Pomg: 1 raz Doczy: 06 Lut 2006 Skd: Wrocław/Złocieniec
Wysany: 2008-03-28, 22:54 Pielęgnacja rantów
Witam,
macie jakieś sprawdzone sposoby w celu zabezpieczania, pielęgnacji rantów??
Mam na mysli nowe felgi w których ranty są pięknie wypolerowane i pokryte clarem lub czymś w tym rodzaju. Chciałbym żeby taki stan utrzymał się jak najdłużej.
Pozdrawiam
ok to teraz moze jakis poradnik dla tych ktorzy maja "gole" ranty... czyli jak profi zadbac o polerke... ja juz troche wiem bo mi ostatnioBARABUS, tlumaczyl ale fajnie jakby cos takiego napisac na forum
nie ma nic gorszego niż częste przecieranie ręczne polerki pastą
napisz wiecej... czyli co i jak zeby sie swiecilo i bylo zabezpieczone? co myslicie o woskowaniu (wosk formula 1) polerki? ma to sens? nie bedzie smug?
No kufa, może ktoś wynalazł wreszcie ciekawszy sposób, bo jeżeli autosolem co 2tyg. mam poświęcać 3,5h na rsy, palce obolałe, to mi sie nie uśmiecha. Maszyną nie przelecę bo są śrubki wiadomo
ja przelatuje papierem 2000 z duza iloscia wody i potem nakładam paste czekam az wyschnie tak z 10min od nałozenia pasty na ostatnie koło i zaczynam polerowac
Najbardziej chodzi mi o te dobijające kropki mini wżery, które trzeba ostro autosolem polerować. Połysku nie tracą. Może jest jakiś wosk albo co na przeciwutlenianie?
Pomg: 1 raz Doczy: 06 Sty 2006 Skd: Królewski Kraków
Wysany: 2008-04-19, 16:06
nie znam zadnego takiego srodka, a co do samej polerki to troche nie rozumiem takiego podejscia to jest polerka gołe aluminium zawsze bedzie jakas ryska czy kropka, do tego z lupa sie nei podchodzi
Panowie a próbował z WAS ktoś środek o nazwie PLASTMAL akt faktem stosowałem go do roweru ale srodek jest głównie przeznaczony do konserwacji wszelkiego typu powierchni lakierowanych jak: karoseria samochodu czy wlasnie felgi pociagnięte klarem. Z tego co mi wiadomo srodek jest bazie teflonu. Ja po zastosowaniu go zaraz na poczatku sezonu mialem na kilka miesiecy z glowy wszelki brud itd. po prostu nic sie nie czepia a nawet po ostrej jezdzie w blocie itd wystarczylo z węża potraktować i wsio odłazilo. Więc spokojnie polecam PLASTMAL ciemno czerwona butelka. pozdrawiam
PS. Co do surowego alu to nie uda wam sie zahamować procesu utleniania
_________________ Marzenia sie spelniaja
Ostatnio zmieniony przez Opto 2008-04-21, 14:06, w caoci zmieniany 1 raz
ale srodek jest głównie przeznaczony do konserwacji wszelkiego typu powierchni lakierowanych jak: karoseria samochodu czy wlasnie felgi pociagnięte klarem.
Pomg: 1 raz Doczy: 06 Lut 2006 Skd: Wrocław/Złocieniec
Wysany: 2008-04-22, 20:11
Hej,
u siebie mam polerowany rant pokryty klarem.
Plastmal powiadasz, a nie uszkodzi to w żadne sposób powłoki klaru?
Póki co na myjni mi je domywają, ale z 3, może 4 razy były dopiero myte, a wszystko się na tych rantach osadza.
Popatrzę za tym plastmalem, zobaczymy co za specyfik.
Pozdrawiam