BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Czy Myć Auto W Taki Mróz?
Autor Wiadomo
jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2007-12-28, 20:40   

milo jest zobaczyc swoje auto czyste (tak po miesiacu jezdzenia mega brudnym) hehe wczoraj na czysto to mialem halun ze ranty sa polerowane w motorsportach :drunk:

mareks 

Pomg: 1 raz
Doczy: 10 Sty 2005
Skd: księstwo Sulejówek
Wysany: 2007-12-28, 21:39   

to Wy myjecie swoje samochody zima :?: :wow:

oczywiscie zarcik :wink: tez to robie jak niejest za zimno ale niewiem czemu strasznie mi sie podoba moja beemka jak nosi na sobie slady podrozy :wink:
to chyba odzywa sie we mnie taka ukryta sympatia do terenowek ktore wygladaja slicznie jak za ublocone :)
tak czy siak jak jest zimno jak diabli to unikam zbytniego moczenia samochodu

:)

GG: 6377445

marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2007-12-28, 22:04   

:jupi: ja dzisiaj wlasnie skorzystalem z myjki samoobslugowej na BP :D auto wyglodalo jak by bralu odzial w jakim zlocie 4x4 :D

dzisiaj tez chcialem umyc na podworku ale przeciez rece by odmarzly :/ po myjce przesmarowalem uszczelki tylko zeby nie przymarzlo porzadnie wazelina :D :D zobaczymy jutro jak bedzie :D

Pawel735 

Pomg: 2 razy
Doczy: 19 Sty 2006
Skd: Biłgoraj
Wysany: 2007-12-28, 23:56   

Grzesiek napisa/a:
Melis napisa/a:
chyba ze błyskawicznie umyjesz i opłuczesz goraca woda
nigdy ale to nigdy niech nikt nie praktykuje tego. Nie wolno w zimie myc zimnego lakieru goraca woda tak jak w lecie nie mozna myc rozgrzanego auta na sloncu zimna woda. Zapytacie dlaczego .... dlatego ze lakier narazony jest na wachania temperatury i pooprostu popeka na paczatek nie beda to widoczne pekniecia ale zczasem bedzie je widac , po drugie jesli auto byla lakierowane moze sie okazac ze bezbarwny zacznie odpadac. Jesli nie wierzycie zapytajcie lakiernika co mysli o myciu auta w zimie.

Jesli nie wierzycie moge wam zrobic fotke na aucie ktorym jezdze i sobie zobaczycie skutki ....

pozdrawiam

No ja chętnie bym zobaczył fotkę tego co się stało.A co dokładnie zrobiłeś, że tak się stało ?

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Doczy: 17 Kwi 2005
Skd: /K/R/A/K/O/W/
Wysany: 2007-12-29, 05:30   

Łukasz napisa/a:
casus maximus napisa/a:
a ja umylem! nie wiedzialem kolezanki i koledzy ze mam takie ladne auto :!:
umylem auto, wytarlem do sucha uszczelki, popsikałem tym shitem z shella i niestety przmarzło znow. kit, trudno. ale jednak sprawdzone metody zabezpieczania uszczelek w postaci smarowania wazeliną sa najlepsze. niestety nie mam wazeliny. ma ktos?

na forum gej pl mają :lol: :wink:

skąd wiesz Łukasz? :lol:

wracając do tematu , kilka dni temu umyłem auto przy temp. -9 stopni i nic nie zamarzło , tzn na blasze ścieło wigoć w 15 min ale drzwi otwarłem normalnie bez problemu :spoko:

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2007-12-29, 12:36   

noo i dlugo nie trzeba bylo czekac na efekty :/ dzis rano otworzylem drzwi i juz tak zostalo :/ nie mogelem zamknac (jakas zapadka chyba przymarzła i nie blokowala rygra) ale nie sadze zeby to byl efekt wczorajszej myjki :)

Ja jestem zdania ze zwlaszcza zimna nalezy myc auta szczegolnie te trzymane w cieplych garazach, wiadomo temperatura jest 'katalizatorem' procesu rdzewienia ;-) jak jak mialem ogrzewany garaz to mylem zawsze samochod przed wjechaniem (no chyba ze w nocy puzno wjezdzrzalem ale to zaraz z rana lecialem wiaderko, szczotka, woda) na dworzu jak sie trzyma to jak kto ma warunki ale jedno jest pewnie ze jak sie nie trzyma tego swinstwa z dorgi za dlugo na samochodzie to napewno nie zaszkodzi :)

jaqub 

Wysany: 2007-12-29, 16:39   

marekfl napisa/a:
noo i dlugo nie trzeba bylo czekac na efekty dzis rano otworzylem drzwi i juz tak zostalo nie mogelem zamknac (jakas zapadka chyba przymarzła i nie blokowala rygra) ale nie sadze zeby to byl efekt wczorajszej myjki

w zeszlym roku w smarcie drzwi nie moglem zamknac... myslalem ze szlak trafil zamek albo linka sie urwala... meczylem sie pol dnia zeby drzwi rozebrac (zdjac panel zewnetrzny)... i co przymarz sobie... troche wd 40 i dzialal jak nalezy... (ale nie psiukaj we wkladke tylko w zamek w drzwiach!

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2007-12-29, 17:14   

oglada ktos pogody? ;p kiedy bedzie 0 stopni albo chociaz 1 na plusie w dzien bo chce umyc swoje e90 m3 :P

jaqub 

Wysany: 2007-12-29, 21:25   

Cytat:

oglada ktos pogody? kiedy bedzie 0 stopni albo chociaz 1 na plusie w dzien bo chce umyc swoje e90 m3

nigdzie nie ma prognoz dlugoterminowych na 30lat :drunk: :mg:

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2007-12-30, 11:58   

jaqub napisa/a:
marekfl napisa/a:
noo i dlugo nie trzeba bylo czekac na efekty dzis rano otworzylem drzwi i juz tak zostalo nie mogelem zamknac (jakas zapadka chyba przymarzła i nie blokowala rygra) ale nie sadze zeby to byl efekt wczorajszej myjki

w zeszlym roku w smarcie drzwi nie moglem zamknac... myslalem ze szlak trafil zamek albo linka sie urwala... meczylem sie pol dnia zeby drzwi rozebrac (zdjac panel zewnetrzny)... i co przymarz sobie... troche wd 40 i dzialal jak nalezy... (ale nie psiukaj we wkladke tylko w zamek w drzwiach!

Wiem wiem zeby w zamek nie psikac :D ale bez kitu tez myslalem ze sie cos w zamku rozwalilo bo wogole nie blokowala sie a "zapadka" co zachodzi na tego preta ktory jest na ramie karoseii latala sobie w caly swiat, rozebralem caly boczek, zdjolem juz wyciszenie a tu nagle 'cyk' i puscilo :) nagrzealy sie troche w sloncu albo WD pomogl (tzn uzylem Penetrusa bo WD akurat nie było w domu) heeh tylko pocwiczylem demontarz boczka ROTFL

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2007-12-30, 12:14   

wstałem dziś o 8 pojechałem na BP i umyłem ufff, a i tak byłem trzeci w kolejce - co za łosie :lol:

Teraz mój rower górski fkońcu jest czysty :lol:

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2007-12-30, 12:15   

Łukasz napisa/a:
Teraz mój rower górski fkońcu jest czysty

ROTFL ROTFL

Bajka 

Pomoga: 4 razy
Doczya: 22 Cze 2005
Skd: Otwock
Wysany: 2008-01-01, 15:09   

Łukasz napisa/a:
Teraz mój rower górski fkońcu jest czysty

jaqub napisa/a:
nigdzie nie ma prognoz dlugoterminowych na 30lat

ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL ROTFL

ja wczoraj czekałam najpierw chwilę na automatycznej, ale oczywiście sie zepsuła, a później 2 godziny na ręcznej, akurat jak myli moje autko śnieg zaczął padać, po przejechaniu 6 km, czyli powrót z myjki do domu, autko znowu kwalifikowało się do umycia :D
Ostatnio zmieniony przez Bajka 2008-01-01, 15:11, w caoci zmieniany 1 raz  

SzczupaK 

Doczy: 20 Maj 2007
Skd: SL
Wysany: 2008-01-01, 18:21   

Ja sobie wczoraj umyłem było sucho i szybko wróciłem do domu i wstawiałem autko do garażu i mam w końcu czyste ;d

jaqub 

Wysany: 2008-01-01, 20:12   

znowu syf na ulicach... ale padaka
;/

Piotr_1 
Tempiciel sekund

Doczy: 11 Sie 2005
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2008-01-01, 22:13   

Ale przy myciu ręcznym jak umyta warstwa pokryje się lodem to nie warto już tego osuszać, bo wtedy lód porysuje.
E30 M332 1991........ ....U__________\

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2008-01-02, 14:37   

beeeez kitu :/ /////// ale pogoda :/ no ja cie krece :/ nie umyc samochodu to sie ubrudzisz przy wsiadanie :/ a jak umyjesz to po powrocie do domu sladu prawie nie ma :/ trzeb by umyc przed garazem i wjechac i przeczekac :/ w tym tygodniu wykorzystałem 3 banki z plynem do skryskiwaczy :/ jade do tesco po jakas "motorynke" za 5l/8zł bo nie idzie wyrobic :/

nerwowy46 

Doczy: 13 Lip 2006
Skd: częstochowa
Wysany: 2008-01-02, 22:23   

Ja pojechałem swoim pięknym żurnalowym warsteinerem na ślub do cacusa z tym że pięknym i tak uwalonym że brudziłem sobie spodnie przy wsiadaniu ,w życiu to auto nie było tak brudne i za zekałem się ze nie umyję poczekam na śnieg i przy zgarnianiu po nocnych opadach zgarnę tak że bród. i niestety u ległem pojechałem na myjkę ,automatyczną i wreszcie zobaczyłem że mam swoje auto ale niestety dzisiaj stałem 20minut i mieszałem kluczykiem bo zamarzł :lol: ciekawe czemu :roll:

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2008-01-02, 23:29   

Macie racje, co za pogoda chopaki i dziewczenta - jechałem dziś do pracy na rowerze swoim górskim prawie nowym kupionym na serwisie allegro moim ulubionym i ufafloniłem nie tylko rower ale i kurtkie, co za życie :maruda:

mam dość, chyba zacznę chodzić pieszo, daleko nie mam - 9,5 kilometra :beer:

lesiek 
Wojciech

Pomg: 5 razy
Doczy: 05 Kwi 2007
Skd: Mielec/Tiel
Wysany: 2008-01-03, 11:28   

Łukasz napisa/a:
Macie racje, co za pogoda chopaki i dziewczenta - jechałem dziś do pracy na rowerze swoim górskim prawie nowym kupionym na serwisie allegro moim ulubionym i ufafloniłem nie tylko rower ale i kurtkie, co za życie :maruda:

Boshe święty, jak Ci sie chce, ja zaraz musze isc 2.5 km do szkoly i mi sie jak chol.era nie chce. Ale chodzic musze przez swoje lenistwo, bo nie chcialo mi sie kupowac kiedys biletu i przepiłem kase :D :D

E46 320i 1999r - Sedes
E46 325Ci 2001r - Cabrios

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2008-01-03, 18:12   

lesiek napisa/a:
Łukasz napisa/a:

Boshe święty, jak Ci sie chce, ja zaraz musze isc 2.5 km do szkoly i mi sie jak chol.era nie chce. Ale chodzic musze przez swoje lenistwo, bo nie chcialo mi sie kupowac kiedys biletu i przepiłem kase :D :D

no dziś rano słabo mi się chciało - 14 stopni na termometrze było , ale "żołnierze hardcore'u walczą do oporu" :D

Piotr_1 
Tempiciel sekund

Doczy: 11 Sie 2005
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2008-01-03, 21:28   

Nie moge wymyć mojej nowej e30dziechy 8-) rozważam już ogrzewanie w garażu :)
E30 M332 1991........ ....U__________\

lesiek 
Wojciech

Pomg: 5 razy
Doczy: 05 Kwi 2007
Skd: Mielec/Tiel
Wysany: 2008-01-04, 09:20   

Łukasz napisa/a:

no dziś rano słabo mi się chciało - 14 stopni na termometrze było , ale "żołnierze hardcore'u walczą do oporu" :D

To ja bym nawet nie myślał zeby wychodzic z domu :D

E46 320i 1999r - Sedes
E46 325Ci 2001r - Cabrios

Bajka 

Pomoga: 4 razy
Doczya: 22 Cze 2005
Skd: Otwock
Wysany: 2008-01-04, 10:47   

Łukasz napisa/a:

ja dziś miałam plan, żeby pojechać do pracy autobusem, bo daleko nie mam, ale jak wyszłam z domu i poczułam jak jest zimno, to wróciłam do domu po kluczyki :]

nerwowy46 

Doczy: 13 Lip 2006
Skd: częstochowa
Wysany: 2008-01-04, 18:19   

lesiek napisa/a:
Łukasz napisa/a:

Lesiek nie grzesz ja bym poszedł na pieszo nawet 20km jak bym mógł. Doceniaj to że możesz iść!!!! :) a że zimno? kożuszek i do przodu . Następnym razem jak nie będzie ci się chciało to pomyśl o mnie :spoko:Pozdro i bez urazy :roll:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: