Zwatpilem ze znajde w jakims rozsadnym czasie dobrego gruzlika, wiec rozszerzylem poszukiwania o M40 i znalazlem cos takiego:
http://moto.allegro.pl/it...bi_91r_lpg.html
Zna ktos to auto, albo wybiera sie w najblizszym czasie w okolice Cieszyna i moglby rzucic okiem?
Z takim podejściem jak jest ekstra, to ktoś zaraz go sprzątnie i po sprawie. Trzeba raczej jeździć samemu, a jeżeli nie można, to czekać aż coś blisko będzie.
Problem w tym, ze rozmaitych "igiel" przez ostatnie 3 tygodnie przeswietlilem ok 30 i przewaznie stan idealny oznaczal taki, ze o wlasnych silach dojedzie na zlom, albo byly to szczepany, a jedyna dobra sztuka, po ktora gotow bylem jechac do Lublina ma niepewna sytuacje prawna (zmiana w przepisach, burdel w WK i niezbyt duze checi do wspolpracy ze strony wlasciciela). Tutaj jeden z ciekawszych przypadkow:
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=17150
Nie stac mnie na robienie sobie wycieczek na drugi koniec Polski (w tym przypadku z pod Gdanska do Cieszyna, jakies 550 km w jedna strone) zeby zobaczyc kolejna zmeczona beemke jakich wiele, dlatego pytam. Po prostu za duzo sie naogladalem wszelkiej masci padlin, szczepanow i szrotow zeby wierzyc w zapewnienia sprzedawcy.
Kolego spokojnie widze, że nadszedł kres Twojej cierpliwosci... tak jak mówilem daj sobie czas do konca stycznia i powinienes spokojnie cos złapac z m40 ,jednak moja mała uwaga nie szukaj 1.6 tylko 1.8 bo bardzo szybko bedziesz załował... pieniadze te same, splanie nawet mniejsze, a te 15 KM jakas tam różnice zawsze robi i nawet jesli ma to byc dupowóz... mówie Ci to szczerze bo sprawdziłem na sobie...
Potwierdzam Bruner. 318i. 316i wydawało mi się palić więcej i miało zdecydowanie gorszy moment na niskich obrotach. 318i to optimum i ja bym się koncentrował wyłącznie na budzie. Resztę można niedrogo zmienić lub naprawić.
Ja bym polemizował - Spectera 316i E30 miało 9 sek. do setki i Paweł E30, PioterW i Spectuś mogą to potwierdzić
A tak serio to moja ex 318i kiedy ją kupowałem jeździła jak rakieta - moim zdaniem dosć optymalny silnik dla dupowozu, a klekot można nawet z czasem polubić
Faktem jest, że silnik po 230 tys km (wg.licznika, ile miał naprawdę to ja nie wiem ) miał 98KM zamiast 113KM....
Założysz most 3.45 (III kończy się przy 160km/h) i będziesz miał super economy auto.