Wysany: 2009-03-21, 17:56 Folger Cup4, czyli nowe życie po przejściach :-)
Oto historia pewnego kompletu felg
Felgi to Folger Cup4 w wymarzonym rozstawie 4x100 , bo jak wszyscy wiedzą znaleźć fajna felgę 3-tlg w 17" nie jest wcale tak łatwo
Komplecik jak widać na pierwszych zdjęciach nie wyglądał najlepiej... jak by to powiedzieć, był po przejściach ,
pierwotnie przód miał 7.5x17" ET20 a tył 8.5x17" ET29
niestety jednak nie udało się uratować najbardziej uszkodzonego rantu z węższej felgi. Jak wiadomo zakup nowego oryginalnego rantu to koszt ponad 260 euro + wysyłka sztuka ! jak się okazało po wysłaniu zapytania do Folger Styling
Nie widząc w tym sensu udało się dopasować rant od OZ Racing, i też takie dwa zakupiłem na ebayu w rozmiarze 3.5"....
nowy komplecik powstał w ten sposób, że dwa tylne ranty 2.5" poleciały na przód tworząc 8x17" ET13 , a dwa nowe 3.5" na tył gdzie powstało 9.5x17" ET19
ogólnie było sporo pracy, jeden rant przy prostowaniu napękł i musiałem go pospawać no ale wyjściowo po polerce nie ma na szczęście śladu
poza tym w tej najbardziej starganej feldze pęknięty był bęben na odcinku 3 cm... też się pospawało
może i nie jest to w tej chwili do końca oryginalny Folger... ale myślę że nic mu nie brakuje i wyszła w sumie zajebista felga w granicach 2 tys zł
Fajnie wyszło Z dopasowaniem rantów z OZ było dużo kombinowania ? otwory sie nie pokrywały czy jak ?
Felgi idą do żyda czy je zostawiasz ?
z dopasowaniem to był jeden problem, rant od OZ był w srodku o 1 mm mniejszy i nie chciał wejść na sterne... musiałem go stoczyć od srodka śruby pasowały
felgi chce sobie zostawić... bo E30 kiedyś będzie na pewno.... moze wiosna 2010
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !
Zwyczajna?? Bardziej zwyczajne to już są chyba Borbety, Azevy i BBS RS... Przynajmnij bardziej oklepane i "opatrzone"... Te są przynajmniej oryginlane i raczej rzadko spotykane... Mi się podobają
heh.... zwyczajne to są teraz BBS RS, nie wiem jak wy, ale tak jak mi taki RS przewija się srednio jeden komplet na tydzień to juz na sam widok słabo się robi
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !
heh.... zwyczajne to są teraz BBS RS, nie wiem jak wy, ale tak jak mi taki RS przewija się srednio jeden komplet na tydzień to juz na sam widok słabo się robi
eee, nie przesadzaj. Rsy sa klasyczne i tyle. Z nimi jest podobnie jak z m techem na e30 , niby jest tego palno i sie przejadlo ale i tak kazdy o nim marzy i chcialby go miec u siebie
_________________ Psychotesty Tarnów
Badania Psychotechniczne
Tarnów ul. Braci Saków 5 (baza PKS)
794 001 051