BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Przesunity przez: RoboCop
2007-06-06, 18:05
BMW E30... i 18" calowe felgi ?
Autor Wiadomo
Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2004-12-26, 17:26   

oczywiscie mowilem o wlasnosci calej tej e30 2.8
Ostatnio zmieniony przez Menel 2004-12-26, 17:29, w caoci zmieniany 2 razy  

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-26, 17:26   

ja nie wiem wy smigacie wysokimi betami na max 15 calowych felgach!!1
jakto wyglada? jak 318 mojego dziadka! wlasciciel tej czerwone e30 pokazal prawdziwa szkole niemieckiego tuning czyli zglebowana furka i duze felgi! wy mu poprostu zazdroscicie..... hehe

kazik 

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Wieluń
Wysany: 2004-12-26, 19:08   

Cytat:
ja nie wiem wy smigacie wysokimi betami na max 15 calowych felgach!!1
jakto wyglada? jak 318 mojego dziadka! wlasciciel tej czerwone e30 pokazal prawdziwa szkole niemieckiego tuning czyli zglebowana furka i duze felgi! wy mu poprostu zazdroscicie..... hehe

Zazdrość -troche to śmieszne.U mnie w garażu leżą Azevy 17" i niska zawiacha.A ja fakt śmigam na 14" stalówkach i seryjnych sprężynach ale właśnie ŚMIGAM a nie przetaczam się 20km/h uważając na każdą dziurke i koleiny.Fakt zgodze się z tym że auto na niskim zawieszeniu i dużych kołach fajnie wygląda ale tylko wygląda bo do jazdy na codzień się nie nadaje.

Menel 

Wysany: 2004-12-26, 20:26   

troche rozumiem nowego kolege V12 piszac o 15".zauwazylem ze wiekszosc z was to raczej zapie...ala swoimi beemkami na co dzien i chyba macie w swojej okolicy drogi o podlozu podobnym jak w kjsach a wiadomo tam raczej na 17" i profilu opony 35 sie nie pojezdzi.ja na codzien na szczescie nigdzie sie nie musze spieszyc,drogi raczej sa rowne,wszystki asfaltowe,bez wybojow itd.a jak mam ochote na drifting to wybieram sprawdzone zakrety :wink: jak kiedys bylem w modlinie to tez no problem i zmienilem faktycznie kolka na 14". po warszawie naprawde mozna bezproblemowo poruszac sie na 17"
nastepne pytanie:widzialem w jastrzebiej gorze e30 niebieska chyba z krakowa i byla na 18"(zwykla zawiecha na 4 sruby).moze ktos ja zna?

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-27, 00:54   

Do kolegi "kazika" czy jakos tak!
pewnie!! masz taki zawias i to jeszcze pewnie gwint KW wariant 3 i smigasz na seryjnych sprezynach a te felgi 17" to sobie zalozysz jak kupisz komplet hamulcowy MOVIT!
panowie umowmy sie mozna jezdzic po dziurach na 17" i to z opona 205/40/17 po polskich drogach ale sama felga i opona o niskim profilu to niekoniecznie powod do uszkodzenia tych elementow! moze wy jezdziliscie na takich felgach na zwyklych amorkach i poucinanych sprezynach prosto z firmy "KOWAL- tanio" albo na 15letnich bilsteinach czy koni! do takich felg na nasze drogi trzeba miec pozadny zawias jak KW, czy H&R- mowie oczywiscie o gwincie, jezeli ustawisz dobrze takie zawieszenie nie ma problemu zeby poruszac sie po polskich drogach! wiem bo sam jezdzilem e30 na takich felgach....
Wiec coz koledzy tuning to nie jest gra w bierki tylko droga zabawa.....
i kazdy wydatek trzeba przemyslec....

Menel 

Wysany: 2004-12-27, 01:42   

Cytat:
wiem bo sam jezdzilem e30 na takich felgach....

uuuuuf...w koncu ktos kto mnie rozumie...(V12) :roll:

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2004-12-27, 01:48   

V12 napisa/a:

i kazdy wydatek trzeba przemyslec....

Dzieki stary za przekazanie takiej madrosci ludowej nam biednym maluczkim pseudotuningowcom. Bez ciebie nigdy nie dalibysmy sobie rady.........
Sorki ale drazni mnie wywyzszajacy ton twojej wypowiedzi. Jak na razie przeczytalem kilka twoich postow i juz mam wrazenie, ze jestes jednym z typowych cwaniaczkow typu BMW Bad Boys.

e-30
[Usunity]

Wysany: 2004-12-27, 01:51   

16 cali najlepesze do e30 205\55 ale dla lepszych osiągów 14cali:)

Menel 

Wysany: 2004-12-27, 01:58   

Cytat:
Sorki ale drazni mnie wywyzszajacy ton twojej wypowiedzi.

moim zdaniem nie chodzi napewno o ciebie MCINEK bo twoj rekinek jest zajebista seria :wink: .w dobrym guscie zrobiony itd .nie chce mi sie teraz szukac jaki masz tam silniczek ale jak to poczciwe 2.3 to uklon bo mialem taka z 6 lat temu i zwinna to maszynka :wink:
niektorzy robia german style w e30 tzn max gleba i max fele a ty poleciales w german style oldsmobile :wink: +dla ciebie

Gasper 
Powered by BMW

Pomg: 13 razy
Doczy: 14 Pa 2004
Skd: Berlin&Kargowa
Wysany: 2004-12-27, 02:12   

O ile wiem, ogólnie pojęty German Style nie zawiera w sobie max wielkich felg... Zajrzyjcie na www.e30.de. Tam akurat większość aut ma fele 16 calowe z dużym rantem + mocna gleba. Sam robię autko w tym stylu i też wybrałem szerokie 16. Mało kto montuje 18.

Marcin 
Nurburgring Fan

Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2004-12-27, 02:19   

menel napisa/a:
Cytat:
Sorki ale drazni mnie wywyzszajacy ton twojej wypowiedzi.

moim zdaniem nie chodzi napewno o ciebie MCINEK bo twoj rekinek jest zajebista seria :wink: .w dobrym guscie zrobiony itd .nie chce mi sie teraz szukac jaki masz tam silniczek ale jak to poczciwe 2.3 to uklon bo mialem taka z 6 lat temu i zwinna to maszynka :wink:
niektorzy robia german style w e30 tzn max gleba i max fele a ty poleciales w german style oldsmobile :wink: +dla ciebie

Menel mi wcale nie chodzilo o to czy V12 kierowal swoje slowa do mnie tylko o to, ze wyjechal do forumowiczow jak do wiejskich tuningowcow, nie majac pojecia jakimi ludzmi w rzeczywistosci sa.

PS. Dzieki za mile slowa dla mojego rekina. Tak to jest oryginalne 323i.

Pawel-e30 

Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2004-12-27, 17:47   

Dlaczego ten temat się znajduje na tym forum?????????
Przeciesz menel zadał techniczne pytanie :wink:

V12 a ty nie gustujesz w ospoilerowaniu riger? :twisted: he
Pochwal się czym jezdzisz :wink:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2004-12-27, 18:18   

Paweł-E30 napisa/a:
Przeciesz menel zadał techniczne pytanie
- pytanie było jak najbardziej techniczne, ale sie OT zrobił - patrz wyżej - to topic o gustach... więc po metamorfozie tematu zamiast go zamykać - przerzuciłem - i niech sie rozwija w obranym kierunku - nie oceniam

a przy okazji - jak dla mnie 18'' są za duże i nie pasują do tego modelu aż tak jak 15-16''... ewentualnie 17'' (jak ktoś bardzo musi), ale to tylko moja opinia - nie wyrok :wink:

Menel 

Wysany: 2004-12-27, 18:24   

Cytat:
Przeciesz menel zadał techniczne pytanie

kiedys bylo w technicznym ale ktos je wy..bal :?
zadalem je w technicznym bo chcialem sie dowiedziec tez o takie sprawy z nim zwiazane np.czy szukac 18" 4x100 czy zmieniac zawieche i szukac 5x120 itd itd
jednak za bardzo mi nie pomozecie to zadam to pytanie na forum www.e30.de tylko musze poszukac kolezanki znajacej j.niemiecki :?
ze wzgledu na brak 18" 4x100 zostane chyba raczej przy 17" tyl ponad 9.5(kirka fajnie wygladala na 17" zeby nie te balerony rigera :wink: )

I CHLOPAKI ...NIE KLOCIC MI SIE TUTAJ BO NIE PO TO JEST TEN TEMAT.NA PRIVA SOBIE WALCIE BO ZARAZ PRZEZ WAS MODERATOR JUZ NIE PRZENIESIE TEMATU TYLKO GO WY..BIE!!

Pawel-e30 

Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2004-12-27, 18:57   

co do kirka rigerów to były zajebi...e na fotkach he chyba dumny był z ich posiadania :lol:

Ps. nikt się nie kłuci zadałem pytanie a Piotrek odpowiedział przeceisz poto jest forum :lol:

Menel 

Wysany: 2004-12-27, 19:03   

JEEEEEEEEEEEEEST!!! w koncu znalazlem po kilku miesiacach poszukiwan :twisted: :twisted: :twisted:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=38372979

...i musze poszukac lepszej pracy zeby do nich dorobic :evil: :evil: :evil:

Miki 

Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2004-12-27, 19:29   

menel napisa/a:

ladniutkie :P

bachus 
automotive designer

Doczy: 27 Wrz 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-12-27, 19:33   

tak się wtrące.. wydawało mi sie ze typowy german to było nisko, szeroko ale na "małych felgach" - z tego co widziałem na niemieckich zlotach więcej było e30 na 15 z rantem czy golfów na 13 z rantem a nawet takich z jeszcze mniejszymi. sliczne beemki ciągnące niemalze brzuszkiem po ziemi :) - ja np wymysliłem ostatnio ze E28 postawie na maluskich :P 15" z oponkami o niskim profilu...

aha widziałem tez moni morisa na felgach szerokasnych w chromie o rozmairze ... 10" !! auto budował znajomy (wlasciwie bardziej ojca niz moj) przez 5 lat, miało litrowy silnik i jezdziło dorównując E30 320 ;] sprzedane za 6500,- (z lat 70)
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60

# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA

Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-27, 19:39   

do Mcinek: piszesz ze nie wiem jacy jestescie w rzeczywistosci a sam jedziesz mi ze jestem "cwaniaczkiem"
kocham bmw i wiesz mi ze wiem o czym pisze!

acha i jakis kolega pytal czy lubie te ochydne balerony rieger'a
wiec odpowiadam NIE
a czym jezdze? popatrz na moj profil i zgadnij!
ogolnie chlopaki bez urazy!!!!!
wyluzujcie troche

Miki 

Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2004-12-27, 19:41   

bachus napisa/a:

aha widziałem tez moni morisa na felgach szerokasnych w chromie o rozmairze ... 10" !!

z tego co kojarze mini mialo 10" w serii nie wiem tylko jak z szerokością...

bachus 
automotive designer

Doczy: 27 Wrz 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-12-27, 20:37   

mi sie wydaje ze w serii były chyba 12 cali ale moze sie myle
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60

# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA

Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i

Menel 

Wysany: 2004-12-27, 21:35   

sorki ale powalil mi sie post to go skasowalem i jest nizej...chyba...
Ostatnio zmieniony przez Menel 2004-12-27, 21:46, w caoci zmieniany 1 raz  

mocry
[Usunity]

Wysany: 2004-12-27, 21:36   

Cytat:

Fajne te fele! Jestem bardzo ciekawy jak na nich wyglada e30stka. Menel jak sobie je zakupisz to koniecznie pochwal sie zdjeciam autka :wink:

Moim zdaniem takie duze fele to super sprawa. Bardzo mi sie podobaja autka np na 18'. Tyle, ze u nas to jest nieporozumienie... po1)falgi kosztuja majatek, po2)zaraz ci ukradna :) po3)nasze wspaniale drogi... zaraz jest po ladnych felach :?

Menel 

Wysany: 2004-12-27, 21:44   

Cytat:
z tego co widziałem na niemieckich zlotach więcej było e30 na 15 z rantem

nie zgodze sie ! przykladem jest www.e30.de gdzie faktycznie najwiecej jest e30tek na 16x9,sporo jest na 17x9 ale na 15"??? na 15" ta sa tylko cywile tj.zwykla seria,bez dokladek pod zderzakami i na bbs 7x15.
napisales tez o golfach na 13" i jeszcze mniejszych...o tych to sie nawet nie wypowiadam...phiiii (widziales kiedy e30 na 13"? ) hehe..na 14" nawet nie znajdziesz chyba na e30.de (chodzi mi o te z parapetem min.8 cali)

a musze sie pochwalic ze przez ten moj post skontaktowal sie ze mna facet i zaproponowal mi na lato pokrycie polowy kosztow alu 18" jezeli bede na nich jezdzic +jego reklama firmy na mojej e30tce(importer felg z wloch) :wink:

Menel 

Wysany: 2004-12-27, 21:51   

eee..no raczej sie zdecyduje bo komplet kosztuje okolo 3500zl.ja daje 1600 a on reszte no i jeszcze ta reklama :? ale moze bedzie spoko to ujdzie w tloku...
inni maja bzika na punkcie np.turbin w zwyklej e30 (chyba nie ma takiej w kraju) a ja chce byc jednym z pierwszych na 18" i tyle...

ps.znowu znikla mi wypowiedz pawla z grochowa a moje slowa sie tycza wlasnie jego...co tu sie dzieje?moze ja mam jakies haluksy :?: jakies grzybki fajne zjadlem nie chcaco? :?:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: