Książkowy 0,25 szczelinomierz przesuwał się ze średnim oporem, poprzednio miałem tak ustawiony że ledwo co się dało wyciągnąć blaszkę szczelinomierza i było właśnie za ciasno. Trzeba też uważać żeby krzywka wałka była dokładnie po przeciwnej stronie stopki popychacza.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
luzi Poszukaj zanim napiszesz !!! www.felgengarage.pl
Doczy: 08 Lis 2008 Skd: Kęty/Kraków
Wysany: 2009-09-13, 15:34
na dniach wyreguluję na nowo, zobaczymy czy będzie efekt
Znow pisze do was bo sadze ze powinniscie cos poradzic:) Wymienilem kopulke i palec na nowe przewody sprawdzone (rezystancja jest taka jak powinna) przebicia nie maja nigdzie, wymieniona pompa paliwa, swiece, filtry i czujnik kolejnosci pracy cylindrow czy jakos tak i betka juz chodzi na PB wkreca sie zwawo do 7tys przyspiesza bardzo dobrze trzyma obroty nie faluja ma 800obr/min ale silnik ma dziwna kulture pracy.... chodzi podobnie tak jak do tego z filmu obroty trzyma ok ale buda lekko sie trzesie i tak dziwnie pracuje silnik.... bez problemu mozna utrzymac pedalem przyspieszenia 1000obr tak jak to bylo poruszanie w jednym z postow. Chodzila wczoraj elegancko bo wczoraj wszystko poskrecalem a dzis rano kaput..... nie chce zapalic;/ na poczatku zaskoczyla potem zgasla.... rozrusznik kreci i kreci a silnik nic i pytanie do was co moze byc ta przyczyna?? czy nie ustawiony luz zaworowy moze powodowac takie cos???
Pomg: 2 razy Doczy: 22 Sie 2009 Skd: Będzin (sląskie)
Wysany: 2009-09-20, 08:19
Uwierzycie ze nikt nie chce mi wyregulowac zaworow? Nie wiem o co biega ale bylem u trzech mechaniorow i albo sie nie bawia albo daja jakis dziki termin. Koles mi powiedzial np ze nie wyreguluje bo za dwa dni bede u niego zpowrotem bo mi cos stuka czy puka.
Mechanikom sie ostatnio widze w glowkach pierdzieli - jak zobaczylem fakture na wymiane tarcz w sluzbowce to padlem - 100zl za robocizne. Moze jestem troche nie w temacie takich napraw bo przy swoich wszlekie takie drobiazgi robie sam ale come on - za odkrecenie 6 srub 100zl - chyba warsztat otworze
Ps jakby ktos dal mi namiar na fachure ktory ustawi mi zaworki w m20 na slasku - prosze o priva.
_________________ E30 Touring - project in progress - sprzedane
E30 Coupe - dupowozik
Z3 Roadster - lansowozik
Myślę że prowadząc swój własny warsztat zrozumiałbyś co to koszty utrzymania i nie chciało by Ci się bawić z 6 śrubkami za 50 zł
Napiszę to ponownie, kup sobie szczelinomierz, na forum jest nawet chyba fotorelacja jak je ustawić, godzina roboty i nie będziesz musiał się nikogo prosić.
Myślę że prowadząc swój własny warsztat zrozumiałbyś co to koszty utrzymania i nie chciało by Ci się bawić z 6 śrubkami za 50 zł
Napiszę to ponownie, kup sobie szczelinomierz, na forum jest nawet chyba fotorelacja jak je ustawić, godzina roboty i nie będziesz musiał się nikogo prosić.
Bez doświadczenia w tym temacie nie zrobi się tego dobrze.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Tak, z bmw-e30.pl, mam nadzieję, że nie masz mi za złe, że go tak rozpowszechniam Dalej u Ciebie tak kuleje?
spoko filmik będzie dla potomności jak się wkońcu dowiemy dlaczego tak chodzi, jak narazie nie miałem czasu na zawory więc dalej tak się dzieje jak na filmie