tak jak Marcin323 napisał ok 200-250 pln + SS bez tłumika drgań
kupiłem nr: 2,6, 11, 13,14,15 ( zczego chyba 2 i 6 mi się nie przydadzą)
oraz nr: 3,4
z tego co zdążyłem zauważyć mój układ włączania biegów wygląda jak na tym drugim rysunku bo cała blacha z drążkiem mi się podnosi jak gąbkę wyjąłem (nr 1 ) ale jakby co mam też ten drugi kompletny wybierak więc może coś się złoży
własnie chciałem kupić ten SS z tłumikem drgań, ale gość powiedział mi że nie będzie pasował do wąskiej do 85 bo już jakiś klient mu odesłał i polecił mi włąsnie tn co kupiłem, zresztą zobaczymy jak w końcu uda mi się wjechać na kanał
własnie chciałem kupić ten SS z tłumikem drgań, ale gość powiedział mi że nie będzie pasował do wąskiej do 85 bo już jakiś klient mu odesłał i polecił mi włąsnie tn co kupiłem, zresztą zobaczymy jak w końcu uda mi się wjechać na kanał
Ja mu pisałem o tym że nie pasuje, był wtedy zdziwiony, ale nie odsyłałem Podziękował kulturalnie za info, miał o tym pisać na aukcjach ...
oraz gałeczka z wąskiej lampy (niestety nigdzie nie ma znaczke z MT nawet w ASO (z chęcią kupię)
Ja szukam od pół roku Jak narazie nikt nie ma, kurde a miałem orginał dekielek z M3 z jedynką zawijaną w tył i pogoniłem Chyba trzeba będzie wystrugać taki dekielek.
stożek będzie osłonięty blachą coś na kształt osłon termicznych z allegro, dodatkowo jakiś nadmuch powietrza, coś się wykombinuje
Tymon napisa/a:
Akurat kolega Kosa, miał już w swoim Ex E30 stożek i chyba nie narzekał
zgadza się, na początku w b20 miałem wkładkę K&N, którą zmieniłem na airboxa SIMOTY, odczucia bardziej pozytywne, niestety nic nie mierzone,
tu będę miał okazję zmierzyć na sportowej wkładce i na tym zestawie, zobaczymy co pokaże, nie liczę nie wiadomo na co, chcę tylko żeby silnik łapał lepszy oddech
muszę jeszcze założyć środkowy wydech, gdyż kat. został wycięty
10.04.2010
zdjęcia szpiegowskie (dach nie jest poobijany tylko opaćkany przez wsadzanie nowego klinu):
babcia dojechała do Gostynia, z tego co bylo jezdzone po torze ma straaaasznie długo dyfer,
z checia bym zmienil na cos krótszego,
derczy jak fiat 125p ale zobaczymy jak to bedzie po wsadzeniu srodkowego tlumika
dzieki Szajbaa za szybkie zalatwienie chlodincy
niezbyt dobra jakosc, ale zawse cos (pozniej wrzuce w lepszej jakosci):
_________________ gg: 2692158 E34 525iA Touring
Ostatnio zmieniony przez Kosa 2010-04-20, 09:41, w caoci zmieniany 1 raz
siema, auto piekne
Dam Ci wskazowke a'propos dzwieku- na 90% to koncowy tlumik, mialem to samo jak moj mial dziure czy dwie, nie pamietam (wymienilem i bylo cichutko!!), Ubott mial taki odglos i u niego prawdopodobnie tlumik wewnatrz sie rozwalil bo zapewnial ze z zewnatrz caly.
Jak ruszales to dymek siwy poszedl, jeszcze silnika nie ruszales??
Powinienes sie tym zajac, bo to na uszczelniacze zaworowe nie wygladalo...
Pablo - z tego co kosa napisał wygląda na to że nie ma środkowego wydechu, to wszystko wyjaśnia
Dodam że radzę założyć ten środek, wtedy auto odżyje
A co do dymka, te 2,3 chyba wszystkie tak mają kogo bym nie zapytał kto ma, czy miał 2.3 to albo góra do roboty , albo cały trup że litra oleju na 70km bierze
Ale co jak co, mimo spalania , i niby ułomnego L-Jetronica to to m20 zapindala aż miło (bynajmniej moje )
Kosa - jesli masz ory dyfer to 3,45 siedzi zapewne.
prawdopodobnie nie mam teraz odcinki, słyszałem że po zmianie palca mogę mieć odcinkę "mechaniczną", na realoem są 2 nr rotoru 1 koszt ok. 130 pln drugi ok. 50 pln, który ma odcinke ?
doczytalem ze nia ma srodkowego, ale ja tez nie mialem srodka a z dobrym koncowym bosalem nie bylo takiego brzeczenia, oto dowod, same rury i koncowy
http://www.youtube.com/watch?v=Iu8c-6CJjYk
[ Dodano: 2010-04-21, 09:22 ]
oczywiscie srodkowy tlumik to tez wazna sprawa, ale on nie zlikwiduje problemu, cos jest nie tak z koncowym, lub moze nawet rurami przed koncowym
323 na środkowym i zje..nym końcowym nie bedzie robiło za fiata
Będzie dźwięk niczym grzmot
miałem luźne opaski, potem wydech się odpinał a w końcu spadł to wszystkie etapy poznałem, jesli końcowy sie wydyma to będzie tylko grzmieć a nie pierdzieć jak fiat.
Fiata masz np w m30 jak robisz przelot i końcowy z 325 , będzie tak samo pierdziało jak u kosy obecnie.