Wysany: 2008-06-07, 21:04 Przeinstalowanie systemu w laptopie z Visty na XP
Po zakupie laptopa (Dell Inspiron 1720) i stwierdzeniu że vista to g.... zainstalowałem XP i pojawiło się kilka problemów. Podstawowy problem to brak płytki ze sterownikami pod XP, pobrałem i poinstalowałem conieco ze strony producenta ale w dalszym ciągu nie mam wszystkich sterowników m.in nie mam dźwięku i monitora. Wie ktoś jak to rozwiązać? z kąd można pobrać sterowniki a najlepiej całą płytkę instalacyjną pod XP?
Będę wdzięczny za wszelkie info.
_________________ Była: SuperETA (OO=[][]=OO)
0-100/V-max: 8,29s/225km/h
OCALIŁA MI ŻYCIE - brak mi jej
nie wiem na 100% ale z tego co kiedys zaslyszalem,
jezeli masz nowego laptopa sygnowanego z Vista,
moze poprostu nie byc sterownikow pod XP na poszczegolny
sprzet w Twoim kompie, ja tez tak mam i juz przyzwyczailem
sie do Visty ...
tak samo było z moim lapkiem , HP dopiero po pół roku wypuściło sterowniki do XP , wcześniej nie dało sie za nic w świecie zainstalować LAN/Wifi oraz grafiki
Warto by było przed kasacją visty spisać sobie jakie podzespoły mamy w kompie i szukać ich na stronach ich producentów. Zawsze coś więcej przez to znajdzie.
Co do Visty niestety tak już jest że ten system jest faworyzowany przez producentów ($$$) i nie zawsze można dostać sterowniki pod starsze systemy.
szczerze to za cholere niewiem co wy tak na ta VISTE narzekacie - co sie wam w niej tak strasznie nie podoba owszem czasem ciezko odnalezc cokolwiek, ale uzywam na moim prywatnym kompie i powiem ze jest calkiem ok .. zastanawiam sie nawet czy powoli w robocie nie zaczac na viste przechodzic .. choc pewnie na poczatku to bylaby wojna
_________________ prowadzisz pizzerie
masz kogos znajomego ktory prowadzi
Pomg: 1 raz Doczy: 06 Sty 2006 Skd: Królewski Kraków
Wysany: 2008-06-08, 01:00
mi sie to w Viscie nei podoba ze laptop któru ma 2gb ramu i reszta podzespoół na bardzo wysokim poziomie włancza sie okolo 5 minut i ciezko zamulona praca systemu. Na Xp chodzi ze 2 razy szybciej.
CO do sterownikow to nie mialem problemów zeby sciagnac je ze strony producentów poszczegolnych podzespołów przy instalacji Xp.
szczerze to za cholere niewiem co wy tak na ta VISTE narzekacie - co sie wam w niej tak strasznie nie podoba owszem czasem ciezko odnalezc cokolwiek, ale uzywam na moim prywatnym kompie i powiem ze jest calkiem ok .. zastanawiam sie nawet czy powoli w robocie nie zaczac na viste przechodzic .. choc pewnie na poczatku to bylaby wojna
Nie dość że ma OGROMNE wymagania to jeszcze zamula, na dodatek po takim czasie od premiery jeszcze niewiele na tym chodzi...
Jeśli nie uda się z XP to będę próbował z linuxem bo Vista jest do bani
Po pomocy ze strony kolegi Wojtasgls udało się poinstalować sterowniki i prawie wszystko działa...
Pozostał jedyenie problem z netem - nie mam go i nie moge zainstalować sterowników do sieci.
W menadzeże mam znak zapytania przy: "Modem Device on High Defiition Audio Bus"
jak mam podłączany kabel od neta to połączenie jest ograniczone - a jak klikam napraw to wyskakuje "nie można odnowić IP" dodam że ten sam kabel podłączony do stacjonarnego PC działa bez problemu.
Widzę że karty sieciowe masz normalnie poinstalowane.
Jaki masz internet w domu? Sprawdź ustawienia IP na obu kompach
neta mam z Virgin media
[ Dodano: 2008-06-08, 15:00 ]
po podłączaeniu kabla sieciowego mam info: ograniczenie lub brak łączniści. klikam napraw i nie możne ukończyc: odnawianie adresu IP
Metal? a próbowałeś wyłączyć w viście AERO?
a próbowałeś przełaczyć w tryb pracy like'XP?
Powyłączać wodotryski, ustawić na MAX wydajność i miałbyś spokój
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
Metal? a próbowałeś wyłączyć w viście AERO?
a próbowałeś przełaczyć w tryb pracy like'XP?
Powyłączać wodotryski, ustawić na MAX wydajność i miałbyś spokój
nieprawda nie miałbym spokoju bo mulenie to jedno, a problemy z aplikacjami to drugie.
poza tym XP już lata tylko brakuje mi jednego sterownika do:
W menadzeże mam znak zapytania przy: "Modem Device on High Defiition Audio Bus"
i net mi nie chodzi
[ Dodano: 2008-06-10, 20:02 ]
a komunikaty wyglądają tak:
co jest grane?
[ Dodano: 2008-06-14, 09:12 ]
Już po problemach, XP śmiga, net chodzi wszystko w normie .