I jeszcze jedno pytanie. Jedne z felg były prostowane w zakładzie, czy może to jakoś wpłynąć na żywotność i trwałość felgi?
Czy lepiej się nie pakować w felgi które były prostowane.
A jak wygląda wytrzymałość felgi która była prostowana? Na aukcji jest napisane, że felgi były prostowane. Ale na moje pytanie nikt nie odpowiedział. Czy prostowanie felg wpływa na ich żywotność i wytrzymałość?
Borbety miałem kiedyś i mam sentyment do tych felg
A to może Azev-y są lepsze?
http://allegro.pl/item514...rarytas_vw.html
Ostatnio zmieniony przez Toots 2008-12-27, 15:26, w caoci zmieniany 1 raz
A jak wygląda wytrzymałość felgi która była prostowana? Na aukcji jest napisane, że felgi były prostowane. Ale na moje pytanie nikt nie odpowiedział. Czy prostowanie felg wpływa na ich żywotność i wytrzymałość?
Jakby były wszystkie 9J i płaskie dekle to jak najbardziej ok lecz tylko do szerokiej lampy
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
Prostowanie nie wplywa na zywotnosc felgi chyba ze felga byla tak mocno uszkodzona ze trzeba bylo ja grzac do czerwonosci zeby ja wyprostowac prostowanie po normalnym uzytkowaniu czyli wgniot od studzienki itd to nic strasznego i jeszcze jest ewentualnosc ze sa spawane w takim przypadku felga jest juz naruszona ale jesli jest to dobrze wykonane to bym sie nie przejmowal
hej,
jacy Wy jestescie marudni....
e30 na Borbetach T 4x9x16 wyglada dobrze....
Oczywiście, że tak - polać Tomkowi
Wiadomo, że każdy ma swoje "widzi mi się" ale jest lekką przesadą jak ktoś mówi, że jemu to się kojarzy z calibra, golfem itd
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
hej,
Wiadomo, że każdy ma swoje "widzi mi się" ale jest lekką przesadą jak ktoś mówi, że jemu to się kojarzy z calibra, golfem itd
U nas najczęściej widzi się takie felgi na golfie. W sumie to nic nie mam do golfów itp, tak samo jak do tych felg, ale wg mnie jest to chyba najmniej atrakcyjny borbet, felga obła, nudna itd. A na pewno nie pasuje do wąskiej lampy w MT I
Ja wiem, że to 16x9, ale jednak wolałbym poszukać "oklepanych" Borbet A + płaski dekiel.
Ps. a jeśli borbet T to koniecznie z takimi rogami jak na tym golfie 3
hej,
U nas najczęściej widzi się takie felgi na golfie. W sumie to nic nie mam do golfów itp, tak samo jak do tych felg, ale wg mnie jest to chyba najmniej atrakcyjny borbet, felga obła, nudna itd. A na pewno nie pasuje do wąskiej lampy w MT I
Ja wiem, że to 16x9, ale jednak wolałbym poszukać "oklepanych" Borbet A + płaski dekiel.
Ps. a jeśli borbet T to koniecznie z takimi rogami jak na tym golfie 3