piszem w sumie 1 posta bo w sumie nie mialem nigdy problemow z betami no ale coz
mianowicie po zrobieniu nowego wydechu ( wylaczony aku ) robowalem odpalic bestie no i zonk
kreci jak szalona ale nie pali ale chciala by bo ma taki odglos
swiece ok przewody ok cewka ok rozdzielacz ok
pompa daje przy pompie i przy silniku wiec ok wtyski ok bo swiece sa mokre i czuc z wydechu paliwo
czujnik polozenia walu ok bo podmieniany byl z dobrym ,
myslalem ze moze rozrzad se przeskoczyl
porozbieralem all pasek byl luzny , znaki skazy byly OK wiec nie przeskoczyl , naciaglem pasek poskladalem zeby zakrecic silnikiem no i nic dalej echo i ten sam objaw
dlatego braklo mi juz pomyslow co moze jeszcze byc nie tak , silnik palil normalnie no i po paru godzinch juz nie palil
auto stoi na warsztacie u mnie na sosnicy w gliwicach ,
sprawdz iskre na swiecach bo zdaje sie że nie ma jak swiece mokre
ja ostatnio zauważyłem że u mnie kabel od cewki niby jest cały ,ładny ale dotykał karoseri i mial przebicie co było nawet słychac .auto tez ciezej paliło albo wcale nie chciało i potrafilo sie czasem dusic jak chcialem ruszyc.na wyzszych obrotach bez zmian
nie polecam dotykac kabli jak silnik pracuje.mnie nie zle kopnelo
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
no wlasnie sprawdzalem kazda swiece , kazda dzialala , moze 2 troszke slabiej , przewody WN wymienialem bo mam pare kmpl w garazu , ten kabel z cewki co idzie do kopulki tez wymieniany .... cewka tez podmieniana ...
tak mi tez sie ciagle wydaje ze to cos z iskra ale nie wiem co jeszcze sprawdzic...
sluchaj zobacz jeszcze przekazniki pod maska - szczegolnie srodkowy - sterujacy praca podajacy prad na silnik - jak on sie spieprzy to nie dziala silnik krokowy - nie slychac brzeczenia,
a posty dotyczace ortografii wyjeb....lem bo to nie dyktando narodowe tylko forum....
sluchaj zobacz jeszcze przekazniki pod maska - szczegolnie srodkowy - sterujacy praca podajacy prad na silnik - jak on sie spieprzy to nie dziala silnik krokowy - nie slychac brzeczenia,
a posty dotyczace ortografii wyjeb....lem bo to nie dyktando narodowe tylko forum....
dziekuje za pomoc
z tymi przekaznikami moze byc pomysl bo znalazlem jeden bezpiecznik spalony 30A ,
przekazniki wymienilem , ale musialem juz zamknac warsztat ,akus sie ladowal i nie sprobowalem czy dzialaja
jutro sprawdze , do tego podmienie tez przeplywke i krokowego jak to nie bedzie to , to naprawde juz nie wiem
sprawdzilem wlasnie przekazniki w komorze silnika no i dalej nic tak samo ...
zostal krokowy i przeplywka ... ale czarno to widze
a zaglądałes to krokowego moze wtyczka nie łaczy u mnie na poczatku tak było
mi sie wydaje że moja z odlaczonym krokowym i przepływka zawsze odpala.chodzi jako tako i ledwo sie wkreca ale odpala od strzała
sprawdz czy lewego owietrza nigdzie nei ciągnie bo z lewym nie odpali tak samo,moze gdzies cos sciągnołes i nie dokreciłes.niech ktos kreci silnikiem a ty słuchaj czy gdzies nie syczy
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
bey, spróbuj z uchyloną przepustnicą.
Środkowy przekaźnik odpowiada faktycznie za krokowiec, ale odpowiada też za pompę paliwa. Zatem jeśli on by padł, to i pompa by nie podawała paliwa.
Z odpiętym krokowcem silnik nie odpali (przynajmniej u mnie), jeśli jest "zamknięty", więc tak jak radzą koledzy - sprawdź dokładnie krokowca, może się zaciął tylko (ja raz tak miałem). Wyjmij go i poruszaj, sprawdź, czy ten "zaworek" porusza się bez problemów.
Ostatnio zmieniony przez maaaad 2009-10-23, 10:37, w caoci zmieniany 1 raz
bey, spróbuj z uchyloną przepustnicą.
Środkowy przekaźnik odpowiada faktycznie za krokowiec, ale odpowiada też za pompę paliwa. Zatem jeśli on by padł, to i pompa by nie podawała paliwa.
Z odpiętym krokowcem silnik nie odpali (przynajmniej u mnie), jeśli jest "zamknięty", więc tak jak radzą koledzy - sprawdź dokładnie krokowca, może się zaciął tylko (ja raz tak miałem). Wyjmij go i poruszaj, sprawdź, czy ten "zaworek" porusza się bez problemów.
znalazlem rozerwana gumke przed krokowym na tej sprezynie tak wiec lewe by bylo ..
potem podjedzie kolejna bunia to podmienie caly dolot z przeplywka krokiem i gumami i mam nadzieje ze to to
ale iskra i paliwo jest czy czegos z tych dwóch rzeczy nie ma
kurde rozwiazalem ta lamiglowke wkoncu bleee
okazalo sie ze swiece nie dawaly az takiej iskry jaka trzeba wziolem powymienialem wszystkie 6 i odpalila , no ale gume przy krokowym tez do wymiany i inne dupsiki ktore wyszly same z siebie
tak ze problem rozwiazany cale szczescie
dziekuje za pomoc i wpisy dziei wam czegos nowego sie nauczylem no i posprawdzalem w beci
pzdr do zoba na drodze
ps. a tak przy okazji moze mi ktos wkopiowac linka z 4um do swapa z 1.8 touring na 2.5 ? 1.8 mnie juz po maxie nudzi a kupilem 1.8 bo touring w ladnym stanie byl
_________________ drive slow but lov club
Ostatnio zmieniony przez bey 2009-10-24, 13:11, w caoci zmieniany 1 raz