posprawdzasz pisz będziemy myśleć dalej co ją boli
_________________ nie sztuka jest zabić muchę przednią szybą, tylko boczną.
Swapy,naprawa elektroniki(wzmacniacze lampowe,gramofony itp.)
Ostatnio zmieniony przez 318Albert 2010-04-07, 22:32, w caoci zmieniany 1 raz
ja bym sie trzymał wersji Szwangru bo nie raz tak bylo ze po swapie brak el szyb i wlasnie wina lezy przy rozruszniku. Dużo ludzi mialo juz ten problem
Nie ma pod maska silnika ani osprzętu, wiazka silnika odłączona więc może to jest to Zaraz ide sprawdzić.
Wrzucilem rozrusznik luzem pod maske, podlaczylem obydwa przewody, dalej nic.
[ Dodano: 2010-04-08, 19:18 ]
Szwangru, Cienki przewód z rozrusznika do plus czy masa ?
Szyby i nawiew zadziałały, przekaźnik nie dostawał masy, zrobiłem mostek zastępczo, czy jak przykręce i podłącze rozrusznik masa pojawi się w puszcze bezpieczników ?
Ostatnio zmieniony przez Pietrek 2010-04-08, 13:08, w caoci zmieniany 1 raz
Skoro rozrusznik odcina masę, a teraz kabel jest odpięty to nie ma masy i po podpięciu powinna się pojawić. Tak mi się wydaje Podłącz rozrusznik do masy no i te trzy pozostałe kable i wtedy sprawdź.
_________________ nie sztuka jest zabić muchę przednią szybą, tylko boczną.
Swapy,naprawa elektroniki(wzmacniacze lampowe,gramofony itp.)
Ostatnio zmieniony przez 318Albert 2010-04-08, 20:26, w caoci zmieniany 1 raz