Posiadam do E30 325 przedni żółty sportowy amortyzator KONI o skróconym skoku i numerze 86 2277. Posiadam tylko jedna sztuke i potrzebuje jeszcze jednej do kompletu, wiec moze ktos wie o takim amorze, kto ma lub gdzie znaleść, bo CHETNIE PRZYGARNE!!!
Pisałem do dystrybutora KONI na Polske i zobaczymy co odpisze, jednakze wolałbym kupic tansza uzywkę w idealnym stanie.
wiem, wiem, ale mój jest naprawde w idealnym stanie, wiec szkoda mi go, poza tym nie jezdze 200km/h po zakretach zeby mi to zycie miało ratowac, a docelowy styl jazdy sprawi ze napewno nie odczuje różnicy jakbym miał komplet czy dokupił tego jednego...
a jak nie ma róznicy to po co przepłacać...
poza tym nie jezdze 200km/h po zakretach zeby mi to zycie miało ratowac
nie tylko po to sa amory... roznica w hamowaniu na sprawnych i nie sprawnych amorach to duza roznica czasem za duza ( i nie chodzi o kosmiczne predkosci)... czasem jak czytam to i inne fora az czekam az ktos spyta czy inny nie ma do oddania troche uzywanych klockow (takich zeby jeszcze troche bylo okladziny) albo nie do konca zuzytego oleju
czasem jak czytam to i inne fora az czekam az ktos spyta czy inny nie ma do oddania troche uzywanych klockow (takich zeby jeszcze troche bylo okladziny) albo nie do konca zuzytego oleju
Jak coś to mam do oddanie tarcze hamulcowe, rant jest spory ale się jeszcze polata !
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
czy ja pisze niewyraznie- AMOR JEST IDEALNY I ZOSTAL SPRAWDZONY W ZAKŁADZIE, a nie metoda "pociągnij ręką tłok"!!!
Kiedys kupiłem używane bilsteiny B6 przejechały u mnie 70 tys i nadal od dwóch lat chulaja bdb w innej beemce...
kupiłem kiedys nówki sport al ko i jeszcze inne, ale nie pamietam nazwy 15 tys i były do wywalenia, jak były nowe tak dobrze nie spełniały swojego zadana jak uzywane amory Bilsteina czy KONI, poza tym nie bede zadowolony lub sie zmachaja to sobie regeneruje a nie wywalam do smietnika jak jakis marketowy szit!
Co ma piernik do wiatraka. Nie mówimy ,żeby nie zakładac uzywek tylko ,że powinny być z kompletu , zuzyte jednakowo.
z regóły prawa strona jezdni przy poboczu jest bardziej zniekształcona, przez co prawy amortyzator czesto predzej sie zużywa niż lewy, wiec jak robicie w tym przypadku... zmieniaci je co tydzień zeby równo sie zuzywały?
a jak kupie nówki i którys predzej sie zuzyje a nie równo to musze je przełozyc i jezdzic tak długo az bedą równo zuzyte?
a jak jeden zuzyje mi sie predzej niz drugi to znaczy ze mam uszkodzone auto? bo powinny być przecież poro zuzyte bo kupiłem cały nowy komplet...
Pozdro
Ostatnio zmieniony przez Melis 2008-06-12, 09:54, w caoci zmieniany 1 raz