Wysany: 2007-12-11, 00:56 BBS RS w BMW E30 15'VS16'
Mam do kupienia 16' szerokosc 8 za 2500zl i sa takie ze troszke pracy mozna w nie wlozyc, ale z tego co zobaczylem takie RSY 15' mozna kupic juz od 1tys w gore, takze duzo taniej, do tego 15 opony sa tansze, a po za tym mozna je poszerzyc w miare ladnie Tylko pytanie czy 15 to nie za malo do E30? macie jakies foty dla porownania 15 i 16?
16 zawsze bedie wygladała lepiej! chociaz RS i tak przykuwa wzrok! Poszukaj na forum fotek mojego auta i e30 robocopa! Ja mam 16" on miał 15" ! Jest gdzies nawet chyba z rzemienia sesyjka jak nasze auta stoją koło siebie!
Osobiście miałem już 15" 16" i 17", i powiem ci ze 15" są za małe, no chyba że bardzo mocno posadzisz auto i będą bardzo szerokie, min 9.5" , 16" są już ok, ale 17" to dopiero wygląda ładnie
masz tu fotki dla porównania:
15" 7.5/8.5 x15" kontra 16" 8/9x16"
a tu masz 8/8.5x17" , niebo :!:
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !
niby glupia sprawa ale kazda kobitka co nie spytasz powie Ci ze rozmiar ma znaczenie
jesli masz RSy za 2.5 kola do wziecia w 16tce to bierz... na tyh felgach nie stracisz kasy...
To moze i racja, tyle ze w tym problem, ze z kasa jest roznie Chce pomalowac w najblizszym czasie auto, zrobic remont silnika, wrzucic mt2 no i ogolnie dopiescic, a roznica w cenie miedzy jednymi a drugimi felgami to 1000zl
Ok juz zamowione, beda 16X8 tylko tyl bede chcial troche poszezyc, na ile proponujecie? Najwyzej malowanie poczeka, felga to podstawa, popracuje nad nimi, wloze wszystko na raz
Ok juz zamowione, beda 16X8 tylko tyl bede chcial troche poszezyc, na ile proponujecie? Najwyzej malowanie poczeka, felga to podstawa, popracuje nad nimi, wloze wszystko na raz
to wszystko zależy od ET, i tego czy felgi idą na redukcje czy bezpośrednio na piastę
a po drugie kupno nowych rantów do poszerzenia to straszne koszty w 16", około 200 euro za rant, a używki to ciężko trafić, zwłaszcza takie szerokie
fajnie by wyszły 9x16" , a jeszcze lepiej 10x16"
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !