jesli bedziesz rozpychal blotniki to juz bede wiedzial do kogo sie zwrocic
robi to dobrze na form rozpychaniem nadkoli zajmuje sie luk325 i niedrogo w sporej wiekszości wypadkow rozepchanie ne wymaga malowania ale nie zawsze kamil328 ma rozepchane jego maszyna ja mialem tak zrobione u mnie byly malwane u kamila nie, polecam tego siurdaka
bardzo masz sztywny zawias?
felga powala, do pełnego efektu bedzie potrzeba cienkiej oponki jak......
jaka bedziesz zakładał co planujesz?
zawias to KONI SPORT KIT skrecony na maks sztywno... prowadzi sie mega sztywno... wg mnie duzo sztywniejszy od gwintu Kamila (ktory to mnie w Tarnowie przewiozl)... jedyny mankament to to ze raczej na pewno bede musial zmieniac sprezyny na jeszcze nizsze... w tej chwili sa -40/-25 i powiedzieli mi w Tomsonie ze jak dam -80 na przod to szlak trafi amory... moze ktos to zweryfikowac?
co do opon to sa dwie opcje:
-225/35R19 przod i 235/35R19 tyl
-215/35R19 przod i 245/30R19 tyl
pierwsza bedzie bardziej "komfortowa" (heheeh) a druga total zajebiaszcza zwlaszcza jesli pojdzie przod -80... duzo tez zalezy od tego czy zdecyduje sie sprzedac letnie 17tki jesli nie to na 100% wybiore hardcore opcje.. poki co mam czas min do polowy marca (z wyborem opon)
fele są zarąbiste ale czuje że szybciej je zdejmiesz niż założysz, czego oczywiście Ci nie życze ale wiele osób z forum wyleczyło się z 18 bo jeździ się jak wozem drabiniastym a co dopiero na takich 19. Myśle że po drogach lubelszczyzny na tym nie da się jeździć - często będziesz je prostował
PS. Powiem szczerze że nie mogę się doczekać jak zobacze te fele na Twoim aucie na żywca
wg mnie 19tki sa idealne na NASZE drogi... teraz wszedzie tyle tych fotoradarow, wideorejestratorow ze nie ma co szybko jezdzic
zreszta kto mnie zna ten wie ze lubie jak jest mega twardo
a co myslicie o "ukrytytch" wentylach do takich felg?
http://moto.allegro.pl/it...tyczniowa_.html
dobrze bedzie to wygladac czy zostawic takie orginalne (nie nakladki alu tylko cale alu)?
i jak sie wyciaga wentyl z felgi i czy to sie wiaze z jego uszkodzeniem i niemozliwoscia ponownego montazu?
mialem takei wentylki kiedys problem byl taki ze oringi je uszczelniajace sparcial po roku ... mozna je wymienic ale osobiscie je poprostu wyrzucilem bo mnie wkurzala cala procedura z pompowaneim opon
_________________ bylo:
e-28 M535i
e-36 325, 318is Coupe
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639