Wysany: 2008-01-09, 17:55 Pytanie o wbicie gazu w dowod.
Mam pytanie, posiadam auto bez wbitego w dowod gazu, chce wlozyc gaz uzywany i to wszystko zrobic tak zeby bylo jak nalezy. Napewno musze znalezc kogos kto pracuje w stacji gdzie zakladaja gaz i kto zechce mi to zrobic, ile bedzie mnie kosztowala cala operacja nie liczac mojej ceny ktora place za sekfencje, czyli: ile mniej wiecej ludzie biora za samo wlozenie instalki i ile bede musial przeznaczyc na to zebym mial wszystko wbite dowodze, pewnie jakies badanie techn itd?
Generalnie legalnie nie zalożysz używanej instalacji gazowej.
Musisz znaleśc kogoś kto Ci się pod to podloży a o to nie jest latwo.
Koszt samego zalożenia będzie duży np na allegro instalacje do bmw 6cyl można kupić za 1900zl a najtaniej z zalożeniem chcą za taką 2600zl więc za samo zalożenie wychodzi 700zl plus papiery jak ktoś się zgodzi to ze 200zl.
zalożenie wychodzi 700zl plus papiery jak ktoś się zgodzi to ze 200zl.
coś koło tego by było lub więcej. Bo żeby wbić w dowód musisz mieć od zakładajacej firmy wystawioną fakturę Vat a wiadomo gość jak wystawi to musi zapłacić podatek itp .
_________________ bmw e39 530d; e30 335, e30 cabrio, bmw 1800
w sumie nie byłem nigdy w takiej sytuacji, ale pewnie mogą ci zabrać dowód, żeby go odzyskać pewnie musisz zrobić przegląd ( z zalegalizowanym, lub wymontowanym gazem) i śmigasz dalej
_________________ bmw e39 530d; e30 335, e30 cabrio, bmw 1800
w sumie nie byłem nigdy w takiej sytuacji, ale pewnie mogą ci zabrać dowód, żeby go odzyskać pewnie musisz zrobić przegląd ( z zalegalizowanym, lub wymontowanym gazem) i śmigasz dalej
Ot i po problemie, wstawie uzywana sekfencje, caly koszt zamknie sie w 1200zl pewnie. Powiem szczerze ze mi zaden policjant tez nigdy gazu nie sprawdzal.
Ot i po problemie, wstawie uzywana sekfencje, caly koszt zamknie sie w 1200zl pewnie. Powiem szczerze ze mi zaden policjant tez nigdy gazu nie sprawdzal.
Typowe podejście POLAKA i jak TU ma być dobrze w Polsce
_________________ i znów to samo: +48,8% w grudniu... ALE... na lokacie jest 8% w rok
duch_robi [Usunity]
Wysany: 2008-01-09, 22:53
Powiedz mi jeden polak w ta czy w ta co zmieni? Tak czy tak instalacje chce kupic uzywana, komu robi roznice czy ona bedzie wbita w dowod czy nie? W Polsce nie bedzie dobrze dopoki nie wydam ok 1000zl na cos co mi nie da praktycznie nic po za tym ze w dowodzie bedzie wbity gaz no i za przeglad sie placi wtedy nie co wiecej? Jako gazownik patrzysz na to pos tym katem ze nie zarobisz ty albo ktorys z twoich kolegow po fachu? otoz nie mylisz sie cala operacje zlece osobie ktora zajmuje sie tym na codzien
calkiem podobnie z wyborami jest
a tak serio to juz niejeden tego typu temat byl i z tego co wiem to wszystko sie 'da'
i nie trzeba na nielegalu jezdzic..
mysle ze temat sie wyczerpal, kombinuj kombinuj az wykombinujesz
powodzonka