Na upartego można twierdzić że nikt nie ma prawa aby wjechać na skrzyżowanie.Dlaczego ?
Pojazd 1 jako skrecajacy w lewo w mysl przepisów musi ustapic pierwszeństwa pojazdowy numer 3 jako jadacemu z przeciwka, natomiast 3 musi ustapic pierwszeństwa pojazdowi nr 2 ponieważ ma go ze swojej prawej strony,2 natomiast musi ustąpić pierwszeństwa pojazdowi 1 gdyż ma go ze swojej prawej strony i tutaj zaczyna się znowu błedne koło gdyz 1 musi ustapic 3, pojazd 3 musi ustapic 2 i tak w kółko
_________________ Chcesz mieć coś zrobione dobrze ? To zrób to sam - tylko Tobie zależy na tym, żeby zrobić to dobrze.
Panowie , prosze o wasze dane na priva , już wysyłam Skierowania na egzamin sprawdzający
wrazie ktoś dostanie to wezwanie na egz dajcie znać, zabanuje sie tego pana
żebym ja wam nie zbanował dostępu do waszych pojazdów, a dla największych krzykaczy extra jeszcze kompleksowe badania lekarskie i psychologiczne za 300zł
Panowie , prosze o wasze dane na priva , już wysyłam Skierowania na egzamin sprawdzający
wrazie ktoś dostanie to wezwanie na egz dajcie znać, zabanuje sie tego pana
żebym ja wam nie zbanował dostępu do waszych pojazdów, a dla największych krzykaczy extra jeszcze kompleksowe badania lekarskie i psychologiczne za 300zł
...I tak trzymać!!!............
10 osób wypowiada się na zadany temat a jest dwa razy tyle odpowiedzi
Pozdrowienia i całuski dla wszystkich znawców tematu.
P.S.
Przestroga! Może zanim wyjedziecie na drogę odświeżcie swoje wiadomości z Kodeksu Drogowego???
BM 6, coś Ty taka spięta? myślisz że znasz się najlepiej na przepisach i każda sytuację obcykasz?
Nie jestem spięta! Ja ze śmiechu pękam! .......
A najbardziej podobają mi się uzasadnienia w stylu:
- ... bo kobieta ma pierwszeństwo
- ... bo samochód wygląda na BMW
Do tego zestawu dodam Wam jeszcze jedno:
- Ten kto posiada legitymację emeryta wystawia przez okno lub szyberdach i jedzie, nawet na czerwonym...
w świetle prawa i kodeksu ruchu drogowego nie ma w takim przypakku określonego pierwszeństwa któregoś z pojazdów...
obowiązuje tutaj zasada "dobrego wychowania" czy tez uprzejmości czyli jeden z kierowców machnie ręką do innego i go przepuści.
ktoś się przeciwstawia mojej teorii i uzasadnieniu?
ps. nie potrzebuję szkolenia
_________________ YOU HIT ME, WE HIT YOU!
Ostatnio zmieniony przez Shreku 2008-04-08, 14:17, w caoci zmieniany 1 raz
2 3 1
pojazd 2 jest z prawej strony 3 czyli jedzie pierwszy, poźniej jedzie 3 bo ma pierwszeństwo przed skręcającym w lewo a na końcu 1 ustępująca jadącemu prosto.
1 nie może wjechać na skrzyżowanie przed 2 bo musi ustąpić jadącemu z na przeciwka..
2 3 1
pojazd 2 jest z prawej strony 3 czyli jedzie pierwszy, poźniej jedzie 3 bo ma pierwszeństwo przed skręcającym w lewo a na końcu 1 ustępująca jadącemu prosto.
1 nie może wjechać na skrzyżowanie przed 2 bo musi ustąpić jadącemu z na przeciwka..
a pojazd 2 nie moze wjechac na skrzyzowanie bo ma z prawej pojazd nr 1 i wszyscy stoją
_________________ Chcesz mieć coś zrobione dobrze ? To zrób to sam - tylko Tobie zależy na tym, żeby zrobić to dobrze.
Krótko - przepisu ruchu drogowego nie przewidują rozwiązania takiej sytuacji dlatego w tym wypadku o pierwszeństwie zadecyduje zdrowy rozsadek i zwykła uprzejmość - pamietajmy ze przepisy sa dla ludzi a nie ludzie dla przepisów
Ostatnio zmieniony przez Pawel735 2008-04-08, 18:19, w caoci zmieniany 1 raz
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.