Jeżeli ma zbiornik wyskalowany do 100l to Q...a ile rezerwy 20l
dobra temat mnie zaciekawił i sprawdze dzisiaj zbiornik który ja posiadam i co jest pod drugim deklem pod pierwszym jak już pisałem był tylko czujnik.
100 litrowy zbiornik przy tankowaniu raz w tygodniu pod korek i delikatnej jeździe ... 3,55 za litr to bym Q...a pół miesiąca pracował na paliwo to zdecydowanie nie jest auto do pracy.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
nie wiem co ma pojemność baku do wielkości rezerwy...
poza tym alpiny nie kupuje sie po to zeby jezdzic nia do pracy i nie placze sie ze sie nie ma na wache bo nawet raz na tydzien sobie pojezdzic po calym tygodniu tloczenia sie w busach to największa frajda w życiu 8)
Oj Loko ty mnie zaraz musisz uziemić ...
tylko sobie pogdybałem nie stac mnie na take Cudo, a jazda bus'em w moim przypadku nie wchodzi w rachubę bo jak ja wyjeżdzam do pracy to kierowcy dopiero wyjeżdżają z zajezdni lub jak kończę pracę to oni juz są w domu....
nawet nie podejrzewałem, że tam pół beczki wachy wchodzi... stąd te pytanka... ze zdjęć Kirka Cuda pamiętam jak wyjmował on pompę paliwa razem z czujnikiem poziomu paliwa i było to z prawej strony pod kanapą. dlatego wygladało to na standardowy zbiornik a ty sie złościsz... za moja nie wiedzę zawsze można się czegoś dowiedzieć ale tylko zadając pytania. Nawet gdy one są głupie dla Ciebie.
Pozdro Maras
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
poza tym alpiny nie kupuje sie po to zeby jezdzic nia do pracy i nie placze sie ze sie nie ma na wache bo nawet raz na tydzien sobie pojezdzic po calym tygodniu tloczenia sie w busach to największa frajda w życiu 8)
no przestan rozumiem miec drugie auto do jazdy na codzien, ale miec jedno i jezdzic busem heh to juz troche pozerstwem zalatuje
Oki juz wiem jest to czujnik rezerwy zdjecia podesle pozniej.Zbirnik skałda sie z dwóch komór (umnie z 3 poniewaz dodatkowy zbironik jest w bagazniku),paliwo jest normalnie przelewane ze zbiornika do zbiornika.
Główny zbiornik jest podzieliony na dwa jedna połowka ma mniejsza wysokosc poniewaz tamtedy ida rury wydechowe a drugi jest wyzszy i tam własnie jest ten czujnik.
Jedynie mnie zastanawia to czemu pompa paliwa znajduje sie w tym nizszym zbiorniku czyli tym po lewej stronie patrzac od przodu samochodu.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Jedynie mnie zastanawia to czemu pompa paliwa znajduje sie w tym nizszym zbiorniku czyli tym po lewej stronie patrzac od przodu samochodu.
pewnie dlatego że wtedy smoczek z filtrem od pompy jest w najniższym miejscu zbiornika paliwa i może wyssać "prawie wszystko"
to chyba logiczne
jakbyś miał pompkę w innej części to zawsze zostawałoby ci paliwo
Własnie o to chodzi ze to nie logiczne
w tym jest pompa _________________________ a tu czujnik rezerwy
Widok jakbysmy patrzyli od przodu samochodu.
Niedawno jak spuszczałem paliwko (a miało byc go tam około 30 litrów) okazało sie ze było moze z 10 w tej czesci gdzie jest pompa - wczoraj po odkrecenieu rezerwy znalazlem kolejne jakies 10 litrów wahy.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ostatnio zmieniony przez BADYL 2005-03-07, 10:50, w caoci zmieniany 1 raz
Kirek zauważyłem jakieś podtexty w twojej wypowiedzi których wczoraj nie widziałem
niższy dla ciebie oznacza ten który ma mniejszą wysokość (jak rozumie prawy) czy ten który ma niżej dno (jak rozumie lewy) wszystko "patrząć od przodu samochodu"
bo dla mnie to raczej normalka że jak masz zbiornik jakiś i wypompowujesz z niego jakiś płyn to starasz się zaczerpywać go do pompki z jak najniżej umieszczonego miejsca tego zbiornika
a co do drugiej części zbiornika to jak w nim niema jusz paliwa to zapala ci sie kontrolka rezerwy i jedziesz tylko na tym co zostało w tej części z pompką (jak piszesz jakieś 10 ltr)
pozdro
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»