Witam wiec mam takie pytanko potrzebuje informacji co do tego SWAP a dokladnie co z elektryka bo kupilem silnik ze skrzynia kompem i przeplywka z E34 m20b25 i chce wsadzic do mojej E30.
Pytania:
-Wiazka i komp musi byc z e34 2.5?Czy z e30 2.5??
-Slyszalem ze jest problem z impulsatorami podobnierz w e34 sa na skrzyni dwa a w e30 jeden na skrzyni jeden na kole pasowym??
Dziekuje z gory wszystkim za pomoc.ozdrawiam
_________________ Germanstyle For Live
Ostatnio zmieniony przez Manieke30 2009-10-27, 00:26, w caoci zmieniany 2 razy
Manieke30, zle słyszałes że sa dwa czujniki w e34.tak bylo w 325i w waskiej i to tylko w tych starszych.wkładasz silnik z wiazka tak jak kupiłes.wiazka jest taka sama tylko troche inaczej ułożona bo w e34 komp ,przekażniki,gniazdo diagnostyczne jest w innym miejscu ale da sie to upchnąc do e30 .przynajmniej mi sie udało
tutaj masz jeden temat.ogólnie podłacz te okrągłe wtyczki i powinien ci odpalic.jak cos szukaj na forum bo były juz ten temat pare razy
jak cos mam wiązke od e30 do tego sinika.ja wsadziłem do siebie od e34 i dało się to upchac normalnie.różnica jest tylko taka że wiazka jest krótsza od strony kompa niz w e30 i ciezej kompa tam wpakowac .no i ja przekażniki też wepchnołem do schowka razem z tymi od lpg bo były zaraz przy komie a w e30 ide na lewy kielich
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka