Wysany: 2008-06-25, 11:22 Warszawa -> Monachium jaka trasa najoptymajniejsza
Witam
ponieważ po remoncie w końcu otwarto w pełni muzeum BMW w Munchen chciałbym się tam wybrać.
Jaka trasa najoptymalniejsza wg. map24.interia.pl wychodzi, że przez Sosnowiec, Bielko-Białą i Pragę
Oczywiście przejazd z noclegiem no i właśnie gdzie Najchętniej pierwszy dzień wyjazd do Pragi zwiedzanie, nocleg, następny wyjazd do Muchen, nocleg, następny zwiedzanie, nocleg i powrót do Wawy z między-noclegiem
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Latałem tą trasą przez 3 miesiące. Prawie wszyscy co jeżdżą na bawarię ze śląska i opolszczyzny jeżdzą tą trasą. W niedziele wieczorem polecam ostatnią stację paliw przed granicą. Można poczuć się jak na wielkim dworcu
Co do trasy, to pewnie wygodniej przez Niemcy, ale szybciej przez Czechy
Przez Niemcy i szybciej i wygoniej, do tego brak mega chamskich i ciętych na Polaków czeskich policjantów.
Ja proponuje: Piotrków/Wrocław/Zgorzelec(A4)/Zwickau(A72)/Weiden(A93)/Regensburg/Monachium(A9)
lub jak ci się chce to zjechać 1 do Katowic a potem non stop A4
Ja z Zabrza smigałem do Monachium przez Niemcy. I taką trasę będę polecał, jechałem też przez Prage i tragedia.
yoshi napisa/a:
bo wg. moich wyliczeń 2,5k zł może być mało
To po ile jest wstęp do muzeum
Na paliwo wydasz 1000-1200 zł zależnie od prędkości osiąganych.
W Niemczech jest już coraz więcej LPG nawet przy autostradach. Więc jak sobie odpowiednio zaplanujesz trase to non stop będziesz jechal na LPG. Benzyna teraz po 1,5-1,6 euro, LPG ok 60-80 centów