BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Szopka z żałoby..
Autor Wiadomo
jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2008-01-30, 00:30   

wg mnie to cale wydarzenie (nie ujmujac mu nic) ni jak sie ma do 40 kilometrow kolejki na granicy... pokazali dzis kierowcow ktorzy czekaja od piatku i jakas godzine temu mieli ok 300m do przejscia granicznego... wyobrazacie sobie ok 5 dni w ciezarowce bez kibla, prysznica, normalnego obiadu i lozka? dla mnie to mega hardcore...
to co sie dzieje w szpitalach to tez czysty hardcore... obiecanki i tyle...
o nauczycielach, gornikach itd nie bede wspominal...
ale u NAS mega problemem jest KTO KOGO ma przeprosic, KTO KOGO ma powiadowic i KIEDY i jeszcze pewnie jaki zapach i klase miekkosc ma miec papier toaletowy w sejmie :drunk:

Bagor 

Pomg: 4 razy
Doczy: 21 Kwi 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2008-01-30, 01:20   

Masz absolutną rację. Dodam z mojej strony, że nie widzę sensu zakładania tematu o żałobie. Jest? Jest. Tyle. Co tu komentować?
Odnośnie strajku celników, najgorsze jest to, że firmy transportowe upadają. Te, które przetrwają będą miały ogromne straty. Odszkodowań będą się domagać od skarbu państwa, więc im szybciej rząd się z tym upora, tym lepiej. Choć, Schetyna w tvn24 na ewentualne odszkodowania kręcił nosem, wspominając o ubezpieczeniach... Ciekawe, która firma ubezpieczeniowa ubezpiecza TIR-y na wypadek strajków :lol: Nie istnieje takie ubezpieczenie.
Jest jeszcze jeden problem dla kierowców. Stojąc na granicy przekraczają normy czasu pracy. Grożą za to spore kary (kierowcom i pracodawcom). Wiadomo, w Polsce Inspekcja Transportu Drogowego przymknie na to oko, ale na Ukrainie niekoniecznie. Ich inspektorzy będą chcieli wykorzystać sytuację i zarobić. Tam, łapówki (взятки) są na porządku dziennym.

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2008-01-30, 01:28   

chlopaki zalozcie sobie osobny temat o walce na wiejskiej, wiem ze to offtop i wszystkie chwyty dozwolone, ale mial byc konkretny temat i w tym konkretnym temacie sie wypowiadajcie..
zaczyna sie juz lekka wojna PVP wiec od tego postu w dol jakakolwiek obraza badz aluzja w kierunku drugiego bedzie sie konczylo narta..
chcecie walczyc to na argumenty a nie wyzwiska..
co do ciezarowek:wyobrazamy sobie, spedzilismy troche czasu w ciezarowce, kto byl i jezdzil ten wie co to znaczy..
jeszcze jadac jest w miare ok, stacje, prysznice, temat do ogarniecia, ale stojac na koncu swiata jest masakra..
ale temat strajkow jest osobnym tematem, wiec starajmy sie trzymac w ryzach tego tematu :)
pozdrawiam all

mgr inż. Jędrek ;)

Bagor 

Wysany: 2008-01-30, 02:11   

Jeszcze tylko jeden link odnośnie strajków i sposobu ich relacjonowania przez niektóre media: http://www.rp.pl/artykul/88174.html
Warto przeczytać, naprawdę obiektywnie i rzetelnie napisany artykuł.
Center, mam nadzieję, że wybaczysz :)

Smykoo 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 14 Gru 2006
Wysany: 2008-02-01, 14:36   

"Abstrahu.jąc od tego, to nie była tylko i wyłącznie suwerenna decyzja Kaczyńskiego, on ma doradców... I to bardzo dobrze znających światowe obyczaje"

Zwlaszcza Pan Kaminski jest swietnym doradca... :lol: np. buldozery wiechaly pod palac prezydencki, bo to PO chce Panu Prezydentowi utrudnic dojazd :lol:

i jeszcze Pani Fotyga, ktora swoim obeznaniem poporostu poraza :lol:

Smykoo napisa/a:
Kaczor 2 lata prezydentury i prosze 4 zaloby...

I ludzie giną przez Kaczyńskich na drogach :lol: Co za koleś :lol:
To nie jego wina, że akurat za jego kadencji przytrafiły się takie tragedie.[/quote]

No Panie nie wiem jak to zrobiles, ze odczytales to w taki sposob...

Wyjasnie:

Tu mi chodzilo o to, ze nie potrzebnie powoluje te zaloby,a nie, ze przez niego gina ludzie i to jego wina :!: :!: :!:
Ostatnio zmieniony przez Smykoo 2008-02-01, 14:40, w caoci zmieniany 3 razy  

mareks 

Pomg: 1 raz
Doczy: 10 Sty 2005
Skd: księstwo Sulejówek
Wysany: 2008-02-01, 14:47   

zdaje mi sie ze w polsce powinna byc na stale ustanowiona zaloba. i tak wiekszosc wyglada jakby ciagle byla w zalobie za kims lub za czyms. smierc 20 lotnikow to nie tyle zaloba co nasza glupota i moze teraz przepisy sie pozmieniaja. nie chodzi o to zeby ustanawiac jakis limit ofiar (dzienny czy na jakies zdarzenie) ale jak tak dalej bedzie to zaloba bedzie jak rozbije sie rodzina jadaca na wczasy. to oczywiscie tez tragedia ale gdyby nie media ktore to opisza to nikt tego nei zauwazy

GG: 6377445

Bagor 

Wysany: 2008-02-02, 02:28   

Smykoo napisa/a:
Zwlaszcza Pan Kaminski jest swietnym doradca... :lol: np. buldozery wiechaly pod palac prezydencki, bo to PO chce Panu Prezydentowi utrudnic dojazd :lol:

Lubię dyskutować z przeciwnikami PiS-u, bo mają marne pojęcie o polityce. Primo - Michał Kamiński nie jest doradcą Prezydenta, a szefem jego kancelarii. Secundo - Fotyga może i nie wygląda na ogarniętą, ale ma "łeb na karku". W końcu parę szkół skończyła, w tym zagraniczne. Poza tym, lepiej posługuje się angielskim niż Ty polskim :]
Doradcami są: Andrzej Zybertowicz, Tomasz Zdrojewski, Tomasz Żukowski, Danuta Wawrzynkiewicz, Paweł Wypych, Jan Olszewski, Wojciech Szczurek, Michał Kleiber, Andrzej Stelmachowski, Jan Ardanowski, Jacek Sasin, Marek Cichocki i Andrzej Klarkowski. Zacna ekipa.

Smykoo napisa/a:
Wyjasnie:
Tu mi chodzilo o to, ze nie potrzebnie powoluje te zaloby,a nie, ze przez niego gina ludzie i to jego wina :!: :!: :!:

Dobrze wiem, o co Ci chodziło. Ale serio śmieszy mnie, że niejaki Smykoo, wie lepiej od Prezydenta i jego doradców kiedy ogłosić żałobę. Zostaw te swoje złote rady dla siebie - молод ты их учить.

PS, specjalnie dla Ciebie Fotyga:

:mg:

Smykoo 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 14 Gru 2006
Wysany: 2008-02-02, 13:20   

[quote="Bagor"]
Smykoo napisa/a:

Lubię dyskutować z przeciwnikami PiS-u, bo mają marne pojęcie o polityce. Primo - Michał Kamiński nie jest doradcą Prezydenta, a szefem jego kancelarii. Secundo - Fotyga może i nie wygląda na ogarniętą, ale ma "łeb na karku". W końcu parę szkół skończyła, w tym zagraniczne. Poza tym, lepiej posługuje się angielskim niż Ty polskim :]
Doradcami są: Andrzej Zybertowicz, Tomasz Zdrojewski, Tomasz Żukowski, Danuta Wawrzynkiewicz, Paweł Wypych, Jan Olszewski, Wojciech Szczurek, Michał Kleiber, Andrzej Stelmachowski, Jan Ardanowski, Jacek Sasin, Marek Cichocki i Andrzej Klarkowski. Zacna ekipa.

Smykoo napisa/a:
Wyjasnie:

Dobrze wiem, o co Ci chodziło. Ale serio śmieszy mnie, że niejaki Smykoo, wie lepiej od Prezydenta i jego doradców kiedy ogłosić żałobę. Zostaw te swoje złote rady dla siebie - молод ты их учить.

Skoro wiedziales o co mi chodzi to po co ten komentarz...Zadnych zlotych rad nie daje i nie wiem skad takie stwierdzenie wziales. Swoje zdanie moge powiedziec.

Nie istotne, ze Kaminski nie jest doradca, bo jako szef kancelarii Prezydentowi tez doradza.

Pani Fotyga moze i skonczyla szkoly ale to nic nie znaczy co dobitnie pokazala. Angielskim to akurat lepiej sie posluguje niz Pani Fotyga ale przyznam, ze niezle mowi.

Ja nie wiem lepiej kiedy powolywac zaloby tylko mowie swoje zdanie, a do tego mam prawo chociaz za rzadu PiSu chciano to prawo ograniczac ale na szczescie sie nie udalo.

Kolejna sprawa ja do kazdego Prezydenta mam szacunek (do Kaczynskiego tez) w przeciwienstwie do ludzi wlasnie z grona PiSu, ktorzy jak nie maja prezydenta ze swojego grona/otoczenia to juz szacunku innemu nie potrafia okazac.

Chociaz nie glosowalem na Platforme, a na LiD to i tak wysle ci idealne stwierdzenie grona ludzi popierajacych PiS i potrafiacych tylko mowic, ze ktos zrobil zle i tym sie caly czas zaslaniac. "To wszystko wina Platformy!"

Proponuje zakonczyc ta dyskusje, bo i tak kazdy bedzie mial swoje zdanie.

Z wyrazami szacunku Smykoo
Moje E36 pozdrawia Twoje E30 :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: