niestety ale musisz opłacić OC pojazdu bez względu na to czy auto jeździ czy stoi. Miałem również taką sytuację po roku jak mi dowalili odsetki to myślałem że się powieszę, do tego problemy z ubezpieczycielem itp itd...
które i tak nie działa (OC) jak nie masz ważnego przeglądu !
Taka bzuda ale tak jest.
No właśnie nie wiem, skąd kolega takie wnioski wyciąga Bo to nieprawda.
Tak jeszcze dla jasności - roszczenia z tytułu opłaty karnej dla UFG ulegają przedawnieniu z upływem 3 lat od dnia dokonania kontroli, nie później jednak niż z upływem 3 lat od ostatniego dnia roku kalendarzowego, w którym nie spełniono obowiązku zawarcia umowy ubezpieczenia obowiązkowego.
Ostatnio zmieniony przez maaaad 2010-03-22, 20:53, w caoci zmieniany 1 raz
trzy dni temu kupiłem e 36 325 beż przeglądu i oc . zadzwoniłem do ubezpieczalni przed zakupem czy moge zakupić pojazd bez zadnych konsekwencji jeżeli nie posiada ważnej polisy ,i oswiadzczyła mi babka że z dniem kiedy ja nabywam pojazd musi być ubezpieczenie , więc zakupiłem ubezpieczyłem na siebie i podarłem na przegląd i jest wszystko ok.
które i tak nie działa (OC) jak nie masz ważnego przeglądu !
W sierpniu miałem wypadek motocyklem- dopiero policjant zauważył że nie mam przeglądu od 2 dni. Ponieważ nie była moja wina nie grało to roli ale z ciekawości postanowiłem dowiedzieć się jak sprawa wyglądała by w odwrotnym przypadku. Według adwokata z którym rozmawiałem to firma ubezpieczeniowa musiała by udowodnić że motocykl był nie sprawny technicznie i z tego powodu doszło do wypadku by odmówić wypłaty odszkodowania przy czym brak przeglądu nie świadczy o tym że pojazd jest nie sprawny technicznie.
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...