a moim zdaniem porzadny remont wystarczy... bo jak ktos nie mial do czynienia zbyt wiele z mechanika samochodowa to niech sie nie porywa z motyka na ksiezyc. Bez urazy jesli ktos to odebral jako obelga ale moja rada poparta jest jakotakim doswiadczeniem garazowym, kilkoma remontami silnikow oraz proba swapa w polskiej motoryzacji...
Zamiana silnika wcale nie jest taka banalna na jaka by to wygladalo. Pamietajcie ze obecne silniki to juz nie jest blok glowica + gaznik pare przewodow i w droge... u nas jest juz calkiem pokazna instalacja elektryczna sporo czujnikow i komputerek...
Drugie dno swapowania to fakt ze nie mamy 100% pewnosci czy silnik ktory kupimy bedzie smigal tak jak bysmy chcieli! Juz ktos na forum opisywal swoje przejscia z zakupem "dobrego" silnika... A robiac kapitalke wiemy czym jezdzimy, wiemy na co wydalismy swoje dukaty $$ i wiemy na ile nam to starczy.
Wg mnie kasa przy swapie jak i przy kapitalce bedzie ta sama jednak zadowolenie i zywotnosc naszego auta bedzie dluzsza po kapitalce.
_________________ Pozdrawiam z krainy WWL
Daniel
pathrow [Usunity]
Wysany: 2005-03-08, 12:17
Cze
Ja pozwole sobie dorzucić coś od siebie. Jeżdżę m 40 i wstawiałem ją w garażu z drugiej e30 (karoseria się pogniotła ) Zajęlo mi to z kolego jeden dobry dzień i teraz się jeździ silniczek ma 240 tysi i lata ładnie. Kiedy nic nie robimy w samochodzie to coś może się spieprzyc a przeszczepy są często odrzucane a to nie chodzi o koło tylko o serduszko i ja nie polecam zmian na inny model.
pozdro
PS. nie jestem mechanikiem i nie ponoszę odpowiedzialności jak ktoś się zasugeruje moimi uwagami
Jeśli przeszczep robi dobry chirurg to musi sie udać .
Ja sie ciesze że samemu mi sie udało przeprowadzić SWAP-a.
A efekty było widać w Tarnowie jak pięknie sie prezentowało autko na płytach.
O Boże, jakie problemy ! Jak masz np. m40 pod maską, i np. 4 tarcze i grube amory z przodu (tak jak w moim przypadku, to mając wszystkie potrzebne graty, troche umiejętności i cechyje Cię logiczne myślenie to SWAPa na m20 robisz w 2 dni ! A jak się uprzesz to i w 24 h. Sprawdziłem. Tylko podstawa to WSZYSTKIE POTRZEBNE GRATY ! Na m50 juz gorzej.. m30 jak masz spaware pod ręką, i spawacza dobrego, i dostanie nagłego ataku spawacza też zrobisz w miare szybko. Też bym wsadził najchętniej m30, przeraża mnie tylko jedno... jego masa, a raczej pózniejsze wyważenie auta.. choc jeżdze touringiem, i w nim wyważenie jest super...... Napiszcie coś o tym jak e30 z 3.5 m30 zachowuje się w dłużeszej ekspluatacji, jak daje o sobie znac przeciążenie przodu, tylko obiektywnie.. Wiem że :cenzura:... konkretnie, i ta adrenalina przysłania potem użytkownikom obiektywne zdanie, he he...
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae