BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Zmiany w mandatach
Autor Wiadomo
BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2008-05-13, 16:34   Zmiany w mandatach

---------------------->TUTAJ<-----------------------------

Belisama 

Pomoga: 8 razy
Doczya: 28 Sie 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2008-05-13, 20:35   

całkiem rozsądne zmiany powiedziałabym :| byleby jeszcze stosowane były z sensem
Ostatnio zmieniony przez Belisama 2008-05-13, 20:36, w caoci zmieniany 1 raz  

kiloff 

Doczy: 10 Lut 2006
Skd: Krosno
Wysany: 2008-05-14, 08:10   

Cytat:
Większy mandat czeka również kierowców, którzy lubują się w przejeżdżaniu przez skrzyżowanie w ostatniej chwili, kiedy już świeci się czerwone światło.
- Obecnie, kara za to wykroczenie to przedział między 20 a 500 złotych, po zmianach mandaty rozpoczną się od 200 zł – informuje Wasiak. - Kara ta dotyczy również kierowców, którzy wjadą na skrzyżowanie, chociaż zdają sobie sprawę z tego, że go nie opuszczą po zmianie świateł.

super .. czyli jak zwykle od "widzi mi sie" jakiegoś durnego krawężnika, będzie zależało czy mogłem wjechać na skrzyżowanie czy nie ..

www.system.mimbu.pl

Belisama 

Wysany: 2008-05-14, 08:13   

ale może mniej będzie tych jełop co to wjechały na środek i zostały robiąc jeszcze większe korki :)

kiloff 

Wysany: 2008-05-14, 08:33   

ale ile jest krzyżówek, gdzie jak wjeżdżasz na nią to nie masz zielonego pojęcia czy dasz rady opuścić ją na zielonym - a czekając przed sygnalizatorem czekać można czekać do wieczora ? i na każdej takiej, pan yntilegnenty policjant będzie mógł wystawić mandat wg własnego " widzi misie" .. chociażby dlatego, że do dzisiejszej normy mu kilku brakuje ..

www.system.mimbu.pl

lysy174 
vel. MUMINEK

Pomg: 13 razy
Doczy: 15 Kwi 2007
Skd: Radom
Wysany: 2008-05-14, 09:01   

Zgadzam sie z przedmowcami. To ostatnie zdanie jest do chrzanu. Tez mi sie ten przepis nie podoba i moim skromnym zdaniem jest debilny :evil: :evil: :evil:

Było: E34 520iA rok 1989
.........E30 320i rok 1988
.........E36 318is COUPE '92 mit sperre
.........żona miała Forda Focusa
.........E46 323 rok '98
.........E46 330Xi rok '00
.........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04
.........E46 320D rok '05
.........E46 318i rok '99
.........E46 316i Compact rok '03
.........E46 330xi Touring 2002

Jest: E91 325ix 2008, E46 320Ci 2000

Belisama 

Wysany: 2008-05-14, 10:54   

kiloff napisa/a:
ale ile jest krzyżówek, gdzie jak wjeżdżasz na nią to nie masz zielonego pojęcia czy dasz rady opuścić ją na zielonym

żadnego wystarczy pomyśleć

kiloff napisa/a:
a czekając przed sygnalizatorem czekać można czekać do wieczora

Polecam takie fajne skrzyżowanie w Wawie Emilli Plater z Al.Jerozolimskimi tam można codziennie i dokładnie dowiedzieć się po co są takie przepisy. Stałam tam kiedyś 40 minut na odcinku 100 metrów, bo Ci co nie wiedzieli czy zjadą, a mieli nadzieję że tak blokowali całe skrzyżowanie.

kiloff 

Wysany: 2008-05-14, 11:13   

Belisama napisa/a:
Polecam takie fajne skrzyżowanie w Wawie Emilli Plater z Al.Jerozolimskimi tam można codziennie i dokładnie dowiedzieć się po co są takie przepisy. Stałam tam kiedyś 40 minut na odcinku 100 metrów, bo Ci co nie wiedzieli czy zjadą, a mieli nadzieję że tak blokowali całe skrzyżowanie.
no to napisze inaczej - kiedyś wjechałem na skrzyżowanie - jako pierwszy samochód - przejechałem za sygnalizator i zatrzymałem się na środku przepuszczając samochody jadące z naprzeciwka - niestety był ich cały sznurek, jak ostatnie samochody z naprzeciwka przejechały (znając życie to już na "późnym pomarańczowym) ja mogłem zjechać z krzyżówki - co też uczyniłem ponieważ stałem na środku - oczywiście trafił się pan policjant z panią policjantka chcący się wykazać, i dostałem 100zł mandatu i 6pkt karnych .. za co ?? za to że wjechałem na czerwonym świetle - na moje pytanie jak miałem inaczej przejechać, i że nie wjechałem na czerwonym tylko na zielonym, pan policjant tylko głupio się uśmiechnął .. dlatego się pytam - jaki jest w tym sens ? miałem czekać do wieczora na tej durnej krzyżówce ? ponieważ o wcześniejszych godzinach jakoś sobie nie wyobrażam przejazdu przez nią ..

www.system.mimbu.pl

kazik 

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Wieluń
Wysany: 2008-05-14, 12:03   

co mondrego w tych zmianach widzicie???Bo ja widze tylko tyle że policja znowu chce się dorobić na podatnikach :evil: :evil: :evil: .Podnieśli tylko dolną granice mandatu żeby wiecej zdzierać i tyle.
Wogule mamy bardzo inteligętny kraj>>jak zapomne włączyć świateł albo pasów to mam 200zeta z portfela i 2 punkty,mandat do zapłacenia do 7 dni.Ale jak dostane po ryju na ulicy to musze zabulić sobie jeszcze za obdukcje lekarską i sprawe sondową bo "tego typu spraw nie prowadzi się z urzędu" a na dodatek sprawa wlecze się rok :lol: :lol: :lol:
Na każdym kroku patrzą nas okraść a my jeszcze musimy płacić na nich podatki>oto cala polska policja.

Belisama 

Wysany: 2008-05-14, 12:42   

kazik napisa/a:
Wogule mamy bardzo inteligętny kraj

mam nadzieję że to zamierzone :|

kiloff napisa/a:
oczywiście trafił się pan policjant z panią policjantka chcący się wykazać
zawsze i wszędzie trafi się ktoś kto jest idiotą więc w policji też mają takie prawo co Ci moge powiedzieć pecha miałeś, a nie przepisy złe :wink:
Ostatnio zmieniony przez Belisama 2008-05-14, 12:43, w caoci zmieniany 1 raz  

grucha 
Grill Majster

Doczy: 06 Cze 2005
Skd: Raszyn
Wysany: 2008-05-14, 14:31   

Zgadzam sią z kazikiem w 100%

Policja zamiast łapać i tropić np złodzieji co kradną radyjka żeby mieć na flaszkę to wolą sobie stanąc na skrzyzowaniu albo z suszarką bo tak jest prościej i nic nie trzeba robic :!: :!:

E46 328Ci 99'
E30 318is 90'

GG: 8699481

BokiemMogęWchodzić :)

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2008-05-15, 08:02   

bywa..
mnie za to na maxa wkurza jeżdżenie po pijaku, i bawią mnie te kary które są wobec tych ludzi stosowane
a Wy jakie macie pomysły w tym temacie?

mgr inż. Jędrek ;)

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2008-05-15, 08:58   

w du...mam te zmiany, wczoraj przyszedło do mnie moje zdjęcie od zazdrosnej kochanki ( miłość z długiego weekendu - podróż nad morze :lol: ) ze Straży Miejskiej z Białego Boru - zrobiła mi zdjęcie 30.IV o 23.00(kiedy k...nikogo na drogach) - dała 8 punktów i 400 pln. Chyba z nią zrywam :evil:

Ale za to ładnie wyszedłem, mimo, że się nie czesałem przez wcześniejsze 400km :lol:

A na pomarańczowym przejeżdżam ponieważ dbam o środowisko - zatrzymanie i ponowne ruszenie to dużo więcej spalonego paliwa = większa emisja spalin do atmosfery :D

Belisama 

Wysany: 2008-05-15, 09:45   

Łukasz napisa/a:
dała 8 punktów i 400 pln
to co ograniczenie tam było do 20 :wink:

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2008-05-15, 10:13   

do 50km/h, leciałem 99km/h :D

kazik 

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Wieluń
Wysany: 2008-05-15, 13:13   

Center>jak dla mnie to mogli by nawet łapy ucinać tym co wsiadają po alkoholu do auta bo nie chciał bym żeby kiedyś jakiś pijaczyna wpakował się na mnie bo droga dla niego była za wąska po tych kilku piwkach.
Ale niech się palną tez w łeb tą pała co mają z boku czasem bo nawet to juz śmieszne co wyprawiają nie jest. Ostatnio przestempcą drogowym okazał sie muj kumpel (nie pisze tego dla tego że to kolega tylko żeby pokazać debilizm naszego prawa) ktory wracając rowerkiem z roboty wjechal sobie na browarka(jedno piwo)> sprawa w niecały miesiac>dostał 1000zl do zapłacenia, 200godzin do odrobienia i na 2 lata zabrane prawko. zajecia policji w moim mieście> stoi pod nocnym i zabiera dzieciakom piwo (przecież 16-17 letni gówniaż skargi na nich nie napisze,ojcu też nie poskarży a oni mają co chlapnać i mandacik jest komu wypisać )
Zajecie numer 2 >lapanie roweżystów wracajacych z drugiej zmiany tyry ścieżką rowerową >100zł co 5 minut
3.>gmina rozkopala chodnik (brakuje jakiś metr) wiec postawili znak zakaz ruchu pieszych>kasa dla policji się zgadza bo obok są kszaki gdzie można się schować a tamtedy wracają ludziska zazwyczaj z roboty
Ot> tak wygląda dla mnie praca policj>okradanie podatników i nic wiecej.

Sory za błędy ale nie mam czasu sprawdzac bo za 5 minut musze znowu iśc tyrać żeby nasza plicjamiala legalnie z czego mnie oskubać :evil:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: