BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
e 30 podswietlanie pokrywy silnika
Autor Wiadomo
pudzian 
upalacz

Doczy: 09 Gru 2004
Skd: Nałeczów
Wysany: 2005-02-26, 10:25   e 30 podswietlanie pokrywy silnika

elo mam takie pytanko na jakiej zasadzie dziala poswietlanie silnika jest jakis czujnik ktory po otwarciu maski wlancza te swiatelka :roll: dzisaj tak z nudow wzilem poszedlem i tak zobaczylem jakies dwa kabelki sobie lezaly ladnie schowane podlonczylem do akumulatora i sie zapalily dwie zaroweczki :D pytanie gdzie te kabelki podlonczyc czy bezsposrednio do akumulatora czy gdzies indziej :roll: i jak to dziala niechcial bym zeby mi sie caly czas palily te zaroweczki nawet po zamknieciu maski:)dzieki pozdro

rogaś318 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Wwa, Gardzienice
Wysany: 2005-02-26, 10:45   

A czy to cudo jest we wszystkich wersjach? czy tylko w ybranych?
bo w sumie niezly czadzik cos takiego miec..

już nie Mczy.

pudzian 
upalacz

Wysany: 2005-02-26, 11:10   

nie chyba w kazdej bmce jest takie cos :D wkoncu to BMW a ty rogas niemasz tego na masce pozdro :twisted:

Qba 

Pomg: 1 raz
Doczy: 23 Maj 2004
Skd: Szczecin
Wysany: 2005-02-26, 11:31   

ja u siebie zaroweczek nie widzialem. gdzie Ty je masz na masce od wewnatrz ?

pudzian 
upalacz

Wysany: 2005-02-26, 13:01   

no jak to gdzie na masce dwie zarwoeczki gdzies tak w polowie maski do podswietlania :D tak samo jak masz swiatelko od podswietlania bagaznika jak otworzysz tak samo od poswietlania silnika :twisted: i odpowiedzcie mi na moje pytania

mer
[Usunity]

Wysany: 2005-02-26, 13:20   

Kumpel ma coś takiego w 7-ce E32,ale słabo oświetla, na pewno nie wystarczy by grzebać przy takim świetle w nocy.
Nie słyszałem nic o takowych w E30?

kicha 

Doczy: 22 Gru 2004
Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2005-02-26, 15:13   

Ja tez nie mam takiego podswietlenia wiec pudzian albo masz szczescie ze w twojej wersji bylo albo poprzedni wlasciciel zafundowal sobie taki bajer :D

(oo=[][]=oo)
GG: 2905288

pudzian 
upalacz

Wysany: 2005-02-26, 15:31   

aha a nie wiecie na jakiej zasadzie to dziala :roll: wiem ze powino dzialac tak samo ja w bagazniku ale nie widze tam zadnego czujnika zeby przy otwarciu maski sie zapalalo a po zamknieciu gaslo :roll: chyba ze poprzedni wlascicel nie dokonczyl swojego dziela :wink: i trzeba bedzie sobie sprawic taki czujnik i to jakos zmontowac a jak ktos ma jeszcze takie poswietlanie to niech mi napisze gdzie ma to podlonczone czy bezposrednio do akumulatora czy gdzie indziej dzieki pozdro :D

Marcin e30 
obibok :)

Doczy: 20 Cze 2004
Skd: Łowicz
Wysany: 2005-02-26, 16:26   

czujnik powinien być z przodu gdzieś w okolicach zamka od maski

ozzie
[Usunity]

Wysany: 2005-02-26, 16:31   

Witam... W E32 owszem jest takie ustrojstwo... fakt faktem ze praktycznie nic nie daje bo swieci jak swieczka i to na dodatek jest na górze maski po otwarciu wiec ilosc swiatla jaka dociera do silnika wystarcza na tyle zeby sprawdzic co najwyzej czy silnik jest jeszcze pod maska ;) Czujnik otwarcia maski jest obok zawiasu maski... u mnie to akurat nie dziala... a ze dla takiego detalu nie chce mi sie rozizolowywac wiazek to odpuscilem bo to swiatelko i tak nic nie daje ;)

Pozdrawiam

ArtiBig 

Doczy: 10 Gru 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2005-02-27, 21:02   

W E 30 NIC TAKIEGO SERYJNIENIEMA KTOS TO SAMODZIELNIE WSTAWIŁ SPRAWDZAŁEM DZIS U SIEBIE NIEMA

CHOC JEST MAŁA KWADRATOWA WYCINKA W GĄBCE PRZYKLEJONEJ DO MASKI

MNIE CIEKAWIA INNE KABELI A MIANOWICIE PODŁACZONE DO SPRYSKIWACZY PO CO ONE TAM SĄ ??

I KABELKI SCHOWANE W PRZEDNICH NADKOLACH MAM JAKIES I NIEWIEM CZEMU JAK PODŁACZE ZARÓKE TO SWIECI RAZEM Z KIERUNKAMI ?? TO PEWNIE DO BOCZNYCH KIERUNKOW ALE JA TAKICH NIE POSIADAM

A JAK JUZ MOWA O SWIATEŁKACH TO MOZE MACIE JAKIS POMYSŁ NA LEPSZE PODSWIETLENIE WNETRZA BO DWIE BOCZNE LAMPKI SA ZDECYDOWANIE ZASŁABE CHODZI MI O NRMALNE BIAŁE NIE TAM JAKIES FANABERIE KOLOROWE [/img]

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-02-27, 21:31   

wcinasz się pudzianowi w wątek, ale ponieważ się on już w zasadzie wyczerpałto niech ci będzie - jednak warto tworzyć nowe tematy zaczynając nowy wątek

kabelki mogą służyć temu, że możesz mieć instalację pod podgrzewane spryskiwacze - to samo tyczy się kierunków w błotnikach, ale np. po wielkim dzwonie ktoś wstawił spryskiwacze niepodgrzewane (to samo tyczy sie kierunków), albo spryskiwacze ci grzeją a ty nawet o tym nie wiesz - podgrzewane spryskiwacze były (gdzieś o tym czytałem) w opcji w E30

ozzie
[Usunity]

Wysany: 2005-02-27, 21:34   

Kabelki podłączone do spryskiwaczy to ich ogrzewanie :)

ArtiBig 

Doczy: 10 Gru 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2005-02-27, 22:10   

WIELKIEGO DZWONA RACZEJ NIEBYŁO I FAKTYCZNIE SPRYKIWACZE SA CIEPŁE DZIAŁA RAZEM Z ZAPŁONEM HEHEH AZ POLECIAŁEM DO GARAZU SPRAWDZIC
DA SIE WYCZUC RĘKĄ HEHE

OSTATNIO ODKRYŁEM MECHANIZM DO PODNOSZENIA ANTENY SZKODA ZE CIĘGIENKO ZŁAMANE I NIEDZIAŁA :(
A CHAI GNIAZDKO ZAPALNICZKI W BAGAZNIKU SPOKO HEHEH :D

Marcin e30 
obibok :)

Doczy: 20 Cze 2004
Skd: Łowicz
Wysany: 2005-02-28, 00:05   

ArtiBig napisa/a:
A JAK JUZ MOWA O SWIATEŁKACH TO MOZE MACIE JAKIS POMYSŁ NA LEPSZE PODSWIETLENIE WNETRZA BO DWIE BOCZNE LAMPKI SA ZDECYDOWANIE ZASŁABE CHODZI MI O NRMALNE BIAŁE NIE TAM JAKIES FANABERIE KOLOROWE

na początek proponuje wyjąć i umyć klosze i powinno pomóc, a jak nie to ciut wieksze żarówki ale takie żeby nie topiły kloszy

Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-03, 15:26   

Jest takie podswietlenie w e30 ale wiem tylko ze jest widzialem w ksiazeczce ktora dostalem razem z moja :) Niestety niewiem gdzie to podlaczone jest :(

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: