i wszedzie beda uprawy rzepaku czy czegostam jeszcze. tylko gdzie w takim razie siac pszenice itd....
a wiesz ile na świecie jest "nieużytków" wiesz ilu rolników nic nie uprawia??
a tak na marginesie czy wiecie że obszar o powierzchni Australii jest w stanie pomieścić całą ludność świata i ją wyżywić... ciekawe co teraz powiecie o bajeczce z przeludnieniem ziemii...
_________________ Była: SuperETA (OO=[][]=OO)
0-100/V-max: 8,29s/225km/h
OCALIŁA MI ŻYCIE - brak mi jej
wiem wiem, podobno jakby przerobic ukraine na jedno wielkie pole to spokojnie wyzywilaby cala europe. ale to tylko mzonki. nie da sie przerobic tak duzych obszarow zeby produkowal tylko jeden tprodukt. tak sie dalo ale tylko za jozefa s
_________________ nie rób nic na siłę.weź większy młotek
wiem wiem, podobno jakby przerobic ukraine na jedno wielkie pole to spokojnie wyzywilaby cala europe. ale to tylko mzonki. nie da sie przerobic tak duzych obszarow zeby produkowal tylko jeden tprodukt. tak sie dalo ale tylko za jozefa s
bez przesady po co przerabiać państwo... a tak nawiązując... zaraz po założeniu UE pojawił się problem - nadprodukcja żywności i co znalazło się rozwiązanie które funkcjonuje do dziś (nie nie wysyłanie nadwyżek do Afryki) tylko wprowadzenie limitów... i wszyscy są szczęśliwi
_________________ Była: SuperETA (OO=[][]=OO)
0-100/V-max: 8,29s/225km/h
OCALIŁA MI ŻYCIE - brak mi jej
ee spokojnie panowie. oile nie bedzie wojny atomowej po ktorej juz na niczym nie bedziemy jezdzic to najpewniej i tak zostana tylko furacze na prad. trzeba sie z tym pogodzic.
gówno prawda to, że silniki spalinowe zależą od zasobów ropy to jedna wielka ściema od pokoleń wmawiana ludziom
silnik diesela pracuje równie dobrze na oleju roślinnym (wystarczy mała modyfikacja albo w aucie albo oleju) natomiast benzyniaki zadowolą się albo LPG ale nawet wódą. Więc nie rozumiem po co podniecać się rzekomo wyczerpującymi się zasobami ropy mało to rolników na świecie