BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Problemy z silnikiem M20B20
Autor Wiadomo
MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2009-09-13, 14:26   

luzi napisa/a:
MAJSU, jaki luz ustawiłeś u siebie?

Książkowy 0,25 :) szczelinomierz przesuwał się ze średnim oporem, poprzednio miałem tak ustawiony że ledwo co się dało wyciągnąć blaszkę szczelinomierza i było właśnie za ciasno. Trzeba też uważać żeby krzywka wałka była dokładnie po przeciwnej stronie stopki popychacza.

luzi 
Poszukaj zanim napiszesz !!!
www.felgengarage.pl

Doczy: 08 Lis 2008
Skd: Kęty/Kraków
Wysany: 2009-09-13, 15:34   

na dniach wyreguluję na nowo, zobaczymy czy będzie efekt :)

manniak16 

Doczy: 10 Lip 2009
Skd: Otwock
Wysany: 2009-09-16, 20:20   

Znow pisze do was bo sadze ze powinniscie cos poradzic:) Wymienilem kopulke i palec na nowe przewody sprawdzone (rezystancja jest taka jak powinna) przebicia nie maja nigdzie, wymieniona pompa paliwa, swiece, filtry i czujnik kolejnosci pracy cylindrow czy jakos tak i betka juz chodzi na PB wkreca sie zwawo do 7tys przyspiesza bardzo dobrze trzyma obroty nie faluja ma 800obr/min ale silnik ma dziwna kulture pracy.... chodzi podobnie tak jak do tego z filmu obroty trzyma ok ale buda lekko sie trzesie i tak dziwnie pracuje silnik.... bez problemu mozna utrzymac pedalem przyspieszenia 1000obr tak jak to bylo poruszanie w jednym z postow. Chodzila wczoraj elegancko bo wczoraj wszystko poskrecalem a dzis rano kaput..... nie chce zapalic;/ na poczatku zaskoczyla potem zgasla.... rozrusznik kreci i kreci a silnik nic i pytanie do was co moze byc ta przyczyna?? czy nie ustawiony luz zaworowy moze powodowac takie cos???

venom 

Pomg: 2 razy
Doczy: 22 Sie 2009
Skd: Będzin (sląskie)
Wysany: 2009-09-20, 08:19   

Uwierzycie ze nikt nie chce mi wyregulowac zaworow? Nie wiem o co biega ale bylem u trzech mechaniorow i albo sie nie bawia albo daja jakis dziki termin. Koles mi powiedzial np ze nie wyreguluje bo za dwa dni bede u niego zpowrotem bo mi cos stuka czy puka.
Mechanikom sie ostatnio widze w glowkach pierdzieli - jak zobaczylem fakture na wymiane tarcz w sluzbowce to padlem - 100zl za robocizne. Moze jestem troche nie w temacie takich napraw bo przy swoich wszlekie takie drobiazgi robie sam ale come on - za odkrecenie 6 srub 100zl - chyba warsztat otworze :)

Ps jakby ktos dal mi namiar na fachure ktory ustawi mi zaworki w m20 na slasku - prosze o priva.

Kruczek 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lut 2007
Skd: Orońsko
Wysany: 2009-09-20, 10:09   

Myślę że prowadząc swój własny warsztat zrozumiałbyś co to koszty utrzymania i nie chciało by Ci się bawić z 6 śrubkami za 50 zł :P
Napiszę to ponownie, kup sobie szczelinomierz, na forum jest nawet chyba fotorelacja jak je ustawić, godzina roboty i nie będziesz musiał się nikogo prosić.

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2009-09-20, 13:02   

Kruczek napisa/a:
Myślę że prowadząc swój własny warsztat zrozumiałbyś co to koszty utrzymania i nie chciało by Ci się bawić z 6 śrubkami za 50 zł :P
Napiszę to ponownie, kup sobie szczelinomierz, na forum jest nawet chyba fotorelacja jak je ustawić, godzina roboty i nie będziesz musiał się nikogo prosić.

Bez doświadczenia w tym temacie nie zrobi się tego dobrze.

Stammek86 

Pomg: 30 razy
Doczy: 21 Sty 2007
Skd: Poznań
Wysany: 2009-09-21, 00:44   

3-4 razy sam poustawia i popoprawia i bedzie mial wprawe wiekszą niz nie jeden mechanik...

maaaad 

Pomg: 19 razy
Doczy: 28 Gru 2006
Skd: Turek
Wysany: 2009-09-23, 20:07   

luzi napisa/a:

PS:
MAJSU napisa/a:
venom, MAJSU, o takiej pracy silnika mówicie?
http://www.youtube.com/watch?v=A1flXiqxQp4

mój filmik :D

Tak, z bmw-e30.pl, mam nadzieję, że nie masz mi za złe, że go tak rozpowszechniam :oops: Dalej u Ciebie tak kuleje?
Ostatnio zmieniony przez maaaad 2009-09-23, 20:10, w caoci zmieniany 1 raz  

luzi 
www.felgengarage.pl

Doczy: 08 Lis 2008
Skd: Kęty/Kraków
Wysany: 2009-09-25, 13:50   

maaaad napisa/a:
luzi napisa/a:

PS:
MAJSU napisa/a:
venom, MAJSU, o takiej pracy silnika mówicie?
http://www.youtube.com/watch?v=A1flXiqxQp4

mój filmik :D

Tak, z bmw-e30.pl, mam nadzieję, że nie masz mi za złe, że go tak rozpowszechniam :oops: Dalej u Ciebie tak kuleje?

spoko filmik będzie dla potomności jak się wkońcu dowiemy dlaczego tak chodzi, jak narazie nie miałem czasu na zawory więc dalej tak się dzieje jak na filmie

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: