Dzięki za porady, kupiłem Einhella. Sporo pozytywnych opinii, jak na chiński wyrób, dlatego po co przepłacać
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
ja na yato złego słowa nie powiem, klucze w cenie fajansu a działaja naprwde nieźle.
własnie chodzi o to ze yato cenowo odpowiada kluczom z najniższej połki takim jak topex ale działaja normalnie, yato mozna juz popracowac a takie topexy to odrazu szlak trafiał.
i dlatego byłem zdziwiony gdy ktoś mi powiedział ze yato to stary topex.
apropo topex'u czy ktoś widuje jeszcze te klucze gdzieś w sumermarketach czy cos?? bo mam wrazenie jak by juz tego nie bylo.
Dołączę sie - YATO katuję ostro i co najważniejsze jeszcze żadnej śruby nimi nie zniszczyłem -padła tylko nasadka Yato w systemie Split ale tylko dlatego bo podeszłem nią do śróby Torx.
YATO to linia narzędzi firmy TOYA, a NEO to lepsza linia narzędzi TOPEXA,
Nie wiem czy wiecie ale TOPEX występował w kilku wersjach i była też linia narzędzi professional która niewiele miała wspolnego z TOPEXEM z marketów.
Generalnie unikam wyżej wymienionych firm.YATO z wielu zasłyszanych przeze mnie opinii nie jest złe natomiast TOPEX to kiszka moim zdaniem.NEO są dosyć dobre.
Poza drogą czołówką taką jak GEDORE, STAHLWILLE, lub FACOM (który jest cholernie drogi i ceny są chyba wyssane z palca) polecam firmę KING TONY. Cena idzie w parze z jakością a narzędzia tej firmy nie są przesadnie drogie jak np BETA, która de facto jest dobrą firmą i wiele autoryzowanych seriwsów samochodowych na niej bazuje ale słyszałem o dosyc wielu wpadkach tej firmy, chociaz różnie mozna na to patrzeć, bo do konca nie wiemy jak ktos uzywał danego narzędzia - nic dziwnego ze pękła powiedzmy grzechotka jak możliwe, że ktoś założył na nią 5 metrową rurę i chciał z niej zrobić pokrętło do obracania kuli ziemskiej.
Warto zainteresować się również firmą Jonnesway.Zdecydowanie lepsza od yato, nie mowiac juz o topexach. TOPEX to generalnie jest śmieć.Lepiej kupić lizaka dziecku niż cokolwiek z topexa.
PS.Widzę Łukasz, że założyłes nowy temat o narzędziach lecz został zamknięty więc dyskusja będzie się toczyła dalej w tym temacie.Z tego co pamiętam pisałes kiedyś, że trochę zbierasz KING TONA i wtedy pisałeś konkretnie o nasadkach.Jak Ci to idzie ? Czemu nowy temat ? Zwątpiłeś w KING TONA ?
Ostatnio zmieniony przez Pawel735 2009-02-26, 22:26, w caoci zmieniany 2 razy
KING TONY - proszę cię to syf,FACOM,SnapON,STAHLWILLE, - niezniszczalne,za gówno płać po 5 zł ja tam nie zamierzam.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
KING TONY - proszę cię to syf,FACOM,SnapON,STAHLWILLE, - niezniszczalne,za gówno płać po 5 zł ja tam nie zamierzam.
Rozwiń wątek KING TONY - jestem ciekawy co masz od powiedzenia.Chętnie posłucham bo jak do tej pory słyszałem tylko raz żeby ktoś narzekał na king tona.
Ostatnio zmieniony przez Pawel735 2009-02-27, 00:08, w caoci zmieniany 1 raz
a ja dostalem niedawno w prezencie zestaw grzechotka z nasadkami firmy Powerflex dostepne w Lidlu za grosze
Katuje to już od jakiegos czasu codziennie i na razie zlego slowa powiedzieć nie mogę
dokladnie poweflex z lidla nie jest zły i ogólnie to co sprzedaja w lidlu jest takiej jakosci że można ciorac tak półprofesjonalnie i sie nie podda .mam kilka rzeczy juz po dwa lata i wszystko dziala.jak ma pasc to pada od razu na pierwszych dnia a gwarancji jest na sprzet na trzy lata
topez ogólnie jest kicha ale mam jeden zestaw topexa vanadium i normalnie klucze powiedzialbym sa dobre.nie zlamal sie żaden ani nic z tych rzecz ale kosztowal też wiecej niz normalny
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
dokladnie poweflex z lidla nie jest zły i ogólnie to co sprzedaja w lidlu
prawda- o tych narzedziach z lidla tez juz slyszalem kilka dobrych opini, ostatnio kupilem ten komplet kombinerek i innych gratow, zobaczymy jak sie sprawdza.
_________________ Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
BMW- Bojowa Maszyna Wojenna
Ostatnio zmieniony przez pabello 2009-02-27, 16:00, w caoci zmieniany 1 raz