kolego jesli krokowy wyczyscisz i nadal to bedzie sie dzialo spróbuj podmienic przeplywke. w moim m20 obroty skacza a krokowy jest dobry zmienilem przeplywke i jak reka odjal:) oczywiscie na gazie obroty byly dobre a skakaly tylko na bezynie.
Podepnę się pod temat A mi obroty wariują i na gazie i na benzynie (m20b25) Czyściłem krokowca już parę razy nawet i nic. Lewego powietrza też chyba nie łapie bo sprawdzałem psikając aerozolem.
Ewentualnie jeszcze ta przepływka może być ale nie mam jak tego sprawdzić. Chyba że znalazłaby się jakaś dobra dusza z Warszawy która by mi użyczyła na chwilę swojej przepływki
z tego co pamietam od dekla zaworow idzie taki wezyk ok2cm grubosci, i wchodzi do takiego malego urządzenia, przykreconego bezposrednio do przepustnicy 2 srubkami od dolu... ja tam mialem nieszczelne i mi obroty wariowaly.. czasem tez ciezko palił... a czasem od strzala.., sprawdz tez przewod u dolu krokowca, albo doluz opaskę jesli nie masz, tez lubi swirowac.. jak tni pomoze to sprawdz sondę na komputreku w warsztacie.
_________________ wszystko można...ale nie zawsze wypada.
nie miałeś jakiegoś wystrzału gazu w kolektor?? i cos sie nie rozszczelniło??
Mam sekwencje także strzału napewno nie było.
[ Dodano: 2010-02-19, 09:51 ]
waldziu22 napisa/a:
z tego co pamietam od dekla zaworow idzie taki wezyk ok2cm grubosci, i wchodzi do takiego malego urządzenia, przykreconego bezposrednio do przepustnicy 2 srubkami od dolu... ja tam mialem nieszczelne i mi obroty wariowaly.. czasem tez ciezko palił... a czasem od strzala.., sprawdz tez przewod u dolu krokowca, albo doluz opaskę jesli nie masz, tez lubi swirowac.. jak tni pomoze to sprawdz sondę na komputreku w warsztacie.
W takim razie muszę sprawdzić ten przewód. Czasem też mi cieżko pali ale to jak jest cieplej na dworzu bo teraz w zimę bez problemu. A sondy to ja w ogóle nie posiadam.
[ Dodano: 2010-02-19, 09:51 ]
waldziu22 napisa/a:
W takim razie muszę sprawdzić ten przewód. Czasem też mi cieżko pali ale to jak jest cieplej na dworzu bo teraz w zimę bez problemu. A sondy to ja w ogóle nie posiadam.