Ja na pierwsze auto kupiłem 325i. I mam też bilet kwartalny na autobus bo auto stoi w domu jak coś nie domaga (bądź jest w trakcie modzenia) lub po prostu nie ma szelestu w kieszeni
Mogłem 316i LPG kupić ale nie wiem czy bym wtedy zrealizował marzenie o 325i coupe
325i w benzynce? Bilet miesięczny też bym miał, bo nie kupuję samochodu, żeby nim do szkoły jeździć, a po to, żeby po szkole bądź w weekend mógł gdzieś pojechać bez pożyczania od nikogo.
2,5 litra benzyna to za dużo jak na mnie. Chociaż widzę, że nie ja jeden na pierwszy samochód myślę o około 2 litrach pojemności. Jednak jeszcze nie zwariowałem
Cóż, trzeba znów sprawdzić allegro, czy coś nowego się pojawiło.
Gdzie jeszcze można poszukać ogłoszeń? Znacie coś dobrego?
no tak tylko zwróć uwagę że m20b20 to na prawde nie jest żaden democ przyspieszenia czy prędkości. W gazie 2 gen jedzie to jak jakieś mieszczuchowe 1.4
Za to b25 na prawde daje radę, a spalanie niemalże identyczne...
zresztą był tu kiedyś taki temat : "czy m20b20 to kibel?" poczytaj sobie
_________________ Pozdrawiam
byl e30 320
jest e39 523
Ostatnio zmieniony przez e30Arek 2009-10-20, 19:48, w caoci zmieniany 1 raz
Opłata niemalże trochę większa. Silnik sporo cięższy. Cena sporo wyższa 6,5 w górę. Pękające głowice i często zakatowane egzemplarze. Masz rację b20 to nie jest demon prędkości, ale może właśnie dlatego nie był tak katowany. Skoro w gazie jeździ jak 1,4 to aż boje się, jak jeździ 1,6 w gazie...
Że 2,5 daje radę to ja nie wątpie wcale Ale drogo drogo...
No to kolego myśl lepiej o jakimś 1.8, a na R6 można pomału nazbierać kasę i zrobić jakiś przeszczep. . . a nóż widelec, E30 Ci nie będzie odpowiadało i co wtedy? Jak Ci zdechnie taki motor, to kupisz następny za kilka stówek.
A b25 na LPG ( znając życie trafisz na jakąś 2 gen), najprawdopodobniej będzie mułem, który zamiast od 4k obr jechać, będzie się kulał z ledwością. . .
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
Co do przekładek, to za wcześnie na to Poza tym jak to ktoś wspomniał, kupownie e30 od razu z myślą o przekladce mija się trochę z celem Chyba, że kupiłbym jakiegoś Mtechnika z małym silnikiem, ale to 10 tysięcy i w górę.
Póki co rozglądam się IS lub m20b20
[ Dodano: 2009-10-20, 21:03 ]
Ja rozumiem, polecacie b25 lub ISa, ale macie już pare bawarek za sobą, wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia ale dla mnie, 120 koni w zupełności wystarczy. W końcu to samochód na początek kariery z BMW więc nie wezmę 170 konnej 2,5 litrowej e30 bo raz, obawiam się że to trochę za dużo jak na początek, dwa utrzymanie jest sporo droższe, trzy nie mam aż tyle kasy na zakup.
zdrowe 318i M40 bez gazu powinni mieć niecałe 11 sek do setki
zdrowe 320i M20 bez gazu powinno mieć niecałe 11 sek do setki
zdrowe 1.4 w Renault Clio - 98KM powinno miec niecałe 11 sek do setki
zdrowe 318is m42 bez gazu powinno mieć około 10 sek do setki
Rzadko które 318i i 320i trzyma serię, więc nawet bez gazu ma te osiągi gorsze. Z gazem 2 gen. to będzie taki sobie przemieszczacz.
Znaleźć 325i, które ma 170Km - także prawie niemożliwe.
Nie do konca rozumiem ideę zagazowanego auta na weekendy, ale Twój Wybór
Ja bym poszukał zadbanego 316i M40 lub 318i M40 bez bez bez bez bez bez gazu.....
W zdecydowanej większości auta, które mają gaz są duuuużo bardziej zaniedbane niż auta bez gazu.
b25 ciezsze od b20??? a co w b25 jest drozsze w utrzymaniu no dosłownie nic!! a wachy spali tyle samo jak nie mniej w zwyklej jezdzie a wiesz czemu?? moj przyklad bo b20 ciagle krece w gorne obroty by jechac normalnie jak kazda fura po wawie zas b25 jezdzic mozna ekonomicznie i kozystac z mocy gdy jest potrzebna...
oczywiscie jest drozsze w zakupie i bardzo trudno kupic zdrową
ja bym chyba myslal nad kupnem zdrowego 318 i to najchetniej z m10 co jest problemem predzej trafisz m40 jako auto do podjechania w weekend itp bez problemu wyrobisz na wache przy normalnej jezdzie spali mniej niz m20 a osogi ma te same!! bo zdrowe b20 kupic to tez nie tak od za 3tysie...
zas 318 przyklad kolegi kupil za 3tysie w stanie bdb serio!! bdb! doslownie 2 tygodnie temu z allegro a auta szukal moze z miesiac, po prostu 318 trafiaja sie w fajnym hajsie nie zajechane.
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2009-10-21, 11:15
Z tą kasą którą masz szukaj e30 z małym silnikiem -ważne, żeby była zdrowa buda, stan silnika nie ma specjalnego znaczenia bo M10 czy M40 można kupić naprawdę w niedużych pieniadzach jakby Ci padł, a nadwozie to zawsze spore koszty...
nie przejmuj się danymi katalogowymi BMW zawsze daje rade
szukałbym auta z ABS-em, wtedy masz tarcze na kołach, wydajniejsze i ewentualnie przy zmianie silnika na większy(jak się "odkujesz"), odchodzi Ci problem ze zmianą hamulców na mocniejsze....
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Tą sobie odpuść jest z mojego miasta i uwierz...baaaaaaaaaaardzo dużo przeszła... a i już sam jej dźwięk jest hmm...conajmniej dziwny...
PozdrOOfki...
_________________ gg.8917719
Gdyby Bóg popierał przedni napęd To chodzilibyśmy na rękach....
mafia Poszukaj zanim napiszesz !!! 80's motorsport
Doczy: 25 Cze 2008 Skd: Pszczyna/Krk
Wysany: 2009-10-25, 16:17
podpinając się pod temat,
ile trzeba by +- dać za w miare zdrowego is'a bez jakiś wypasów, z dobrą budą niewyklepaną z kiosku ruchu? Auto i tak pójdzie do katu na rajdy ale z głową także budy na gumie do żucia bym nie chciał