Wysany: 2008-05-05, 19:21 Zakup Alkomatu - kto ma jakieś pojęcie?
Żeby nikogo i siebie nie narażać na jazdę pod wpływem ( głównie chodzi o jazdę np na następny dzień po imprezie) alkoholu, mam zamiar kupić alkomat.
I pytanie do Was - jaki kupic, ktoś kupował, opinie na temat różnych sprzętów, na co zwrócić uwagę itp . . . .
Wszelkie info ntt mile widziane!
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
kto mnie zna to wie że alkomat mi sie przydaje , miałem 3 sztuki do tej pory i z czystym sumieniem moge ci polecic 2 alkomaty w cenie 200-240 zł , więc za niecałe 200 zł kupisz AL 5000 , bardzo dobry sensor, mierzy do 4,0 promili , jedyną jego wadą jest to że mierzy tylko do jednej cyfry po przecinku, natomiast tak naprawde polecam ci alkomat który używam od paru miesięcy tj. AL-6000 w cenie ok 240zł , jest to chyba najlepszy alkomat możliwy do kupienia w tych pieniądzach, mierzy do 4,0 promili z dokładnocią do setnych częsci, świetny sensor, najlepsze wyniki w testach
te alko sensory nie nadaja sie "na nastepny dzien"... kiedys testowalismy z alko policyjnym na komendzie... ze nie wspomne o tym ile utrzymuje sie alkohol we krwi i jakie jest przelozenie alkoholu we krwi do tego w wydychanym powietrzu...
te alko sensory nie nadaja sie "na nastepny dzien"... kiedys testowalismy z alko policyjnym na komendzie... ze nie wspomne o tym ile utrzymuje sie alkohol we krwi i jakie jest przelozenie alkoholu we krwi do tego w wydychanym powietrzu...
oj Jakub to chyba było bardzo dawno temu, poczytaj sobie testy, dzisiejsze alkomaty w cenie >200 niczym nie ustępują tym milicyjnym , jeśli alkomat jest włąsciwie kalibrowany to działa bezbłędnie, napewno AL 6000 był nieraz porównywany z tymi jakie używa policja, nie odstępuje im nic a nic