witam mam mały problem w ostatnim czasie pojawiło mi się dziwne cykanie, stukanie i dochodzi spod kolektorów najprawdopodobniej objawia się to na wolnych obrotach , nic nie faluje ani nic z tych rzeczy chodzi tak samo na benzynie jak i na gazie , przy dodaniu gazu słychać jak zasysa powietrze . jest to bmw e46 323 rok 99 gaz sekwencja. proszę o jaka diagnozę co to możne być i jak to ma wpływ na moje autko ? dzieki za odp pozdrawiam forumowiczów
Wtryski LPG cykają (sprawdź na PB czy również to zjawisko występuje), albo rozrząd do roboty.. Przy pewnym przebiegu wszystko się zużywa.. Typowe bolączki M52.. zorany vanos lub klawiatura
No ja się podpinam pod temat.też takie coś i u mnie występuje. Mam pytanko czy wystarczy zestaw hydropopychaczy wymienić czy trzeba zawory też??? Mam akurat 2ga głowice z przebiegiem 150000km, ale wiem że jak sie ściągnie głowice to najczęściej idą gwinty się rypać na bloku. Jak myslicie czy by to wystarczyło gdybym wszystkie graty prócz zaworów i sprężyn czyli szklanki ,wałki- wymienił bez ściągania głowicy??? Łącznie z Vanosem chociaż jego to mam już po wymianie. Doradźcie
_________________ Silnik Stroker juz poskładany ...tylko jeszcze kilka dni
Ostatnio zmieniony przez DjAquaz 2010-03-31, 23:17, w caoci zmieniany 1 raz
Jak cyka z pod kolektora ssącego to wtryski LPG jak mówi Kafarek, jak cykaja popychacze słychać to wyraźnie po przeciwnej stronie pod deklem zaworowym. A vanos nie cyka tylko rzeźi i odgłos jest wyraźny z przodu głowicy.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Właśnie u mnie jest taki odgłos jakby warkot ,nie ma cykania typowego dla szklanek ale jak dam lekko gazu i przystawię ucho to słychać taki suche pukanie i to częste dobiegające spod dekla zaworów.Na pewno jest to w pobliżu szklanek jakby na wałkach ..A czy ktoś mi wytłumaczy czemu Vanos rzęzi jakie są tego przyczyny??? Ja mam wymienione pierścienie na Vanosie co jeszcze może się tak trzaskać??
_________________ Silnik Stroker juz poskładany ...tylko jeszcze kilka dni
Ja mam wymienione pierścienie na Vanosie co jeszcze może się tak trzaskać??
ale za warkot (rzęzenie) łańcucha bierze sie z niełaściwego napiecia uszkodzony, zużyty napinacz hydrauliczny, zużyty wyciągniety łańcuch, zużyte wyrobione prowadnice łańcucha.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.