witam kieruje moje pytanie do szpecow w sprawach polerki itd.
mam felgi brocki b1 chce je wypolerowac na lustro ale niewiem jak sobie poradzic z wiekszymi zarysowaniami.otarlem sie o kraweznik i mam na rancie glebokie rysy (wiecie o co chodzi napewno) co z nimi zrobic macie jakies koncepcje na ten temat???
Pomg: 1 raz Doczy: 26 Sie 2005 Skd: Warszawa/Piaseczno
Wysany: 2008-03-14, 21:24
Jezeli uznasz ze rysa jest do wyszifowania papierem to ok, tylko pamietaj ze jak bedziesz ostro jechał w 1 miejscu to po przepolerowaniu bedzie widac ze jest dół...ja u siebie na rantach mialem doły,ubytki...oddalem do gościa który spawa aluminium,materialu nie załował potem sam z pilnikiem w reku wyprowadzalem tak, aby było ok.mozolna robota, ale przy calym szlifowaniu polerowaniu to pryszcz taki troche wiekszy.
Nie ma tragedii, zacznij 80-100 potem wykończysz 220 i będzie ok. Ja takie rzeczy robiłem wiertarką z papierem na trzpieniu i rysy mi poznikały. A byłem taki przerażony tymi rysami że chciałem felgi do tokarza oddawać
Spróbuj najpierw tak jak pisze Cypisek i potem zobaczysz czy to Cię satysfakcjonuje a jak nie to tak jak Pietrek pisze do tokarza i Ci na całym rancie idealnie zbierze i będzie równo.
robiłem niedawno felgi które miałby tak zjechane ranty od krawężników
użyłem szlifierki kątowej z ostrym krązkiem i delikatnie zjechałem te zadrapania
potem w tym miejscu papiery 80,180, 400 itd , efekt taki