Wysany: 2010-02-28, 19:10 fotelik samochody jaki kupic
witam szykuje sie do kupna fotelika dla swojego syna i mam problem bo jest tyle tego na rynku,a ja nie wiem na co zwrocic uwage,napewno ma byc do 36kg a pozatym to jestem zielony w tym temacie a sprzedawcy beda wciskac zapewne jakis szajs lub cos najdrozszego dlatego prosilbym o jakies wskazowki pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
MaxiCossi mam dla 2-ki dzieci.. Do 13kg i od 13kg wzwyż.. Numer jeden w testach i co równie ważne pasują pod pasy w beemkach, które jak wiemy do najdłuższych nie należą.. W E30, E34, E32, e36, e39 i e38 pasują jak ulał. Najtańsze nie są, ale na bezpieczeństwu nie oszczędzam. Pracuję w ratownictwie kupę lat i swoje już widziałem. Za nic w życiu nie wsadzę dziecka w jakiś shitex z tesco czy biedronki..
Również polecam MaxiCossi po pierwsze ze względu na bezpieczeństwo.
Mam model z mocowaniem na pasy i ISOFIX. Bardzo szybko się go mocuje pasami i jest bardzo stabilny dzięki dodatkowej regulowanej podporze z przodu. Po 2 latach używania jest dalej jak nowy - wszystkie elementy regulacji działają perfekcyjnie.
Po trasie z Krakowa nad morze młody pasażer zachwalał komfort podróżowania
moj mlodzian jezdzi w recaro 9-36kg, nie pamietam modelu, poki co nie mowi wiec nie wiem czy mu wygodnie ale trasy okolo 160km przesypia w nim slodko,
fotelik bez problemu pasuje do e34/e30/e39 - jezdzimy z mlodym takimi autami wiec jest to opinia z praktyki uzytkowania a nie przypasowania tylko do takiego auta
pozdro
b
_________________ BMW e34 525 make 1990 - bawarska limo
BMW e30 324td touring make 1990 - taniojezdne sportkombi
BMW e30 324d make 1986 - m42b18 powered
Ja mam dwa , a nawet trzy. Pierwszy to Deltim - bardzo bezpieczny ale nie wygodny. Nr. 2 i 3 to Baby Dreams - wygodne , łatwe w montażu i do 36 kg. Po pierwsze to Certyfikat bezpieczeństwa , dwa to wygoda dziecka a trzy to w/w łatwość przy montowaniu.
Od siebie dodam że płacenie za włoski syf nie ma większego sensu i testy w AMŚ i tym podobnych gazet to bzdety!
A i jeszcze jedno - warto zapytać czy przy kraszteście wymienią fotelik na drugi (przyp. Deltim)
Ja mam dwa , a nawet trzy. Pierwszy to Deltim - bardzo bezpieczny ale nie wygodny. Nr. 2 i 3 to Baby Dreams - wygodne , łatwe w montażu i do 36 kg. Po pierwsze to Certyfikat bezpieczeństwa , dwa to wygoda dziecka a trzy to w/w łatwość przy montowaniu.
Od siebie dodam że płacenie za włoski syf nie ma większego sensu i testy w AMŚ i tym podobnych gazet to bzdety!
A i jeszcze jedno - warto zapytać czy przy kraszteście wymienią fotelik na drugi (przyp. Deltim)
Bez urazy, ale nieporozumieniem jest cały Twój post włoski syf
Deltim to jest prawdziwa niskobudżetowa niedoróbka. To taka Dacia wśród fotelików. Miałem w rękach, widziałem, raz byłem zmuszony użyć. To tak jakbyś napisał, że nie warto kupować bezpiecznego wygodnego auta , jak jest Logan.
Wiem, że czasem rolę odgrywa kasa, ale na bezpieczeństwie swoich pociech nie ma co oszczędzać.
A już ostatni Twój akapit powala na kolana
I do tego teora spiskowa, testy w AMŚ, AMS to bzdura......
Kto Ci do głowy nakładł takich głupot?
_________________ Weteran
Ostatnio zmieniony przez Łukasz 2010-03-07, 12:03, w caoci zmieniany 1 raz
mam pytanie do uzytkowników fotelików samochodowych marki Maxi-Cosi Tobi 9-18 kg
Czy jest możliwość zamocowanie w/w fotelika w bmw e34 tyłem do kierunku jazdy??
oczywiscie chodzi mi o długość pasów- czy wystarczą, i czy bedzie to stabilnie zamocowane??
dzieki za info.
juz wiem ze nie ma opcji montazu fotelika odwrotnie do kierunku jazdy.
Ostatnio zmieniony przez oki.tychy 2010-10-21, 18:46, w caoci zmieniany 1 raz