Wysany: 2008-08-04, 13:10 High-Tech OLD SCHOOL >> BBS RS
SIEMA.
O BBS RS GOLD marzyłem od bardzo dawna - pamiętam, że oglądałem film, w którym był fragmencik z toczącym się saab'em na bbs rs gold edition. Kiedyś mogłem tylko pomarzyć, teraz pracuję nad jego spełnieniem
Jakiś czas temu nabyłem rs'y w opłakanym stanie:
- grubo spiaskowane - alu ma strukturę pumeksu
- felgi polakierowane piecowo grubą warstwą a do tego po całości bez rozkręcania - śrubki, ranty, środek
- nieoryginalne dekielki
Ostatnio walczyłem cały dzień z rozkręcaniem pneumatem śrubek, które były strasznie grubo polakierowane, na każdą śrubę i nakrętkę musiałem nabijać ! nasadkę klucza
Z wielkim niepokojem o efekt końcowy oddałem środki do lakierowania proszkowego.
O śrubki i ranty jestem spokojny - pojechały do Prof.BARABUSA /dzieki JacekE30/
Odebrałem środki i codzień jak na nie patrze to zbieram koparę z ziemi, a banan na gębie pojawia się sam. Gościu odwalił kawał dobrej roboty, nie wspominając o tym, że miał naprawdę trudne zadanie - środki były tragiczne.
Oto foto - stage I - na żywo wygląda to troszkę jaśniej - delikatniej.
Zamówienie na ranty na tył i dekielki jest w toku
Temat będę uzupełniał na bieżąco.
W tym miejscu chciałem podziękować Barabusowi za teorię, porady i pomoc praktyczną - pozdro BBS MASTA!
Ciekawie się zapowiada, na czarnej e32 bedzie Jeżeli można zapyatć to ile lakierowanie piecowe kosztuje?????
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
ta na e 30 jest piekna.zrób identycznie jak ma ten gosci.srubki nie koniecznie złote ale felga i rant polerka widze i bez kompromisów szeroki rant i przód i tył.I wiesz na co one powinny wskoczyc tylko muis byc masakryczna gleba -80 min i -60 min tył.To jest warunek by ta felga na aucie wygladała.to sie tyczy praktyccznie wszystkich felg składanych z typowego niemieckiego stylu.sam srodek zazwyczaj jest wielkosci 15 dlatego sie nie wydaja zbyt duże,.i musi byc gleba.one raczej nadrabiaja szerokoscia wiec jak nie ma szerokosci w takiej feldze i do tego jego mały srodek i wrzuci sie na aoto które stoi troszke wyzej to poprostu wyglada to niezmiernie kiepsko ale High tech ciebie nie musze tego uczyc.Wiesz co masz robic z nowym projektem.
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW
Piotrek ma racje lepiej będą wyglądać te felgi z płaski dekielkiem
Super Felgi wyrwałeś naprawdę świetnie będzie wyglądać twoje E32
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
srubki nie koniecznie złote ale felga i rant polerka widze i bez kompromisów
Z tego co pisał High-Tech, wnioskuje że nie dało by rady ładnie wypolerować "pajęczyny" zaduże wżery były od piaskowania ... zresztą pisał że chciał złote
Ranty i śruby centralne wypolerował BARABUS. Pochromował też śruby
Przy okazji oddałem jeszcze bębny do pieca, żeby już wszystko było jak nowe i jak w oryginale.
Ranty z tyłu powędrowały na przód, a na tył wyklepano na specjalne zamówienie 4,5 cala
Z tego miejsca chciałbym bardzo podziękowac mojemu przyjacielowi Rafałowi "pejafreak", który namówił mnie na skromne 4,5 cala oraz sprawił, że ten pomysł wogóle się spełnił, bo wbrew opinii, wcale nie jest łatwo namówić kogoś, aby zaprzęgł całą maszynerię na dwa ranty po 4,5 cala Tak samo było ze znaczkami BBS ze złotym napisem, BBS już nie robi 70mm, przez co stały się jeszcze większym rarytasem. Udało się zdobyć nówki, choć były pewne komplikacje, hehe.
Co do efektu, zdjęcia nie oddają szerokości, ale jest masakra
Tylne koło miażdży.
Był mały dylemat z oponkami, ale dziś przyjechały nowe Conti Sport 2 i rozwjały moje obawy, bo myślałem, że 215/45 oraz 255/40 będą zbyt wysokie. Jednak Conti jest naprawde niska i myślę, że będzie idealnie.
Zastanawiam się tylko jak wąskie 255 naciągnę na 11,5 cali, które fakt faktem z miarką wychodzi jakoś więcej niż 11,5
Będzie DOBRZE
Z tego miejsca pragnę podziękować Rafałowi "pejafreak", Robertowi "Barabus", Robertowi "Rafals", a także za konsultacje Adranowi e30 oraz Sebkowi.
Zapomniałbym o MIRO - chłopaku - dzięki za pomoc w transportach (nie tylko do rs'ów), no i Twoja krytyka, hehe - zawsze wskazana, bo zawsze może być lepiej. Poza tym - czekam teraz na Twoje BBS'y i trzymam kciuki za zawias, albo 4x100 Ty już nieraz udowodniłeś, że "DA SIĘ!"
O w morde High-tech, jestes mistrz
Przepieknie to wyszlo...tylko do czego Ty to teraz zalozysz, przeciez chyba nawet w e32 trzebaby poszerzyc tyl zeby takie smoki weszly
_________________ Psychotesty Tarnów
Badania Psychotechniczne
Tarnów ul. Braci Saków 5 (baza PKS)
794 001 051
No to Miazga jest
Troche sie naczekales na te Ranty No ale specialnie do ciebie klepali
Kurde Fela MASAKRA a beda jeszcze lepsze troche ciezko sobie to wyobrazic
Heh bedziesz mial najpiekniejsza e34