to poprosze zwiezle bo sie juz pogubiłem z tymi dyframi . mam 525 m50 ma dyfer 3,23 moge do niej załozyc dyfer 3,73 co z tego wyjdzie będzie leprsza w spricie czy na maksymalną
_________________ BYŁO 525 M-technic / AC Schnitzer Bilstein B8
JEST 525 TDS Kinderwagen
HyenoX M42B18 [Usunity]
Wysany: 2004-12-27, 14:42
KUKI napisa/a:
to poprosze zwiezle bo sie juz pogubiłem z tymi dyframi . mam 525 m50 ma dyfer 3,23 moge do niej załozyc dyfer 3,73 co z tego wyjdzie będzie leprsza w spricie czy na maksymalną
3,23 vs 3,73 =
3,23 - gorszy sprint, większa prędkość max vs 3,73 - lepszy sprint, mniejsza predkość max
to chyba jest zwięźle i na temat
a szczegółowe informacje dlaczego tak jest to juz byly poruszane na tym forum
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-12-27, 17:01
Urwać czasu gdzie? z domu do pracy czy od 0 do 100km/h? w tym pierwszym przypadku to nie wiem, a w drugim to jeśli będziesz tak samo szybko walchlował biegami jak wcześniej to sądze że urwiesz blisko 1s
Mysle, ze na razie to mozemy sobie pogdybac ile czasu da sie urwac. Zeby stwierdzic z duzym prawdopodbienstwem ktos musialby albo przeprowadzic proby empiryczne albo po prostu to policzyc uzywajac jakiegos wzoru (matematykiem nie jestem wiec nie pomoge w tej kwestii)
_________________ 80' E21 323i
drencrom [Usunity]
Wysany: 2005-02-17, 15:48 ok panowie
co ja tu slysze? standardowa eta osiaga 230km/h??? od kiedy? moze pan ma zalozone za male kola albo pana licznik przesadza wrecz ekstremalnie i tak sie panu tylko wydaje. jezeli ktos z was jest zainteresowany prawdziwymi relacjami obroty/przelozenia skrzyni/przelozenie mostu/wielkosc opon/prawdziwy vmax na kazdym biegu, a przynajmniej wszystkie te parametry (brakuje jeszcze kilku jak opor powietrza, opor toczenia opon itd) trzeba brac pod uwage, polecam