Podświetlenie kontrolek, zeby np. jedna kontrolka ( (P) ) oznaczała włączony budzik, albo coś w tym stylu a obudowe - troche skleki, jakiegoś materiału skóro podobnego i ładna obudowa
_________________ "...Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć...."
Hmmm budzika to w tym nie ma niestety a skóra to dobry pomysł, trzeba się będzie do ciuchlandu wybrać : ] hmmm kontrolka hmmm może kontrolka w sprawie zaciągniętego ręcznego będzie dobra. Bo na zużycie klocków to mam już alergię hehehe
Podłączone pod prostownik bo chwilowo nie mam nic innego hehhe. Całych zegarów bym nie zostawił bo miałem tylko to. Kupiłem zegary na części i to mi zostało. Zobaczymy jak dorwę następne zegary to będę jeszcze kombinował ; ]
Pomysl super, fajnie to wyglada, popracuj tylko nad jakas fajna obudowa.
lesiek napisa/a:
a obudowe - troche skleki
Na obudowe swietnie nada sie spienione PCV - to rodzaj plastiku, troche podobny do plexi, z czegos takiego ludzie robia np pokrywy do akwariow, dobrze sie tnie, daje sie wyginac, dostepne w roznych grubosciach, swietny material do takich zastosowan. Mozna to dostac np w Obi itp (ale raczej w arkuszach 1 x 1m), znacznie taniej i nawet dociete na wymiar w firmach ktore zajmuja sie np reklamami, szyldami itp.
Obudowe zrób z polistyrenu, używam tego na codzień w modelarswie, można dostać za grosze na allegro, w sklepach modelarskich, podobno w Castoramie też tną to na metry
Można ciąć skalpelami, nożami do tapet lub nawet nożyczkami
Posklejasz to większoscią dostępnych klejów bo jest to tak jakby plastik
Można szpachlowac i łatwo sie to szlifuje
ja bym jakos rowno powycinal dal jakas sklejke czy cokolwiek wyszpachlowal i skora obil... mam troche skrawkow z obszywania auta... chyba wyszperan jakies zegary na alledrogo z czego najlpiej E30? E36?
To jużlepiej ładnie wykończyć obudowe styrenem i szpachlówką a potem psiknąć czarnym matem Będzie wyglądaćjak plastik , skórzane zegarki jakoś niebardzo mi sie podobaja