BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
CO JEST ?? CZEMU PRZEGRYWAM Z CALIBRĄ???
Autor Wiadomo
Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2005-01-27, 22:19   

Jakby nie bylo 12V czy 24V to zawsze to bedzie cudowne, jedwabiste R6 :D

Jacek E30 
em pała E30

Doczy: 19 Lis 2004
Skd: P O Z N A Ń
Wysany: 2005-01-27, 22:44   

Dla przykładu możemy sobie porównać BMW E36 2,5 R6 24V oraz OPEL VECTRA B 2,5 24V V6 . Sądzę , że mniej więcej to ta sama klasa samochodu . Jeżeli chodzi o motor to opel ma 170 KM przy 5800 obr/min a moment obr. 230 Nm przy 3200 obr/min a BMW to 192 KM przy 5900 i moment 245 przy 4700 . Osiagi
VECTRA : przysp. 0-100 - 8,5 s v.max 230 km/h sp. 9,0
BMW : 7,9 ; 233 ; 9,5
Zresztą co ja pie........e nie ma co porównywać godny rywal dla E36 to Mercedes C-klasse i LEXUS IS200 .
Tak samo mozemy sie odnieś do OMEGII 2,5 V6 wzgledem E34 i E39
Dla mnie Opel to najgorsza marka niemiecka dlatego nie mozna sie dziwic ze tyle tego CHŁAMU jezdzi !! !
To tez jak ludzie gadają ze VW GOLF poczciwa mk II jest dwa a nie raz trzy razy droższa Kadetta ( chodzi mi oczywiscie o niemieckie oferty ) , tylko gdzie GOLF a gdzie KADETT
P.S. Ile razy w zyciu widzieliscie kadetta zeby nie mial zjedzonych tylnych nadkoli ?? ? :lol:

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-28, 01:10   

Co do tej Vki o którą jest tyle szumu to naprawde nie ma sie czym podniecać. Ten silnik jest dobry na długie trasy i takie tez są przełożenia skrzyni. Do ścigania wiec nie bardzo w calibrze jest jakos 2 do 120km/h a 3 do 180 :wink:
Mam 2.0 a miałem przyjemność 2 x wciągnąć takie V6 w cali 1 x w Vectrze A (o Omegach B to nie ma co wspominać)
A co do Turbo to jak ktos sie orientuje w temacie to wie co to za silnik :twisted:

Jacek K. E30 325i napisa/a:
Dla przykładu możemy sobie porównać BMW E36 2,5 R6 24V oraz OPEL VECTRA B 2,5 24V V6

Ciekawy temat poruszyłeś, bo kumpel który sprowadza samochody jezdził E36 a nastepna po tym jest VB V6
Powiedzał ze co to przyśpieszeń do 100 to V wydaje sie żwawsza, ale potem wiadomo kto ma wiecej mocy :D

Tych 2 silników jakos nie widze w pojedynku bo R6 to klasa sama w sobie 8)

Marcin 
Nurburgring Fan

Wysany: 2005-01-28, 09:14   

Caruzo napisa/a:
Tych 2 silników jakos nie widze w pojedynku bo R6 to klasa sama w sobie 8)

:D :D :D

sancho

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: WZ wśćiekły zapierdalacz
Wysany: 2005-01-28, 09:38   

pozatym silniki w bmw służą nie tylko do szybkiego ruszania do przodu ! często silnik juz dawno ruszył , nawet koła się kręcą a samochód nadal stoi ........dziwne :wink:
spróbuj tak w calibrze :twisted:

Jacek E30 
em pała E30

Doczy: 19 Lis 2004
Skd: P O Z N A Ń
Wysany: 2005-01-28, 19:36   

Jak juz to E36 do jakichs 100 km/h to z Vectra beda szły łeb w łeb a potem V wymieka , nie wierze ze vectra bedzie chociaz troszke betke brała nie ma takiej mozliwosci !! !

ArtiBig 

Doczy: 10 Gru 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2005-01-29, 00:08   

no wiec powiem tak
pogadałem do braciszka i dał kluczyki pojechałem dzis na uczelnie calibra dawno niejezdziłem wiec jakos dziwnie mi było bo zagłebokie i zatwarde fotele i kierownica jakos mała no ale to detale

mysle se ze jak juz stoje pierwszy na swiatłach to zobacze co i jak :twisted: z boku stała Audi 100 C4 2,6 ( tak miała na znaczku) wiec gaz podłoga ,siwoz opon stoje a on pojechał ( na znaczku było jeszcze Quattro tyle przeczytałem ) :shock:

nastepne swiatła znow moje tym razem z boku merc 190 2,0 benzyna tym razem start spokojniejszy koles nawet sie chciał scigac ale bez najmniejszego problemu objehałem

jak skonczyłem zajecia to białystok juz na dobre zasypało sniegiem wiec wracałem powoli i sie zle wracało bo jakos przód ucieka jak z gazem przecholujesz a i abs w mojej niuni działa precyzyjniej i ciszej niz w calibze

tak jak calibra dzisiaj jezdiłem to jak sie siedzi w srodku to robi wrazenie wolniejszej niz moje 320i i na 4 i 5 sie tak dobze juz nie wkreca
jedynke zato ma dłuzsza wiec mozna dłuzej pokrecic i do konca bo niema odciecia

tak naprawde dzis to jedynie spodobały mi sie grzane siedzenia bo dopiero dzis w mróz doceniłem ten wynalazek no niestety umnie tego niema ale te fotele recaro boze by i pasowały do beemki :D

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-29, 15:57   

Jacek K. E30 325i napisa/a:
Jak juz to E36 do jakichs 100 km/h to z Vectra beda szły łeb w łeb a potem V wymieka , nie wierze ze vectra bedzie chociaz troszke betke brała nie ma takiej mozliwosci !! !

Nie napisałem ze szybsza bo tez jakos tego nie widze
Napisałem ze żwawsza

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-31, 21:33   

hmmm ja sie nie znam :? ale wiem jedno ma msilnik 1.8 m40 :wink: czyli bociana przy odpalenieu i po wymianie pane panewek korbowych :? wracajac do tematu to moj silnik w nowosci mial cale 115 koni i teraz ma pewnie mniej a taka caliberke 2.0 to lykam spokojnie ech. no chyba ze to byl jakis zdechlak z tej calibry no ale nie jedna wyprzedzilem wiec??no chyba ze to byly padla. ech moja ladnie przyspiesza ale tylko do 180km( do 160km idzie jak w maslo) a narazie moj v max 187km/h wiec szalu nie ma. no ale jakbym mial m20b20 to bym sie wstydzil ze z opelkiem przegralem :roll: sluchaj jakbys mial silnik w takim super stanie jak piszesz to bys opelka wzial. takie jest moje skromne zdanie.

HAMANN E30 
German-Style

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: BYDGOSZCZ
Wysany: 2005-02-01, 01:49   

masz u mnie piwo Thoma,mam m20b20 i niezle sie wkręca a wyprzedzic sie Calibrze nigdy bym sie nie dał.
Pozdro :wink:

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Skd: W-wa
Wysany: 2005-02-01, 09:16   

Dać sie wyprzedzić calibrze, to jak.......no wiecie chopaki... :wink: co ja będę tu pisał....tak jak Thoma napisał - ja M40 1.8 bym się nie dał :twisted: , a co dopiero 2 litry.....A zresztą kogo obchodzą te Ople???????????????? :twisted: :?: :?: :?: :?:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-02-01, 09:53   

zaraz zostaniesz posądzony.... sam zobaczysz :D

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2005-02-01, 10:17   

a czy to ważne co cie wyprzeda :?: :?: :?: :?: :?: :?:

liczy sie radość z jazdy :wink: :wink:

ja tam z 2,5L na pokładzie nie podniecam sie nawet jak mnie kaszlak albo jaki kredensik wyprzedza, na naszych drogach prędkość niestety nie jest najważniejsza ..... ale o tym jusz wieele razy było

co innego [o==x==o] vs (oo==00==oo) na ćfiartce :wink:

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-02-01, 13:31   

Wiecie co ... fajne to uczucie jak masz lewoskręt i koło Ciebie w tico jedzie 5ciu dresików i dra się "dawaaaaj dawaaaj" A ty spokojnie sobie ruszasz i jedziesz, a oni piłują i ... nie wiem po co i co sobie wtedy myślą ... ale ja się uśmiałem jak cholera :lol:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Anonymous
Go
Wysany: 2005-02-01, 14:22   

witam!
przeczytalem caly temat i tez ostatnio objechalem dwa BMW 320i E30

tzn. jedna jest na benzynie ta kolo mojego auta, a ta ostatnia na gazie.

je jechalem ojca lanosem (moze juz niedlugo bedzie Alpina :) ) ale wrocam do tematu.

dopiero tak przy 140-150 zaczely mnie brac, ale 400m juz sie dawno skonczylo.

oczywiscie kolega nagral mnie, tu jest filmik :)
http://members.lycos.co.u...nos_vs_bmw2.avi

Marcin 
Nurburgring Fan

Wysany: 2005-02-01, 15:54   

Nie pozostaje nic innego jak przesiasc sie na Lanosy, hahahah :D Dobrze, ze mojego 323i jeszcze zaden Lanos nie objechal bo bym sie zalamal :D

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-02-01, 16:12   

Pies mojego kolegi jak widzi LANOSA na parkingu to sie nie może załatwić. Prosze, parkujcie jes sobie w garażach.

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2005-02-01, 16:48   

Te Bmki 320 z tym Lanosem to chyba miały wyjęte silniki, a kolesie pedałowali jak Fred Flinston :twisted:
A w ogóle to dajcie spokój z tymi oplami, lanosami i innymi badziewiami..... :evil: :evil: :evil: :!: My na tym forum wszyscy wiemy, ze Lanos to po dziecięcemu mówiąc KUPA
Kolega, który chce jeździć Alpiną chwali się Lanosem :? :?: :?: :?: To ja już nic nie rozumiem......
Mimo wszystko pozdrawiam i liczę na nawrócenie na jedyna słuszną drogę..... :D

artvi
[Usunity]

Wysany: 2005-02-01, 17:42   

niewiem co to by bylo gdyby byly Lanosy 2.0 :wink:

loko

Skd: Wawka
Wysany: 2005-02-01, 17:46   

ja wiem... lanosy 2.0 dymałyby wszystkie inne seryjne 6-cio garowe 2.0 ... taka jest prawda...

ArtiBig 

Doczy: 10 Gru 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2005-02-01, 17:51   

jesli chodzi o moj silniczek to niebede sie chwalił ale jest w naprawde dobrym stanie i jesli o to chodzi to niemusze sie wstydzic bo ma sporo mocy i z wiekszoscia autek niemam problemu najmniejszego

a co to faktu co jest lepsze to tez niemam watpilwosci ze bmw

a przewage calibr mojego brata wypatruje w tym ze choc ma LPg to nieposiada zwezki do gazu i ma zjedzony przez rdze wydech inieposiada katalizatora przez co łątwiej spaliny odchodza
pozatym cali przyspiesza od nizszych obrotów a beemke trzeba krecic

co do katralizatora to przypuszaczam ze umnie tez on jest niepotrzebny a nawet moze i przypachany wiec na wiosne sie go pozbede

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Skd: Słupsk
Wysany: 2005-02-01, 17:52   

no jasne (odpowiedz do posta loko)- nie wiem czy pamietacie moj watek - pewnie nie - cielem sie na 400m z Nexia GTX (90KM - to chyba to samo co Lanos) i kiedy jechalem na LPG to bylo zajebiscie !! ciezko cos zwojowac - uciekalem jej dopiero od jakis 130-140km/h do tej predkosci trzymal sie jakas dlugosc auta za mna.....Co innego jak jechalem na Pb - juz ze zdjetym gazem itp - wtedy co tu nie mowic Nexia odpadala. Takze panowie zluzujcie troche ;)

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-02-01, 19:27   

To ja pragnę przytoczyć tu pewną sytuację ze zlotu klubowego na fire. Był to październik 2003 roku. Ciemno, godzina po 21wszej. Kilkanaście autek ustawionych w rzedzie. arni ma zapalone postoje, stanęliśmy w kółeczku i rozmawiamy o klubie. Nagle patrzymy a tu nadjeżdża z oddali jakiś świetlik. Pierdzące żółte seicento z neonami w środku i na zewnątrz i antenka tez neon ... wogóle choinka po całości. Zwolnił ... pojechał dalej i skręcił ... za chwilę z nowu przyjechał, zatrzymał się otwiera okienko i pyta: "Przepraszam was bardzo, nie wiecie czy tu się odbywają zloty seicento?"
NA to kolega Dusk:
"Nie, my jeździmy samochodami" :lol: :lol: :lol:
Ten tekst w tamtym miejscu, czasie i okolicznościach był poprostu przełomem w kwestii granic wytrzymałość człowieka na śmiech :lol:

Tym milym akcentem pragnę zakończyć tą rozmowę ... owszem ... 2,0 jest słabe w serii, nic nie poradzimy na to że to ciężki 6cio cylindrowy silnik, przy którego strojeniu BMW się nie popisało, przez co nie ma wcale dołu i koników tez nie za wiele ... bywa i tak.

Pozdro :wink:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2005-02-01, 21:28   

Co nie zmienia faktu, że "koreańsko jakieś tam"guffno stylizowane przez niby włochów nadaje się dla pojechanych kolesi i rodzin z Biedronką na czole.... :twisted: :twisted: :!: :twisted:
Nexia,lanos w ohóle jak wam to przez klawiaturę przechodzi :wink: :?: :twisted:

Pawel-e30 

Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2005-02-01, 21:41   

Baur napisa/a:
Pies mojego kolegi jak widzi LANOSA na parkingu to sie nie może załatwić. Prosze, parkujcie jes sobie w garażach.

Czy mówisz o moim psiaku? :lol:

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: