Wysany: 2010-03-23, 14:23 [e30]Od czego ta wtyczka?
Chyba od momentu SWAPu b25 wisi mi w komorze wtyczka, zauważyłem ją dopiero niedawno, zarówno ja jak i parę osób szukaliśmy gniazda z którego mogła wypaść, ale nic nie znaleźliśmy
Wie ktoś może, od czego to jest wtyk? Musi być podłączony, może to jest przyczyna nierównej pracy mojego silnika?
Foto:
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2010-03-27, 07:14, w caoci zmieniany 1 raz
Oczywieście moge się mylić ale wtyczka i jej umiejscowienie pasowałoby do zaworu odprowadzajacego opary paliwa (filtr węglowy) którego u Ciebie nie widzę.
http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=44195
lub złącze do zaworu dodatkowego powietrza... tylko nie napisałeś z czego na co było swapowane etc. więc trudno mi się na sto procent wypowiedzieć.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Pomg: 1 raz Doczy: 09 Cze 2009 Skd: Warszawa Bemowo
Wysany: 2010-03-23, 18:14
A czy to nie jest wtyczka od czujnika poziomu oleju, który znajduje się w misce olejowej? Widac go na drugiej fotce ale nie na tyle, żeby było wiadomo, ze jest podłączony
Ostatnio zmieniony przez Andrzej_Wawa 2010-03-23, 18:15, w caoci zmieniany 1 raz
hmm w sumie to ja mam m50 ale podobna wtyczka i w tych okolicach moze to byc od czujnika polozenia przepustnicy u mnie w m50 jest wlasnie taka w tym miejscu
siemka , mam trochę podobny problem .
e34 , m20b25
Na fotce (Zdjęcie robione od spodu ) zaznaczyłem kolorem czerwonym "listwę" która znajduje się POD kolektorem ssącym w m20b25 , przy plontaninie różnorakich kabli i węży (taka dżungla ) . Kolorem żółtym zaznaczyłem wtyczkę do której nie jest nic podłączone mimo iż znalazłem jeden kabelek luzem ... i mam teraz problem bo kabel ten nie sięga do tej wtyczki . Od czego ta wtyczka może być ? nie wiem czy wcześniej też tak było jak jeździłem , nie wiem czy bez tego auto odpala , bo tak i tak jest unieruchomione ...
Uffff , dałem radę ...
Wtyczka powinna iść z aparatu zapłonowego . Jak nie jest podłączona to fura nie odpali
Ostatnio zmieniony przez Stoky 2010-03-28, 16:02, w caoci zmieniany 1 raz