mareks, no ale może kolega chcę uzyskać mocne TDi, które jest naprawdę łatwe do ogarnięcia przez wielu tunerów w PL a jak się postara to 3/4 rzeczy kupisz sam za połowe ceny i pozostaje później wystrojenie furki.
Pzdr
_________________ Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
odwazny projekt... mi nie pasuja zegary, nawet jesli musialy byc koniecznie od vw to kolor podswietlenia na amber... poza tym widac ze auto dofinansowane...
Moim zdaniem jak Człowiek, który to zrobił, włoży Turbinę z silnika 2.0TDi BMN i da odpowiednio duzy FMIC to z mocą ponad 200KM i z momentem ponad 400NM napewno zadziwi niejednego kierowcę, pyatnie jak z elemntami zawieszenia i z przeniesieniem napędu.
Pzdr
Pomg: 4 razy Doczy: 21 Sie 2005 Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2007-12-29, 13:27
ciekawy dystans do skrzyni ciekawe od czego pewnie m20, czy 200km to duzo zeby bac sie o elementy przeniesienia napedu?
ogolnie w dobie swapow roznego rodzaju projekt dla fana marki to herezja mimo wszystko ale dla człowieka co nie jezdzi bmw to raczej ciekawy projekt
fajna sprawa , kiedyś kiedyś było na forum przedstawione w jakimś filmiku e36 coupe z motorem od s2000 też się zacnie prezenciło.
Różni ludzie, różne silniki , różne priorytety i różne oczekiwania
Coś ty, to jest akurat dalej to samo jeżeli chodzi o zakres obrotów.
Co do tej wytrzymalości to chodzi mi o moment, wiesz ponad 400NM w zakresie np 2000-3800tyś obr to duże obciążenie jakby nie było.
Pozdrawiam
no ktos mial dobry pomysl. swap silnika od beemki pewnie byłby i tak droższy niz swap tego silnika + skrzynia z volvo czy jakos tak ale i tak szacun za robote o ile dobrze zrobione
mi sie oprócz zegarów nie podobaja koncówki wydechu i silnik jakos dziwnie wysoko siedzi
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
lesiek bo bmw poprawiać nie trzeba, a z innymi to wiadomo...
Więc Aruś, załóż do kebaba seryjne stalowki, swiatla, zawieszenie itp i zobaczymy czy bedzesz dalej mowil to samo wg. Twojej teorji zadne modyfikacje nie maja sensu
zartuje oczywiscie, nie obraź sie Arku
_________________ "...Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć...."
Brawa dla tego kogoś - za bardzo odważny projekt - chciałbym wiedziec jak to cosik sie zachowuje na jezdni
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Brawa dla tego kogoś - za bardzo odważny projekt - chciałbym wiedziec jak to cosik sie zachowuje na jezdni
czyżby cie jeszcze kac świąteczny nie puscil ,może dorzucimy obok bmw pole vw fracuzow i japońców i forum jak sie patrzy a na zlotach wymiana poglądów na noże i pały .
ZAL I GŁUPOTA.bmw.pl
_________________ tuning diesla no problem
rozkodowac VIN no problem