Witajcie
interesuje mnie zakup BMW 7 E38 lub BMW 5 E39 sedan 4d lub kombi
jakie wersje silnikowe mi polecicie a jakie nie i na co muszę patrzeć kupując któreś z tych.
pozdrawiam
no właśnie budżet
co do utrzymania to mysle ze nie ma problemu, bo jak sie ma na auto to tez trzeba myśleć o jego utrzymaniu i eksploatacji
a co do zakupu to chodzi mi o to jaka muszę mieć
powiedzmy, ze 20 tys PLN na auto mam.
przy okazji możecie podać w przybliżeniu koszta utrzymania:)
myślałem o 740i nie ukrywam lubię komfort, nie jestem przekonany do diesli ,
ale może ktoś mnie przekona
musi być duże i min. 150KM
obecnie posiadam e30 320i 2d ale muszę mieć większe auto czyt. rodzinne
jak będzie trzeba to sie kasa znajdzie porostu nie chce "byle czego"
i będę szukał tylko takiego modelu najlepiej z 7 i 5 najlepsze
interesuje mnie zakup BMW 7 E38 lub BMW 5 E39 sedan 4d lub kombi
ciezko bedzie... szybciej znajdziesz w miare sprawne e36 w touringu niz e39 (chociaz i takie mozna trafic w okolicy 20tys ale to z poczatku produkcji) e38.... nie polecalbym przy takim budzecie...
najlepiej kup sobie coś z serii 5 lub 7 - zdecydowanie będzie odpowiadało to postawionym przez Ciebie wymogom
jeśli chodzi o 5er, to pomyśl o sedanie (4d) lub touringu (5d)
BTW - jak nie masz ograniczeń kasowych, to pomyśl o Bugatti - jest to klasyczne rodzinne auto z tym jednak zastrzeżeniem, że rodzina nie powinna liczyć więcej niż jedną osobę - już żona może przeszkadzać lachonom pchającym się do gabloty ... a co dopiero potomstwo
teraz wiesz wszystko, więc pochwal się jak kupisz i nie zawracaj głowy mało konkretnymi pytaniami
[ Dodano: 2008-04-26, 23:41 ]
zwróć uwagę na wyposażenie - nie wiem czy to prawda, ale podobno w niektórych egzemplarzach zamiast brylantów dają cyrkonie
Miałem kiedyś E39, teraz jeżdżę E38. Jeśli masz jakieś konkretne pytania pisz na prw.
Komfort:
E39 dużo nie ustępuje w komforcie siódemce, w środku masz praktycznie tyle samo miejsca.
Siódemka to bardziej krążownik idealny na trasy, przesiadając się z E30 napewno będzie to wielka przepaść.
Silnik:
W 5er miałem motor 523i moim zdaniem starcza do normalnej jazdy i jest ekonomiczny. 7er nie szukaj niżej jak 735i. W sprawie diesli się nie wypowiadam bo nie miałem i nie lubię .
Utrzymanie:
Nie ma co się łudzić na siódemkę wydasz więcej.
Od siebie polecałbym E39 zwłaszcza, że za tą cenę ciężko by było kupić zadbany egzemplarz E38, a E39 ostatnio znajomy kupił w Niemczech za 4.000 euro fakt pierwszy rocznik, słabe wyposażenie ale autko bardzo zadbane i pewne.
_________________ www.resizer.pl - Zmień rozmiar zdjęcia i umieść je na forum!