No własnie mysle może mtech sprezyny bedą, sie zobaczy. Wkażdym razie ma byc jak oryginał. Jedyne co zmienie to felgi chciałbym jakies szprychowe 15x7 bo kiedys miałem i mam sentyment Auto ma byc takie ze wszedzie mozna nim wygodnie i spokojnie pojechac, czyli tak jak z fabryki.
Co do auta:
-1985'
-318i
-cosmosblau
-4biegi
-dyfer 3,64 heh
Wyposażenie:
-welurowa tapicerka,niebieska znowu
-szyberdach...
Totalny golas czyli to czego szukałem tak długo
_________________ 80' rulezz
emeryt style
Ostatnio zmieniony przez mattim_bmw 2009-07-08, 13:42, w caoci zmieniany 1 raz
No własnie mysle może mtech sprezyny bedą, sie zobaczy. Wkażdym razie ma byc jak oryginał. Jedyne co zmienie to felgi chciałbym jakies szprychowe 15x7 bo kiedys miałem i mam sentyment Auto ma byc takie ze wszedzie mozna nim wygodnie i spokojnie pojechac, czyli tak jak z fabryki.
Co do auta:
-1985'
-318i
-cosmosblau
-4biegi
-dyfer 3,64 heh
Wyposażenie:
-welurowa tapicerka,niebieska znowu
-szyberdach...
Totalny golas czyli to czego szukałem tak długo
No nie świruj ! Jak ma być ory to załóż sprężyny M-tech`a ale jeżeli już dojdziesz do wniosku że je zakładasz to równie dobrze możesz kupić coś innego 40/30 bo po tylu latach użytkowania i tak będą już ubite A jednak co nowe to nowe. Felgi 16" cali coś z epoki i wcale na komforcie nie stracisz... W E28 mam obniżenie 45/40 profil 50 na 17 calowej feldze i nie boję się żadnego krawężnika ani zjazdu do garażu Nie zdarza mi się o coś przytrzeć podwoziem.
Dawaj wiecej fotek !
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Ostatnio zmieniony przez MAJSU 2009-07-08, 13:49, w caoci zmieniany 1 raz
Mi 16' sie wydaej za duza do e30... Na 15 bedzie bardziej klasycznie, do tego lekki balon i bedzie ok. No własnie nei wiem co z tym zawiasem bedzie bo chce zeby było bardzo komfortowo, sie zrobi wszystko w zawieszeniu wszystko w hamulcach kapital silnika no i to co bedzie najtrudniejsze i najbardziej kosztowne chyba czyli zrobienie karoserii żeby wytrzymało nastepne kilka ładnych lat ze mną
I to by było na tyle...Nic innego nie bede zmieniał, jedynie wymieniał na oryginalne to co zepsute... Jedyne co to może dołoze el.szybki bo zawsze chciałem miec no i wspoma.Nic wiecej wyposazenia nie bedzie.Zadnych spojelrów i innych plastików nie bedzie!!
Brakuje mi wygody po 2letniej jezdzie czarną
No musze ogarnąc foty jakies zanim bedzie rozebrana
nie mialem tak niskiego samochodu jak Ty ale tez beton i niecala nokie 6230i od asfaltu teraz kupilem inny samochod i nawet nie mysle o jakimkolwiek utwardzaniu poza m-tech
łatwo jest sie wyleczyc z takich rzeczy
fajna furka i powodzenia w skladaniu klasyka zycze z calego serca
To jestem w stanie zrozumieć jak polatam dłużej E28 i wsiadam w Astrona to czuję się taak błogo... Dziury mi nie straszne nic nie łupie i wszystko tak lekko chodzi
To jestem w stanie zrozumieć jak polatam dłużej E28 i wsiadam w Astrona to czuję się taak błogo... Dziury mi nie straszne nic nie łupie i wszystko tak lekko chodzi
a to co ci w e28 ciężko chodzi
mnie w e30 wkurza własnie tylko twarde zawieszenie ale jak jest dobra droga to sie o tym zapomina a po dziurach trzeba po prostu jechac przepisowe 50 i jest git
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
widze,ze większosc z Was ma inne spojrzenie na swiat, ja za bardzo przywiązuje sie do samochodów (danego egzemplarza),i zamiast sprzedawac , musiałbym poprostu zostac przy tym aucie i je przerobic,a Wy je sprzedajecie,rozbieracie ... ehhhh
To jest właśnie najlepsze w tych autach i za to min. uwielbiam swoje e30, czujesz i wiesz co robisz, a nie jak wsiadam np w nową alfę ojca (alfa jak alfa ale w prawie każdym nowym aucie tak jest) i nie wiem czy już to sprzęgło wcisnąłem czy nie, czy gazu nie za mało, czy w ogóle już ten pedał wcisnąłem, wspomaganie elektroniczne jakbyś robota prowadził (nie jestem w stanie się do tego przyzwyczaić), po czym wsiadam z powrotem do e30 i na pierwszych kilkudziesięciu metrach kilka razy mi zgaśnie , kilka razy szarpnie ale po następnych km wszystko wraca do normy bo trzeba siłę nacisku wyczuć stopą a nie jak w nówkach od pewnego momentu łapie i już. lata 80'
Ostatnio zmieniony przez cichecki0511 2009-07-08, 22:27, w caoci zmieniany 1 raz
Skrzynia biegów, kierownica, gaz, przełączniki szyb... Takie uroki starych samochodów
I to jest cały bajer w tych autach
masz seryjny drążek chyba nie bo na seryjnym to można małym palcem zmieniac biegi
kierownica cieżko masz wspomaganie bo ja mam i akurat sila wspomagania jest ok.kreci sie jedna reka bez wysiłku .w nowych autach nie ma wogule czucia
gaz cieżko chodzi u mnie wrecz przeciwnie ale fakt w nowych autach pedał jest malenki, plastikowy i stawia opór jakby była od nim sprezyna z długopisu .co innego sprzegło tu bym sie zgodził ale wiekszosc aut z duzym silnikiem tak ma że stawia znaczny opór.to jest w sumie dobre bo nikt nie bedzie stał w korku na wcisnietym sprzegle
przełączniki szyb akurat w e30 sa w miare normalne bo jest kilka aut że nie widziałem co zrobic z przełącznikiem żeby opuscic szybe i siły tez trzeba bylo użyc albo sa tak dziwnie umieszczone że nie wiadomojak to złapac/nacisnąc
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
masz seryjny drążek chyba nie bo na seryjnym to można małym palcem zmieniac biegi
Mam SS`a ale prowadzenie seryjnej dźwigni zmiany biegów jest znacznie mniej precyzyjne niż w E30 jeżeli chodzi o silniki M20.
kamil.k napisa/a:
kierownica cieżko masz wspomaganie bo ja mam i akurat sila wspomagania jest ok.kreci sie jedna reka bez wysiłku .w nowych autach nie ma wogule czucia
Mam Nie jest to kwestia pompy zaznaczę od razu. U kolegi w 325i kierownica chodziła tak lekko że nie było kompletnie wyczucia można było małym paluszkiem kręcić ! Po przełożeniu do mnie chodziło tak ciężko jak na starej... Kwestia rozwiązań technicznych - przekładnia - maglownica.
kamil.k napisa/a:
gaz cieżko chodzi u mnie wrecz przeciwnie ale fakt w nowych autach pedał jest malenki, plastikowy i stawia opór jakby była od nim sprezyna z długopisu .co innego sprzegło tu bym sie zgodził ale wiekszosc aut z duzym silnikiem tak ma że stawia znaczny opór.to jest w sumie dobre bo nikt nie bedzie stał w korku na wcisnietym sprzegle
Baardzo ciężko... Noga zaczyna boleć w dłuższych trasach. W Astronie jest elektroniczny gaz bardzo precyzyjny i jeździ się świetnie.
kamil.k napisa/a:
przełączniki szyb akurat w e30 sa w miare normalne bo jest kilka aut że nie widziałem co zrobic z przełącznikiem żeby opuscic szybe i siły tez trzeba bylo użyc albo sa tak dziwnie umieszczone że nie wiadomojak to złapac/nacisnąc
Przełączniki są normalne ale nie są zbyt wygodne.
Ostatnio zmieniony przez MAJSU 2009-07-08, 23:22, w caoci zmieniany 1 raz