W wawce trwają prace nad identycznym projektem (firmy narazie nie podam, bo nie jestem pewien czy życzą sobie rozgłosu na ten temat) smart jest, silnik dojechał niedawno, wszystko jest na dobrej drodze być może na wiosne 08 pojawi się na Bemowie
ciekawe jak rozwiązał problem połączenia silnika ze szkrzynią a potem tylnym mostem. Chyba nie ma skrzyni z Hayabusy ? Bo byłyby problemy przy przepince z 6 biegu na np 3 ...
Jakby w malucha włożyć silnik od 900, takie np 130 kM to myślę, że mogłoby to też nieźle namieszać.
Znajomy sie kiedys ścigał z takim maluchem tylko gośc nie chciał mu pokazać jak to wysztko rozwiązał tylko przód mu pokazał jak dociążył żeby mu przodu nie podnosiło
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
z tego co kojaze to takie rozwiazania sa robione ze skrzyniami z hayabusy! Naped nawet i na łancuch czasem zostaje (widziałem takiego mini i polo!) probloem jest jeden! Brak wstecznego! co do zbijania biegow np z 6 na 3 to przeciez motorem tez tak sie da wiec nie wiem w czym widzisz pietrek tutaj problem skrzynia działa jak sekwencja tylko przod i tył
Słyszałem że Twojej mamie coś sie zaczyna psuć w smarcie
zle slyszales...
Tors napisa/a:
z tego co kojaze to takie rozwiazania sa robione ze skrzyniami z hayabusy! Naped nawet i na łancuch czasem zostaje (widziałem takiego mini i polo!) probloem jest jeden! Brak wstecznego!
motor stoi w miejscu fotela pasazera... i lancuch... co do wstecznego to normalny smart moze byc bez problemu poruszany sila ludzkich miesni... czasem jak nie chce mi sie palic auta (bo trzeba czekac az turbo sie chwile nasmaruje na ok 2tys obr) to recznie go "nawracam" na podworku... ciekawe czy ta firma w PL co go zrobi bedzie robic ich wiecej? ew czy beda chcieli go sprzedac...