325es to model na amerykanski rynek, jest to zwykla eta, s na koncu oznacza "pakiet sportowy". Auta w tej wersji byly produkowane tylko w nadwoziach coupe, wyposazenie obejmowalo przedni spoiler ze swiatlami przeciwmgielnymi, tylny spoiler, alufelgi BBS, szpere, kubly, grubsze stabilizatory, twardsze amortyzatory i sprezyny, skorzana 3 ramienna kierownice (m-technic ?). Oprocz dodatkow "sportowych" modele z "s" w nazwie odznaczaly sie bogatym wyposazeniem, seryjnie byly wyposazone w OBC, elektryczne szyby, lusterka i szyberdach, centralny zamek i zestaw audio. Oprocz 325 es w stanach sprzedawano rowniez 325is, rowniez jest to zwykly 325i (nie ma nic wspolnego z "wloskim M3", czyli 320is, jak niektorzy sadza), literka "s" oznacza dokladnie to samo co dla ety, czyli nadwozie coupe z pakietem sportowym.
brain69 napisa/a:
a na przykład coś takiego:) to jest es, ma pełne wyposażenie jakie szło do e30
Do pelnego wyposazenia tu jeszcze sporo brakuje (jesli w ogole jest cos takiego, bo niektore opcje sie zwajemnie wykluczaja). Liste podalem wyzej, to bylo w standardzie, ale jesli ktos chcial to mogl jeszcze sobie zazyczyc wiele innych rzeczy, chocby podgrzewane zamki i spryskiwacze, wycieraczki reflektorow, klime, skore itd. Tak jak napisalem wyzej, to tylko pakiet sportowy + pare dodatkow ekstra (ale oczywiscie wlasciciel mogl zamowic wiecej).
W Rzemieniu tak sobie siedze z kolega brain69 i doszliśmy do tematu właśnie tego uzupełniacza, w pewnym momencie zajażyłem że jak przyciągłem swoją e30 to miała coś takiego własnie pod maską i każdy sie zastanawiałco to jest, tak czy tak zmieniliśmy silnik i to okazało sie zbędne więc poleciało do piwnicy i tam sobie leżało przez 3 lata do wczoraj wpadam do wuja do piwnicy i odkopuje spod sterty śmieci takie właśnie coś..
Dziwni mnie tylko jedna sprawa, skąd to sie wzieło w moim aucie ? bo moje auto wg. winu to zwykłe najzwyklejsze 316 1.6 m10 na gażniku
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2008-04-16, 09:32
brain69 napisa/a:
etk nie pomoże
bo to limitowana edycja z australii i arabii saudyjskiej
zbiorniczek z roku 86
[ Dodano: 2007-05-16, 13:19 ]
z tego co się dowiedziałem w monachuium to wyszło 100 sztuk tego zniorniczka:D
rarytasik
musiało wyjść więcej niż 100sztuk, bo koleś odemnie z miasta kupił "wąską lampę" wyposażoną w taki zbiornik...
brain69 - próbowałeś to podpiąć do któregoś ze swoich aut?
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Oprocz 325 es w stanach sprzedawano rowniez 325is, rowniez jest to zwykly 325i (nie ma nic wspolnego z "wloskim M3", czyli 320is, jak niektorzy sadza), literka "s" oznacza dokladnie to samo co dla ety, czyli nadwozie coupe z pakietem sportowym.
325is było również w sprzedaży w RPA. Miało 2 wersje - jedna to zwykłe 325i, z bodykitem i "ciasną" skrzynią, a późniejsza to 325 is Evo II, które miało niektóre elementy nadwozia z aluminium i silnik 2.5 o mocy 210 KM. Od 0 do 100 km/h przyspieszało w 7.5 s.
A tak odnośnie rarytasów, może jakiś temacik o limitowanych wersjach e30? Bo w RPA oferowano np. jeszcze coś takiego, jak 333i.
Ostatnio zmieniony przez maaaad 2008-04-16, 14:32, w caoci zmieniany 2 razy