Mam pytanie.... wiem, że termin urzędowy na przerejestrowanie samochodu to miesiąc od daty podpisania umowy, a co będzie jak ktoś się spózni??
Są za to jakieś sankcje, kary itp?
Jest to przestrzegane, czy może to martwy przepis (jakich pełno w naszym państwie )
Mam paru kolegów co tak jeżdżą już dosyć długi czas...
Chłopaki a jak jest ze skarbówką, w czerwcu zeszłego roku zmieniłem motocykl, jest przerejstrowany na mnie, ale nie odwiedziłem skarbówki aby opłacić podatek.
Co teraz?
KML, nic, zapomnij o tym, bo ci taką kare przywala ze się nie będzie opłacało mieć tego motocykla
straszne kary sa za spoznie w US... ja spoznilem sie chyba 2 tygodnie to na 400pln mialem chyba ze 4 pln (nie pamietam dokladnie ale wiem ze jak za tak krotki okres to tragedia)...
na opłacenie skarbówki masz 2 tygodnie od daty kupna na umowie i lepiej się z tym nie spóżniać... moja beemka też z zagranicy, więc na umowie nie ma za dużej kwoty, a pojazdy do 1000zł są zwolnione z podatku
Pomg: 4 razy Doczy: 21 Lut 2008 Skd: ok. Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2008-05-17, 21:25
yoshi, bratu w wakacji nie chcieli zarejestrować auta jak nie miał opłaconej umowe, czyżby teraz się zmieniły przepisy czy może to już zależy od urzędników
I wydaje mi się że jak nie opłacisz skarbówki to urząd komunikacyjny nie będzie chciał Ci zarejestrować pojazdu.
jeżeli na umowie jest wartość samochodu niższa niż 1000 zł to samochód jest zwolniony z opłaty skarbowej...
jeżeli chodzi o inne przypadki to nie wiem
[ Dodano: 2008-05-19, 11:38 ]
a jeszcze mam takie pytanie...
jeżeli ubezpieczenie mam na tablicę te które teraz mam, to jak nie przerejestrowuje na razie samochodu (czyli nie zmieniam tablic), to musze przepisać ubezpieczenie na te stare tablicę... a pożniej jak przerejestruję to muszę przepisać jeszcze raz??