Po TYM WYDARZENIU zmuszony zostałem do szybkiego kupna pojazdu by móc dojeżdżać do pracy. Z założenia miało być to tanie i ekonomiczne w eksploatacji auto - wiec gruźlik. Ale też po ostatnich przeżyciach nie chciałem brać czegoś co nie zapewniłoby mi należytego bezpieczeństwa. Wiec w tak krótkim okresie czasu udało mi sie jednak dokonać takiego zakupu:
1998 VOLVO S40 TD SE 4dr Diesel Saloon
Features:
* 82,000 miles
* Manual
* Green
* Diesel
* Saloon
* 1870 cc
Full Description:
Manual, 82,000 miles, 1998 R REG,METT SUMMER GREEN,ALLOY WHEELS,FRONT FOG LIGHTS,ELECTRIC PACK INC ELECTRIC WINDOWS,ELECTRIC HEATED MIRRORS,ELECTRIC TILT AND SLIDE SUNROOF,HALF LEATHER TRIM,FULL WINTER PACK INC HEATED FRONT SEATS,HEADLAMP WASH/WIPE,FRONT FOG LIGHTS,HALF LEATHER,CRUISE CONTROL,REMOTE LOCKING,ALARM,RADIO,CASS,ABS,SIPS,(SIDE IMPACT PROTECTION),82,000 MILES FULL DOCUMENTED SERVICE HISTORY,ONLY 2 OWNERS FROM NEW SAME OWNER SINCE 2001,1 YEARS MOT,PREVIOUS MOTS,EXCELLENT MPGS,45+ MPGS,STUNNING CONDITION INSIDE AND OUT,MUST BE SEEN AND DRIVEN,GREAT ECONOMY AND RELIABILITY
A W międzyczasie i tak będę zbierał kasę na kolejna Becię... na pewno w Touringu i albo będzie to seria 3 (E46 330i) albo piąteczka również z dużym motorem
_________________ Była: SuperETA (OO=[][]=OO)
0-100/V-max: 8,29s/225km/h
OCALIŁA MI ŻYCIE - brak mi jej
wie może ktoś co jest tam lane do chłodnicy? - bo mam żółtawy osad i pusty zbiorniczek wyrównawczy a za zimno jest by wodę dolewać. samochód był cały czas serwisowany więc pewnie lali to samo co fabryka.
Wszystko ładnie pięknie, ale uważam że w tym dziale powinny znajdować się tylko beemki. Możesz pokazać swojego wolwiacza w temacie o wypadku swojego autka, bo za chwilę zrobi się tu niezły bajzel!
pozdrawiam
Sosen
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
Wszystko ładnie pięknie, ale uważam że w tym dziale powinny znajdować się tylko beemki. Możesz pokazać swojego wolwiacza w temacie o wypadku swojego autka, bo za chwilę zrobi się tu niezły bajzel!
pozdrawiam
Sosen
co to za dyskryminacja sosen ty mi tu nie pitol - wystarczajaca kara dla mie to to ze teraz bokiem nie polece i o przyspieszeniu tez moge zapomiec
Nie rozumiem Twojego wzburzenia Dawidzie, sama nazwa działu wskazuje co powinno się w nim znajdować! Bardzo mi przykro, że Twoja beemka się zepsuła, ale nadal uważam to co napisałem!
pozdrawiam
Sosen
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
Nie rozumiem Twojego wzburzenia Dawidzie, sama nazwa działu wskazuje co powinno się w nim znajdować! Bardzo mi przykro, że Twoja beemka się zepsuła, ale nadal uważam to co napisałem!
pozdrawiam
Sosen
sprobuj bokiem polatac s40 to zrozumiesz
a moja beemka nie jest zepsuta tylko zniszczona
tak w sumie to masz racje o tym dziale - ale powinien tez powstac dzial gdzie mozna zamiescic inne marki, a skoro go nie ma to zamieszczam tu.
Takowe volvo to tam jeszcze jakies przyspieszenie ma...
jak na diesla to ladnie lata...
Moze ktos jest lepiej obeznany w temacie plynow, chlodnic itp
i pomoze koledze czym zalac chlodnice...
[ Dodano: 2007-12-25, 13:16 ]
Sosen napisa/a:
metaldaw napisa/a:
tak w sumie to masz racje o tym dziale - ale powinien tez powstac dzial gdzie mozna zamiescic inne marki, a skoro go nie ma to zamieszczam tu.
Wybacz za porównanie, ale jakby nie było kibelka to wykasztaniłbyś się na środku?
Przenoszę
Hehe dobre Sosen
No ale kolega chcial tylko zaprezetowac nowy nabytek ktory zastapil mu narazie BMW!!
_________________ (OO=[][]=OO) Bayerische Motoren Werke
Bruner moze Ty wiesz co nieco na temat plynow i chlodnic i pomozesz koledze Metaldaw?? czym ma zalac chlodnice...
Nie znam sie na plynach, tym bardziej nie wiem co tam maja w sklepach w tym barbarzynskim kraju gdzie jezdzi sie odwrotnie niz wszyscy, ale co to za problem oproznic uklad i wlac cos innego?
Pomoga: 4 razy Doczya: 15 Wrz 2007 Skd: South Lanarkshire
Wysany: 2007-12-25, 17:07
Za 1500 funtów można dostać ładne benzyniaki S40 nawet w kombi
Nie jest ta jakaś rewelacyjna cena za diesla ale też nie jest to cena wygórowana
Najważniejsze by to szwedzkie produkowane w Holandii przy współpracy z japońcami i w twoim przypadku posiadające francuski silnik auto dobrze Ci sie sprawowało.
A wg tabel spalanie 6,6 na 100 to dobry wynik (nieosiągalne niestety dla BMW)
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-12-25, 17:23
jeździłem takim S40 -też anglik, tylko benzyna - i jak dla mnie lipa na maxa w porównaniu z e30, byłem zaskoczony bylejakością tego samochodu, nawet w porównaniu z takim zabytkiem jak e30, a jakby brać pod uwage równoletnie BMW (czyli e46) to już byłaby niezła przepaść....
dobrze, ze masz już czym jeździć
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...