Witam czy ktoś wie jak zrobić odcięcie zaplonu i ile taki wynalazek kosztuje
P.S. TO JEST 400 setny post na OFTOPIKU <jupi>
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-03-03, 15:48
odcięcie zapłonu masz ustawione w swoim sterowniku (motronic... i in.) - tego się nie robi - to już jest, więc jak rozumiem - chodzi Ci o odcinkę na LPG - tak?
żeby odcinało zapłon na LPG musisz mieć instalację ze sterownikiem (z komputerem, elektroniką i nie wiem jak to jeszcze zwą) ... i tam ustawiasz przy jakich obrotach następuje odcięcie zapłonu - dokładnie tak jak w przypadku normalnego komputera
... a jeślui nie masz odcinki na Pb, to może masz błędy w kompie - wówczas powinieneś skaować błędy
Anonymous Go
Wysany: 2005-03-03, 16:09
hmm mi tubiega bardziej o coś w stylu imobilajzera:P czyli np nie zrobisz czegoś to ci sie nawet kontrolki nie zapalą na przełącznik:) PZDR
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-03-03, 18:59
heheh - myślałem o łytytyty - spoko - pytanie powinieneś postawić na 'car audio' - tam pisze się o alarmach itp.
Odcinkę można zrealizować za pomocą odpowiedniego palca rozdzielacza mającego ruchomy styk ktory zwiera obwód wysokiego napięcia do masy powodując odcięcie miałem to założone w E21 z silnikiem M20 na gażniku 4A1- działało niezawodnie i te palce są dostępne w sprzedaży.