to ja sie tez podepne pod ten temat, moze ktos z obserwujacych cos doradzi... chodzi o opone na felge 8,5x17'', cos zeby ladnie sie naciagnelo, ale bez hardcoru zadnego!! 205/40 czy 215/40
hmm...ja na 9" mam oponkę 215/40 ale zastanawiam się dość poważnie nad montażem 235/35...jeśli tylko gdzieś znajdę bo są dość żadko spotykane...nie jestem zwolennikiem naciągniętych opon...po prostu nie podoba mi się to a poza tym felgi zbyt podatne na uszkodzenia...215/40 widziałem natomiast zamontowaną na felgę 7,5" i bardzo mi się spodobało jak to wygląda...twój wybór... a to ze zdjęcia powyżej to już hardcore w h... w życiu bym nie jeździł na takim zestawie...po prostu strach...i ochydnie to wygląda...
Co do opon , to też zależy od firmy, bo rozmiar może byc ten sam, a na feldze np 9j opona oponie nie będzie równa.
Jakie są wasze doświadczenia odnośnie faktycznej szerokości opon? Słyszałem,że np Dunlop'y 9000 np w rozmiarze 225 sa wyraznie węższe od np Yokohamy 225. Czy ktoś potrafi podac jeszcze jakieś tego typu przypadki?