Wysany: 2009-12-15, 19:00 Oleje silnikowe z alledrogo
Zastanawiam się nad kupnem oleju do silnika na allegro, czy warto je kupować Ceny są bardzo kuszące, nie wiem jak z oryginalnością produktów.
Czy miał ktoś jakieś przygody z tym związane
ale skąd wiesz że to g...
oleje sprzedają na allegro hurtownie, piszą że to oryginalny olej.
Może w sklepach motoryzacyjnych też są oleje z tych hurtowni
Po czym poznać że kupiłeś oryginalny dobrej jakości olej
ja kupowalem juz z kilka razy i nigdy nie trafilem podrobki a przynajmniej olej wytrzymywal dosyc ostra jazde i nie robil sie odrazu czarny itd..kupiem jak a razie dwa castrole i czter motule.dwa dp e30 i dwa do moto. kupilem tez liqui moly ale czekam na remont silnika.cena jest inna niz sklepowa bo jak sie prowadzi towar na sklep to sie cos tam wlicza w wartosc towaru ,odatek od magazynowania czy jakos tak bo w koncu to tez kosztuje
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
oleje z alledrogo , są olejami z importu ( w DE są o wiele tańsze niż u nas ) .
Są to normalne oleje silnikowe , a oszustów możesz spotkać nawet w sklepach .
Kupuję Motula na allegro. Nic się nie dzieje. Oleje są tańsze bo ludzie ściągają je z Unii. W Polsce są drogie bo główne przedstawicielstwa tłumaczą się iż firmy muszą uzyskać zwrot kosztów poniesionych w Polsce na infrastukturę itp....
ale skąd wiesz że to g...
oleje sprzedają na allegro hurtownie, piszą że to oryginalny olej.
Może w sklepach motoryzacyjnych też są oleje z tych hurtowni
Po czym poznać że kupiłeś oryginalny dobrej jakości olej
z allegro bałbym się brać Mobila i Castrola (najbardziej podrabiane oleje, niedawno była afera, że sporo trafiło do sprzedaży bodajże w IC!; podobnie powiedział mi wczoraj gość z hurtowni gdzie biorę hurtowo Motula); inne marki typu Valvo, Motul czy Millers nie są tak popularne dla podrabiaczy