BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
trzęsie
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2005-02-06, 16:24   

zobacz czy sruby od walu sie nie poluzowaly oprocz tego jak koledzy wspomnieli na stacje i trzepaki w ruch.

Gepard 

Pomg: 7 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa - Tarchomin
Wysany: 2005-02-06, 17:36   

Daniel jezeli chodzi o te plastiki na piaste nachodzace to znalazles przyczyne mi w wawie dorobili takie z aluminium. A co do trzesiania to udalo mi sie opanowac juz ten temat i wyszlo na felgi na szczescie :)

sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2005-02-07, 21:22   

felgi mialem krzywe wyprostowalem ,zamienialem miejscami,wreszcie nawet na innych jezdzilem ale z dystansami opony wymienialem tarcze wymienilem i co i :cenzura: teraz zostal ostatni moim zdaniem element felgi ktore u mnie maja ET38 i gowniane dystanse wywalam i felgi i dystanse i szukam felg o jakims ET 13 do 20 i zero dystansow! mam takie objawy jak opisujecie a jezeli dobrze rozumiem to nie wiem jaki wplyw ma stabilizator na to ze jak przy 100 kmh wciskasz hebel a tu ci zaczyna kierownica pieknie drgac w jednolity takt a jak dojdzie do pewnego"rezonansu" to i buda zaczyna drgac jezeli masz standardowe felgi to pewnie krzywe albo nie wycentrowane a jezeli masz dystanse to pewnie one to powoduja takie jest moje zdanie

była E30 320i coupe

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-02-08, 08:44   

NIC NIC NIC NIC NIC
Ostatnio zmieniony przez duchX 2008-08-01, 04:12, w caoci zmieniany 1 raz  

Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-29, 23:28   

U mnie to samo
Opiszę swój przypadek. Fajera naparzała ostro. Na szarpakach byłem luzy zlikwidowałem tzn. do wymiany miałem dolne wahacze. Pózniej okazało się że zbierzność udupiona bo zjechało mi oponkę. Naprawiona zbierzność, zakupiłem nowe zimówki (FULDA 185/75 14") no i wielkie ROZCZAROWANIE. Nadal napie....a. Szczególnie międzu 80-100km/h i przy gwałtownym hamowaniu z dużych prędkości (wtedy to stawy w rękach mi uszkadza). No i teraz mam dylemat czy tarcze czy felgi. Myślałem o przetoczeniu tarcz ale zniechęcił mnie LOKO, faktycznie to nie duży fiat.

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-03-29, 23:57   

powiem tak muj problem ograniczyl sie do trzesienia tylko przy hamowaniu natomiast tarcz nie mam ochoty zmieniac bo na nich przejechalem moze 4-5 miesiecy i nie mam zamiaru wywalic kasy na nowe tylko przetoczyc to ze mam bmw nie oznacza ze mam byc frajerem i sam sie dac wyje...ac na kolejne 200 pln minimum :)

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2005-03-30, 07:10   

yo!
U mnie trzęsienie przy hamowaniu i przy 80km/h było spowodowane
1) silientblocki przednie obydwa
2) ucho na ten jeden silient block(taka metalowa tulejka w srodku guma)
2) swożen wachacza taki długi zakonczony srubą od góry
3) lekki luz na drązku
pozdrawiam

Michał 2.0
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 15 Lut 2005
Skd: Reguły
Wysany: 2005-03-30, 10:37   

u mnie też trzęsie , bije ( na prostej minimalnie bardziej na zakretach łukach i przy hamowaniu przy każdej predkości ale nie przy 30km/h) a na letnich felgach nawet buja i rzuca :D - u mnie to końcówki drążków sa tragiczne , duże luzy miedzy drążkami a maglownicą, gumy stabilizatora też marne już i drążki stabilizatora chyba też a i silentblocki tez już słabawe mam

Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-30, 12:37   

Sprawdziłem dzisiaj felgi i okazało sie że trzy z nich sę wybite :? , maja po 20 lat więc nic dziwnego wsumie. Ale mam pytanie słyszałem że są firmy które prostują felgi. Czy to sie opłaca i czy taka felga nadaje sie do jeżdrzenia czy może jest to usługa na "chwilę" aby dobrze sprzedać auto. Może ktoś się orjentuje w tej sprawie.
Przy okazji trzęsącej się kierownicy mam drugie pytanie, otuż mam luz w przekładni kierowniczej. Czy takie przekładnie się regeneruje i czy jest to dobre rozwiącanie, bo wiadomo że nowa jest pewnie kosztowna a używaną pewnie ciężko dostać w dobrym stanie. Może jakaś podpowiedź w tej sprawie od zorientowanych na ten temat.

Dziękjuje i pozdrawiam miłośników betek :wink:

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2005-03-30, 12:53   

W trojmiescie ceny za prostowanie zaczynaja sie od 80 zl, zaleznie od tego jak mocno pogieta felga. A czy sie oplaca, to zalezy jakie masz felgi - jesli jakies najzwyklejsze, na dodatek troche podniszczone i bedziesz musial wydac kilka stow na ich prostowanie, a drugie tyle albo wiecej na odnowienie, to lepiej sie rozejzec za innym kompletem.

pathrow
[Usunity]

Wysany: 2005-03-30, 14:57   

heja
mi w poprzedniej becie wyrywało kiere z rąk po przekroczeniu 80 jeszcze dało rade ale powyzej 110 to w dwie osoby trzeba było siłować się, a miałem zero amoró z przodu i po wymianie na nówki przeszło

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: