BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Zamknity przez: ChriS
2008-06-22, 08:58
Pare pytan odnosnie zakupu E34 520 24v
Autor Wiadomo
gtszudi 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 07 Mar 2008
Skd: Pruszcz Gdański
Wysany: 2008-06-12, 15:04   Pare pytan odnosnie zakupu E34 520 24v

Witam.

Otoz przegladalem ostatnio allegro , i natknalem sie na BMW E34 520 24v z sekwencyjnym gazem , pojechalem ja zobaczyc , no i coz , opisze wam ten samochod , a wy mi powiedzcie prosze , czy warto go wziasc.

http://www.moto.allegro.p..._24v_tanio.html - link do aukcji

Wiec wymienie nastepujace usterki :

- silnik nierowno chodzi na benzynie , przerywa , obroty faluja , ma problem zeby sie wkrecic powyzej 4,5 tys obr

- na gazie jest lepiej , ale problem 4,5 obr dalej zostaje , obroty ma ok 600-700

- po nacisnieciu na tyl nadwozia , probie bujniecia nim , slychac szorowanie , myslalem ze to moze szczeki sie zapiekly , bo samochod stal przez pare miesiecy nie uzywany

- nie ma swiatla podswietlenia wnetrza , i gdy sie je chce wlaczyc to swieca sie kierunkowskazy

- no i oczywiscie ma peknieta przednia szybe , ale to jest maly koszt

Wymieniona byla w niej pompa paliwa , 3 cewki , i to chyba wszystko.

Prosze o szybkie odpowiedzi poniewaz zalezy mi na czasie.

Dodam ze chce zamienic swojego Golfa 3 za ta BMW , moj Golf tez petarda nie jest a kupilem go za 3000.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez gtszudi 2008-06-12, 18:44, w caoci zmieniany 1 raz  

fileo 
PowerOfDreams

Doczy: 26 Sty 2006
Skd: WA
Wysany: 2008-06-12, 17:40   

Cena adekwatna do roku i stanu technicznego. Jednym słowem - SKARBONKA :cry: . Z daleka. Są ładne 525 w Gdyni za około 6-7 koła

- plynu do spryskiwacza

"... zabijać komary bocznymi szybami - bezcenne ..."

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2008-06-12, 18:44   

nawet na czesci bym jej nie wzial... jak nie chodzi na benzynie to na gazie bedzie jeszcze gorzej...

Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2008-06-13, 14:52   

kupisz taką a potem bedzie ze BMW to bedziesz miał wydatki...

Uzbieraj z 4-5 tys, sprzedaj golfa i kupisz naprawde ładna e34 za takie pieniadze.

Odradzam zakup e34 za takie pieniadze...

jaqub ma racje... nawet na czesci sie nie opyla.

Pozdro

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2008-06-14, 20:54   

Nie chcę być niemiły ale masz słąbe pojęcie o samochodach daruj ja sobie bo to śmietnik na pierwszej focie widac brakujące elementy popękane szkła reflektoróe pęknieta szyba jak piszczy zawieszenie to do roboty nierówno silnik pracuje to te wydatki a jak nie potrafisz grzebać przy aucie to mechanicy skóre z ciebie zedrą w warsztatach... kupisz za 3500 a włożysz 5000 by jeżdziła ... Ja odradzam jak chcesz bardzo skarbonkę to sprzedam ci moje e34 :roll:

gtszudi 

Wysany: 2008-06-14, 20:55   

chodzi o to ze chce Golfa zamienic , a sprzedawca tej bmw jest chetny na zamiane

MARAS 
plecak doświadczeń

Wysany: 2008-06-14, 20:58   

No chyba że golfina jest w gorszym stanie niż ta beemka

gtszudi 

Wysany: 2008-06-15, 09:38   

MARAS napisa/a:
Nie chcę być niemiły ale masz słąbe pojęcie o samochodach daruj ja sobie bo to śmietnik

Dlaczego sadzisz ze mam slabe pojecie ? Utworzylem ten temat z tego wzgledu , bo chcialem sie zapytac czy warto , a nie czy mam pojecie na temat mechaniki , a jesli chcesz juz o mechanice pogadac , to wstap do mnie do pracy do serwisu BMG Goworowski.

Gosciu mowil ze jest walniety przeplywomierz , normalne ze nie bedzie chodzic normalnie na benzynie , na gazie nie potrzebna jest przeplywka , odpala normalnie na benzynie ale obroty faluja i przerywa , na gazie jest lepiej lecz obroty sa mniejsze , i tyle , normalka jest ze przeplywki padaja od strzalow.
Ostatnio zmieniony przez gtszudi 2008-06-15, 09:39, w caoci zmieniany 1 raz  

ChriS 
Miłośnik literki M

Pomg: 7 razy
Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2008-06-15, 09:55   

gtszudi napisa/a:
Utworzylem ten temat z tego wzgledu , bo chcialem sie zapytac czy warto

Więc już wiesz ,że nie warto.
Sekwencja i strzały? to dobry fachowiec zakładał ;/
A pęknięta przednia szyba to wcale nie drobiazg,bo tak sama sobie nie pękła-pewnie po wypadku karoseria kiepsko naprawiona.
Naprawdę lepiej kupić lepszą 5 za 6 tys.zł niż za 3 tys. i potem wydać na naprawy drugie tyle.

gtszudi 

Wysany: 2008-06-15, 09:57   

no mnie to wlasnie dziwi ze sekwencja i po strzale siadla przeplywka. szyba jest peknieta , bo byla laska sprzedawcy zajela sie tym samochodem , ma tez pare rys od kluczy , a wszystko jest jej dzielem.

jaqub 

Wysany: 2008-06-15, 19:16   

gtszudi napisa/a:
na gazie nie potrzebna jest przeplywka ,

skoro przeplywka nie jest potrzebna w M50 na gazie to powiem WIECEJ kol tez nie trzeba...
gtszudi napisa/a:
na gazie jest lepiej lecz obroty sa mniejsze , i tyle , normalka jest ze przeplywki padaja od strzalow.
gtszudi napisa/a:
no mnie to wlasnie dziwi ze sekwencja i po strzale siadla przeplywka.

widziales ta sekwencje?
a skoro to taki biznes to sie zamieniaj :spoko:

gtszudi 

Wysany: 2008-06-16, 10:40   

instalacje widzialem , ale ze specem od gazu nie jestem to sie nie wypowiadam na ten temat , mialem kadetta 2.0 8v na gazie , mial walniety przeplywomierz , na gazie chodzil , a na benzynie tylko jak mialem wcisniety gaz , inaczej silnik gasl , zreszta w mojej BMW E34 535i tak samo bylo , przeplywka byla walnieta , i na benzynie nie odpalal a jesli juz to tylko jak sie go na obrotach trzymalo.

jaqub 

Wysany: 2008-06-16, 12:29   

gtszudi, otoz chodzi o TO ze jesli M50 ma jezdzic na LPG bezobslugowo, bezproblemowo itp to najpierw musi byc igla na benzynie... wszystko musi byc sprawne (zadnych bledow na komputerze). @@-czywiscie ze bez przeplywki da sie odpalic, ba nawet przemieszczac sie ale zawsze beda problemy a to strzaly a to zamulenie, wieksze spalanie itp... poza tym z tego co pisales to wnioskuje ze auto nie mialo sekwencji a conajwyzej II gen jak nie srubke...

MARAS 
plecak doświadczeń

Wysany: 2008-06-21, 00:22   

gtszudi napisa/a:
MARAS napisa/a:
Nie chcę być niemiły ale masz słąbe pojęcie o samochodach daruj ja sobie bo to śmietnik

Dlaczego sadzisz ze mam slabe pojecie ? Utworzylem ten temat z tego wzgledu , bo chcialem sie zapytac czy warto , a nie czy mam pojecie na temat mechaniki , a jesli chcesz juz o mechanice pogadac , to wstap do mnie do pracy do serwisu BMG Goworowski.

...a po tym wnioskuje co sam napisałes zadajesz pytania o laickim zabarwieniu. Skoro pracujesz w serwisie BMG Goworowski ( brzmi dumnie) jako mechanik to powinieneś sam ocenic stan auta jak i jego kondycje... no tak ale pewnie wy tam tylko diagnostyka komputerową się zajmujecie i skoro komputer nie pokazuje błędów to znaczy że wszystko jest w porzadku a że auto muli cóż to tylko 220D w automacie... niestety był uszkodzony przepływomierz wiec co do BMG Goworowski wybacz nie wiem jak pracujecie, może słabo wam płacą... albo wam się nie chce a może macie słabe pojęcie o mechanice, pracuję nie opodal i jakoś zbytniego ruchu i tłoku klientów u was nie widać, może merce się mniej psuja albo są bezobsługowe... :spoko:

gtszudi 

Wysany: 2008-06-21, 05:38   

BMW a Mercedes maja zupelnie inne rozwiazania , nawet chociazby z tego wzgledu ze w Mercu czesciej spotkasz diesla niz benzyne , ta BMW jest na gazie , dlatego utworzylem taki temat , i nie ze slabe pojecie o mechanice , bo pozory myla , a z tego wzgledu , ze napisalem wprost co ten samochod boli , i chcialem abyscie sie wypowiedzieli czy warto , pare osob napisalo ze nie , i o to mi chodzilo , a nie czy samochod jest gdzies jebniety , napisalem o przeplywce bo macie wiecej doswiadczenia z gazem i BMW niz ja , co z tego ze wjedzie do mnie gosciu na podnosnik , sprawdze zawieche , czy nie zgnity od spodu , czy nie bedzie widac czy byl bity , skoro nie mam kompa do BMW , i nie mam jak stwierdzic co jest padniete w silniku , dlatego TEMAT UTWORZYLEM ABY ZAPYTAC CZY WARTO. dlatego zupelnie nie rozumiem Twojej wypowiedzi , bo nie znasz mnie osobiscie i nie wiesz jakie mam pojecie o mechanice , a jesli chcesz o niej pogadac to moge Ci zaprezentowac moja mala zabawke ktora sam zrobilem i po ktorej bys sie nie spodziewal ze moze sie wyrozniac z tlumu osiagami.

MARAS 
plecak doświadczeń

Wysany: 2008-06-21, 20:21   

a jakie są różnice w zasadzie działania przepływomierza bmw mercedesa opla fiata czy innego samochodu... :wink: cel jest ten sam tylko obudowa inna.
Nie potrzeba do tego specjalistycznych narzędzi wystarczy multimetr
bez pomiaru ciśnienia nic nie wywnioskujesz o kondycji motoru
a do tego potrzebny jest manometr a nie komputer, nie powie ci on jaki jest olej czy wali benzyna czy w chłodnicy nie mam majonezu czy kapie z miski olejowaej czy skrzyni...
jednak niektórym magikom w serwisie bez kompa ani rusz... gdyby mogli to by olej wymieniali przy jego użyciu już nieraz się przekonałem że taka diagnostyka czasami do niczego nie prowadzi błedów nie ma a jak feler był tak jest.
a skoro auto byłes ogladałeś to znając wartoś auta dobrze utrzymanego a auta w stanie jaki opisałeś i cenie to powinieneś sam sobie odpowiedzieć na pytanie Czy warto może warto tylko czy koszta są tego warte ... samochód z gazem dla innych jest wartościowy ze wzglęu na chwilowe oszczędnosci dla innych jest bezwartościowy i omijają auta z gazem jako że skoro oszczędzali na paliwie to oszczędzali napewno na oleju wymianach cześci myciu woskowaniu i innych materiałach eksploatacyjnych...
wiec nie bełkocz mi tu tonem obrażonego kierownika servisu... bo nie wiesz nic na temat bmw, to samochód jak każdy ma cztery koła bude i silnik zasada działania jest prosta ma jechać tylko rozwiązania techniczne są inne ale skoro ograniczyłes się tylko do mercedesów, a to że sobie auto sam zbudowałeś i pewnie jesteś demonem prędkości w okolicy... weź daruj sobie i pamietaj zawsze znajdzie się ktoś szybszy i mocniejszy od ciebie na drodze.
żałuje że wogóle zabrałem głos pozdro.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-06-21, 20:35, w caoci zmieniany 1 raz  

jaqub 

Wysany: 2008-06-21, 22:09   

MARAS napisa/a:
samochód z gazem dla innych jest wartościowy ze wzglęu na chwilowe oszczędnosci dla innych jest bezwartościowy i omijają auta z gazem jako że skoro oszczędzali na paliwie to oszczędzali napewno na oleju wymianach cześci myciu woskowaniu i innych materiałach eksploatacyjnych...

niestety najczesciej tak jest u NAS... ze ktos kupuje auto z lpg zeby taniej polatac i nie inwestowac... jak cos sie zaczyna dziac to sprzedaje i kupuje kolejne truchlo...

gtszudi 

Wysany: 2008-06-21, 22:17   

MARAS , ty chyba nie pojmujesz o czym wogole jest gadane , TEMAT UTWORZYLEM TYLKO PO TO ABY CHLOPAKI MOGLI SIE WYPOWIEDZIEC CZY WARTO , PONIEWAZ ORIENTUJA SIE W TEMACIE JAK NP : z czesciami , robota , dlatego nie madruj sie tutaj , bo pokazujesz tylko swoje cwaniactwo ta gadka , zobacz na pierwsze odpowiedzi : NIE WARTO , SKARBONKA , i to jest normalna odpowiedz , a nie Twoje "durne gadki" , i to wlasnie ty robisz tutaj za wkurzonego kierownika serwisu , ja chlopakom podrzucilem temat na ktory mieli dac swoje zdanie , i zrozum to w koncu. ja nie uwazam sie za nie wiadomo kogo , ale widze ze ty masz o sobie bardzo wysokie mniemanie , a jesli w Twoim przypadku czytanie ze zrozumieniem jest trudne to nie nabijaj OT. jaqub dobrze napisal , bo faktycznie , jak sie rozejrzalem na allegro na ceny E34 to bez sekwencji sa wiele drozsze niz ta , a tutaj samochod facet chce sprzedac za cene instalacji praktycznie , wiec cos jest nie halo z tym samochodem , chlopaki napisali ze NIE WARTO , i odpuscilem sobie temat , a ty MARAS dalej ciagniesz go bez sensu tymi OT.

ChriS 
Miłośnik literki M

Pomg: 7 razy
Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2008-06-22, 08:58   

Wystarczy,bo zaczynacie skakać sobie do oczu :)
Gtszudi nie unoś się tak ,trochę krytyki jeszcze nikomu nie zaszkodziło.
Zamykam temat.

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: