Mam możliwość kupna felg azev w rozmiarze 8,5x17 pełne oznaczenie na nich to
8 1/2 JX17H2 , ET13/100B, opony to 215/40/17. nie będą obcierały o błotnik ? według moich obliczeń te koła są minimalnie mniejsze od seryjnych 14".
PODOBNO jeździły na e30, lecz wolałbym się upewnić czy wejdą.
teoretycznie powinno byc dobrze nawet do grubej lagi z przodu.........
ale tylko teoretycznie - zalezy od budowy stopy felgi - jezeli jest stozek bedzie zahaczac o jarzmo hamulców jezeli stopa schodzi do felgi pod kątem prostm bedzie dobrze. w pierwszym wypadku trzeba zastosować jakiś bardzo mały dystans - u mnie przy brockach b1 8,5 cala /17 et 13 dystans wyszedl 7mm (ważne zeby pasować dystans na nowych tarczach i klockach hamulcowych zeby pozniej nie okazalo sie przy wymianie ze sie nie zmieszcza )
To można spokojnie kupować i nie obawiać się że będą obcierać ? trochę drogi po nie jest i nie chce jechać na marne... a 16x9 małe mi się wydają... wnęka koła strasznie duża się robi.
no właśnie u mnie tarło o zacisk i właśnie przy 17/8,5 et 13 ale to ze wzgledu na to ze stopa felgi schodzi do felgi stożkiem (w sumie każdy tokarz stoczyłby stożek i juz byłoby git) minimalny dystans jaki sobie organoleptycznie wymierzylem to 6mm (podkladkami ) ale zrobilem dla pewnosci 7mm
Dostałem więcej zdjęć tych felg.
opłaca się za 1700 ? opony to jakieś Koreańskie. zastanawia mnie taka dużo ilość obciążników, czy felgi są tak proste jak mówi właściciel. wątpie żeby opona wymagała tylu obciążników
1700 za te fele ? Przesada i to gruba ! No i albo opony to jakiś koreańksi badziew który ciężko wyważyć albo felgi są krzywe... u mnie po prostowaniu felg są max 3 ciężarki na koło.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Ostatnio zmieniony przez MAJSU 2007-12-26, 17:29, w caoci zmieniany 1 raz
hehe. ja mająć poldka miałem jeden ciężarek na alusach do wiosny jeszcze daleko, może więcej pieniążków się uzbiera i będzie mnie stać na nowe Keskin KT1 lub KT4.
hehe. ja mająć poldka miałem jeden ciężarek na alusach do wiosny jeszcze daleko, może więcej pieniążków się uzbiera i będzie mnie stać na nowe Keskin KT1 lub KT4.
Dokładnie te AZEVY nie mają w sobie kompletnie nic... Fajnie wyglądają jak się zdejmie w ogóle dekielki wtedy nabierają takiego "torowego" wyglądu ale bez rewelacji !
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Jezu.Wrona ja wiedziałem że masz taki zestaw felg u siebie ale ze na 10 wepchnołes taką opone to żes mnie przybił.Wariat jestes ale to dobrze.Pozdro.p.s widziałem jak 225 naciągali.Ty zawsze tak miałes czy zmieniłes.Wydawało mi sie że miałes 245/35.215 bym zobaczył od razu.Przecież widać na maxa odsłoniety rant felgi.Chyba miałes inaczej w Toruniu.Inna opone.
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW